מירי אלטיט מציגה את אשקלון. צילום: דרור סיתהכל, רשות העתיקות
מירי אלטיט מציגה את אשקלון. צילום: דרור סיתהכל, רשות העתיקות

עיר עם היסטוריה: אשקלון נבחרה להציג את פעילותה הארכיאולוגית בכנס ראשי רשויות ומועצות

מבין מאות רשויות, נבחרה העיר אשקלון להציג את פעילותה בתחום הארכיאולוגיה והמורשת בכנסת ראשי רשויות ומועצות. את הפרויקטים הציגה סגנית ראש העיר, מירי אלטיט: "העיר אשקלון היא אחת מהערים העתיקות בעולם, וכל שביל שבה מספר סיפור מרתק, מרגש ומלא השראה"

פורסם בתאריך: 15.2.23 10:05

     

בכנס ראשי רשויות ומועצות, נבחרה העיר אשקלון להציג את פעילותה בתחום הארכיאולוגיה והמורשת, מבין מאות רשויות. הכנס התקיים במודיעין, והיה במסגרת השקת פרויקט "מורשת ארכיאולוגית במרחב העירוני". במסגרת הפרויקט שהושק בכנס, תשקיע המדינה מיליוני שקלים בפיתוח נכסי מורשת הסטורים "ליד הבית" – בשטח רשויות מוניציפליות בכל הארץ.

את מגוון הפרויקטים הציגה כאמור סגנית ראש העיר והממונה על שימור האתרים ההיסטוריים, מירי אלטיט. ״עיריית אשקלון שמחה וגאה להוביל את מהפכת שימור האתרים ההיסטוריים בעיר בפרט ובישראל בכלל", אמרה אלטיט. "העיר אשקלון היא אחת מהערים העתיקות בעולם, וכל שביל שבה מספר סיפור מרתק, מרגש ומלא השראה ששוזר בתוכו את עברה של ארץ ישראל. הפרויקט שהושק בכנס מבורך וחשוב מבחינה היסטורית, תיירותית, קהילתית ובעיקר חינוכית. בשמי ובשם ראש העיר תומר גלאם אני רוצה להודות לרשות העתיקות על הבחירה באשקלון כמודל בתחום ולהבטיח כי נמשיך לשמר, לחדש, להעצים ולהעלות על נס את עברה העשיר והמפואר של העיר אשקלון ושל ישראל כולה״.

אירוע גזירת הסרט בטקס. צילום: דרור סיתהכל, רשות העתיקות

אירוע גזירת הסרט בטקס. צילום: דרור סיתהכל, רשות העתיקות

אשקלון הוקמה באזור רווי אתרים ארכיאולוגים, והיא השכילה, לאורך שנים, לראות בהם מנוף ערכי לפיתוח השכונות. בעיר קיימים מספר אתרים ארכיאולוגיים, חלקם בגן הלאומי הנמצא בדרום העיר ואחרים פזורים בגנים ציבוריים, שבהם שולבו אתרים ארכיאולוגים והונגשו לציבור. השילוב מתבטא בפיתוח פיזי של האתר, וכולל פעילויות קהילתיות מגוונות עם רשות העתיקות. אלה, והופכות את האתרים הארכיאולוגיים למקום מפגש ולמקור גאווה.

בין האתרים שהוצגו בכנס היו עיר היין, חצר הסרקופגים, הפסיפס והתצוגה הארכיאולוגית במתחם יקותיאל אדם. בשלושת האתרים התקיימו פרויקטים משותפים עם רשות העתיקות, שתיעדו ארכיאולוגית, ולאחר מכן הנגישו לציבור.

שר המורשת, הרב עמיחי אליהו אמר בטקס השקת בפרויקט הארצי כי: "משרד המורשת מבקש לספר את הסיפור המאחד והמרגש של כולנו. ארץ ישראל רוויה בסיפורים מאלפים שמלמדים על הנשמה הגדולה שיש לעם הזה. מצפה לראות את האתרים הולכים ומוקמים ולא פחות חשוב – את המוני ישראל באים לבקר".

חצר הסרקופגים. צילום: יולי שוורץ, רשות העתיקות

חצר הסרקופגים. צילום: יולי שוורץ, רשות העתיקות

"במדינת ישראל קיימים עשרות רבות של אתרי מורשת משמעותיים ומרשימים בני מאות ואלפי שנים, שנמצאים בלב יישובים ושנזנחו וננטשו לאורך השנים", אומר אלי אסקוזידו, מנהל רשות העתיקות. "עכשיו, מתגייסים משרד מורשת ורשות העתיקות – באמצעות מנהל השימור שלה, למהלך שלא רק ישמר את המבנים העתיקים הקדומים, יטפל בסכנת ההתמוטטות שלהם וינגיש אותם לשימוש הציבור, אלא גם יפעיל את הקהילה כך שזו תתחבר לשורשיה ולסיפורה המקומי באמצעות עבודת ידיים".

שכונת עיר היין. צילום אמיל אלג'ם, רשות העתיקות

שכונת עיר היין. צילום אמיל אלג'ם, רשות העתיקות

לדברי שי חג׳ג׳ יו״ר מרכז השלטון האזורי וראש המועצה האזורית מרחבים: ״ישראל משקיעה תקציבי ענק בהיערכות ובהכשרת הדור הצעיר לעתיד. בד בבד עם זה חובה להנחיל לדור הבא את מורשת העבר. כפי שנאמר: עם שלא יודע את עברו ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל. היערכות לעתיד משמעה לימוד המורשת. אני מבקש להודות לכל השותפים".

מיריי אלטיט בנאומה בכנס. צילום: דרור סיתהכל, רשות העתיקות

מיריי אלטיט בנאומה בכנס. צילום: דרור סיתהכל, רשות העתיקות


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר