יומיים בלבד הצליח לשרוד על הכביש מעבר החצייה התלת מימדי שהוקם סמוך לכניסה המזרחית של המרכז הרפואי ברזילי. המעבר שעליו מיהרה העירייה להודיעה כי הוקם לראשונה בישראל הוא למעשה פעולה לא חוקית הנוגדת את כללי התמרור.

תמרור אסור. מעבר חצייה תלת מימד. צילום: אלדד עובדיה
הסימונים השונים על הכבישים נחשבים מבחינה חוקית תמרורים, כך שסימון מעבר חצייה נקרא תמרור 811 שחייב לעמוד בסטנדרטים שקבע משרד התחבורה בתקנות התעבורה.
כך שהמעבר התלת מימדי, מלבד היותו גימיק נחמד אינו חוקי וכל תאונת דרכים שעלולה להתרחש על מעבר החצייה שאינו מסומן על פי התקנות חושפת את רשות התמרור המקומית, הלא היא העירייה לתביעות משפטיות.

כך נראה מעבר החצייה תלת מימד לפני שנמחק. צילום: אלדד עובדיה
"המעבר נצבע בצבעים מחומר ייחודי ועמיד למשך שנים, והמראה שלו נועד להתריע בפני נהגים והוא נראה למרחוק. מדובר על פתרון חדשני ויצירתי שישפר את בטיחות הולכי הרגל בפרט והמשתמשים בדרך בכלל" נכתב בהודעה שהוציאה העירייה.
ל'כאן דרום' נודע כי עם פרסום הקמתו של מעבר החציה הייחודי הגיעו הפרסומים גם למשרד התחבורה אשר הורה לעירייה להסירו בהקדם האפשרי.

פעם היה פה מעבר חציה תלת מימדי. מעבר החציה ביום שני השבוע. צילום: אלירם משה
כך שמי שלא הספיק לעבור המקום ולצפות בסימונים התלת מימדיים יאלץ לראות את מעבר החצייה רק התמונות. ביום שני הגיעו עובדים מטעם העירייה, מחקו את הסימונים הלא חוקיים וסימנו מעבר חציה סטנדרטי כפי שדורשות התקנות בחוק.
קבוצת ה-WhatsApp של "כאן דרום"
רק חדשות ועדכונים, בלי דיבורים ובלי חפירות. הקליקו להצטרפות: https://bit.ly/2DbKE5N
מעיריית אשקלון נמסר: "מדובר בפיילוט שנבחן בימים אלו. עיריית אשקלון תמשיך לפעול למען השמירה על הבטיחות בדרכים של תושבי העיר, כפי שעשתה עד כה".
אבי
מה שצריך לעשות בעיקר ברחובות הסואנים באשקלון כמו קדש והציונות ששם ממש מסוכן לחצות במעבר חצייה ובנוסף הכביש ממש קרוב לבניינים. יש לעשות דמפרים לכול אורך הכביש כמו בערים אחרות לדוגמא גן יבנה.
ראש העיר
תעשה במפרים אצלך בבית!
איצק
במפרים חובה שם יש תנועה כבדה של הולכי רגל