ועדת הכספים של הכנסת אישרה היום (ב) את מתווה הפיצויים שהציע שר האוצר, משה כחלון. המתווה גובש ברשות המסים בתיאום עם נציגי המגזר העסקי.
את הנזקים הישירים כבר פיצתה המדינה באמצעות 'מס רכוש' אך הנזקים העקיפים שנגרמו להם לא נכללו בפיצוי. כעת המדינה מפצה אותם באמצעות שלושה מסלולי פיצויים (כפי שמפורטים בתקנות):
* מסלול מחזורים לענף הדבורים – לתקופה מיום 1.5.18 ועד 28.2.19.
* מסלול מחזורים לענף התיירות הכפרית – לתקופה מיום 1.5.18 ועד 30.4.19.
* מסלול שכר לענפי המסחר, התעשייה, השירותים, החקלאות, התיירות והדבורים – לתקופה מיום 1.5.18 עד 28.2.19.
עקב הצורך לתת מענה מהיר לעסקים שנפגעו, נקבע מנגנון פשוט לפיצויים כמפורט:
1. בענף התיירות והדבורים – הפיצויים לענפים אלו יינתן במסלול מחזורים. הניזוק יוכל להגיש תביעה לקבלת החזר בגין ירידה במחזור העסקי בשל המצב הביטחוני בהשוואה למחזור העסקי בתקופה המקבילה אשתקד. עם זאת תינתן אפשרות לניזוק לבחור לתבוע פיצויים במסלול שכר, חלף מסלול מחזורים.
2. כל הענפים – שכר בגין היעדרות מעבודה בשל הוראות פיקוד העורף בטווח של עד 40 ק"מ מרצועת עזה: המסלול מפצה מעסיקים ועצמאים בגין הוצאות השכר בעבור הימים בהם עובדים נעדרו ממקום עבודתם בשל הוראה של פיקוד העורף על סגירת מוסדות חינוך ברשות מקומית או בשל הוראה על סגירת מקום עבודה. המסלול מבחין בין תקופת היעדרות של עד 10 ימים במהלך התקופה המזכה (החל ב-1.5.18 ועד 28.2.19), בגינה יינתנו פיצויים "במסלול מהיר" בסך של 370 ₪ ליום לבין היעדרות של יותר מ-10 ימים, בגינה יינתנו פיצויים בהתאם לנוסחה שנקבעה בתקנות, בדומה למבצעים קודמים.
לאחר פרסום התקנות ברשומות, תפרסם הרשות הוראת ביצוע וטפסים להגשת התביעות.
ניתן יהיה להגיש את התביעות עד תום 4 חודשים מיום פרסום התקנות ברשומות.
רשות המסים גם תערוך כנסי הסברה שיסייעו לתובעים להגיש תביעות.
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"