הכל בגלל היונים. צילום: עופר וקנין

בגלל היונים: המעליות ניזוקו מהגשמים – הדייר ישלם 50,000 ש"ח

המעליות הושבתו בגלל מי גשמים שחלחלו אליהן. בית המשפט קבע כי על בעל שתי הדירות בקומה העליונה לשלם את מחיר התיקון שמימנו כלל הדיירים כדי שהמעליות תשובנה לפעול

פורסם בתאריך: 25.10.17 13:50

     

המחלוקות בין ועדי הבית בבניינים משותפים לבין דיירים הן נחלתו של כל ועד בית, כך גם האיומים השכם והערב על תביעות משפטיות נגד דיירים שמסרבים לשלם. הפעם, ועד הבית של בניין בשכונת אפרידר מימש את איומיו ותבע בבית המשפט את אחד הדיירים, לאחר שסרב לשלם את הנזקים שנגרמו למעליות הבניין כתוצאה ממי הגשמים שירדו לפני ארבע שנים.

 

בתחילת דצמבר 2013 ירדו גשמים רבים ברחבי העיר. רחובות הוצפו, שלוליות ענק נוצרו ומים רבים זרמו בששון בתעלות הניקוז העירוניות. אותם גשמים גם מילאו והציפו את המרפסות בקומת הפנטהאוז בבניין מגורים חדש יחסית, במזרחה של שכונת אפרידר. "ראינו מים בקומה זורמים מהדירות ישר למעלית…הלכתי לראות בעצמי וראיתי במו עיניי שיש מים בקומה 9 מהדירות והם זורמים לתוך פיר המעלית" סיפר אחד הדיירים לבית המשפט "אני ראיתי זרימה מתוך שתי הדירות לתוך המעלית, עלינו לגג וראינו שהמרפסות של שתי הדירות מוצפות".

מפלס המים במרפסות עלה ועלה עד אשר חדר לדירות הציף אותן, עבר ללובי הקומה והחל לחלחל לפיר המעליות החדשות יחסית. המפגש בין המים למערכות החשמליות של המעליות כמובן גרם לנזקים והוציא את המעליות מכלל פעולה.

במקרה זה שתי הדירות בקומה העליונה היו שייכות לאותו אדם. הוא הוזעק למקום ולאחר שהדירות נפתחו התגלה כי המרזבים במרפסות נסתמו מלשלשת ונוצות יונים אשר קיננו בפנטהאוז הלא מאוכלס וזה מה שגרם להצפת המרפסות במי הגשם ולנזק החמור למעליות.

כמעט חודשיים לא פעלו המעליות והתושבים שנאלצו מידי ים לעלות ברגליהם סבלו. המעליות תוקנו במחיר של עשרות אלפי שקלים, סכום שהתחלק בין עשרות בעלי הדירות בבניין.

אלא שוועד הבית לא נח ולא שקט. הוועד דרש מהאיש להחזיר לכל בעלי הדירות את הכסף ששילמו יחד כדי לתקן את המעלית.

הצדדים הגיעו לערכאות משפטיות. בעל הדירה ניסה לגלגל את האחריות על הקבלן שממנו רכש את הדירות שלטענתו החזיר לו את המפתות בשל ליקויים שדרש לתקן בהמשך טען שחברת הניהול של הבניין היתה אמורה לבקש מכל דייר לנקות את המרזבים שלו ולא עשתה כן. אלא שבית המשפט ניקה את השתיים וקבע כי האחריות מוטלת על בעל שתי הדירות בקומת הפנטהאוז.

9 קומות. הבניין בשכונת אפרידר. צילום: אלירם משה

לבסוף החליט בית המשפט לחייב את בעל הדירות לשלם לוועד הבית את עלות התיקון בסך 44,000 ₪, למעלה מ-1000 ₪ אגרות בית המשפט ובנוסף 10,000 ₪ שכר טרחת עורכי דין של ועד הבית וקבלן הבניה.

עו"ד מקסים בן עזרא שייצג את הדייר מסר: "פסק הדין התעלם לחלוטין ממערכת היחסים העדינה שבין הדיירים, התעלם לחלוטין ממקרה יוצא דופן של מזג אויר קיצוני במיוחד שקורה אחת לארבעים שנה שגרם לנזקים והתעלם לחלוטין ממצאים עובדתיים שקובעים באופן ברור שמרזבים שייכים לרכוש המשותף בבניין" מסר בן עזרא והוסיף "תבעו אותו בגלל שהוא אדם אמיד. כל פסק הדין התעלם מרצף של שקרים של ועד הבית".

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר