איתמר שמעוני בבית המשפט

משפט שמעוני: "נשים התחננו על נפשן שפרטיהן לא ייחשפו"

בטענה לצנעת הפרט דחה בית המשפט את בקשתו של איתמר שמעוני לקבל את תיעוד הווידיאו של חקירותיו. גם הבקשות לקבל את הסכם עד המדינה שנחתם בתיק וחומרי האזנות סתר נדחו

פורסם בתאריך: 27.7.17 17:26

     

בית המשפט דחה את בקשתו של ראש עיריית אשקלון המושעה איתמר שמעוני לקבל לידיו חומרי חקירה. שמעוני דרש לקבל חומרים הכוללים את הסכם עד המדינה שנחתם בתיק, האזנות הסתר שנעשו לו וכן את תיעוד הווידיאו של חקירותיו. לדברי פרקליטו, רוב התיעוד לא התקבל אצלם. כלל הבקשות נדחו, והסנגורים ייאלצו להסתפק בחומרים שהועברו אליהם או להגיע למשרדי הפרקליטות.

עו"ד מנחם רובינשטיין. צילום: לואיז גרין

"מדובר באדם זועק לחפותו"

בדיון שהתקיים לאחרונה אמר סנגורו של שמעוני: "הלקוח שלי נחקר מעל עשר פעמים. קיבלתי תיעוד חזותי אך ורק של  ארבע חקירות. הנימוק שבגינו הפרקליטות לא רוצה למסור לי את שאר התיעודים הוא נימוק של צנעת הפרט. הלקוח שלי יכול להגיד לי בדיוק מה הדברים שלכאורה פגעו בפרטיות של החקירות האלה, אני מוכן להתחייב שהחומר הזה לא יוצא ממני ומוחזר אליה בסוף ניהול התיק או לאחר שהחלטתי לעשות שימוש. אני מוכן בכתב".

הפרקליטות הציעה לרובינשטיין להגיע למשרדי הפרקליטות ולצפות שם בתיעוד, אך הסנגור טוען כי זו לא הצעה רצינית: "אני אהיה מוגבל בזמן, ומדובר בשעות על גבי שעות של תיעודים, ואני צריך להראות ללקוח שלי כאשר מדובר באדם שזועק לחפותו ויש לראות את הדברים. אנו גם נתקלנו במספר פעמים שיש פערים בין מה שכתוב בהודעה שתומללה לבין מה שכתב החוקר, ואין לי דרך לבדוק את העניין".

עוד ביקש רובינשטיין לקבל לידיו את התמלול של חקירות חוסה לואיס לימברק, נהגו של איש העסקים גבי מגנזי, עד המדינה בתיק, שלדברי רובינשטיין, "מסר כעשר הודעות ומתוך כלל הודעותיו קיבלתי הודעה אחת ולאחר מכן הודעה שנייה ולאחרונה התקבלה הודעה שלישית. ההודעות גם התקבלו כאשר חלקים נרחבים מהן מושחרים. הנימוק הוא צנעת הפרט. העד הזה הוא עד מדינה, נחתם עמו עד מדינה, ואנו מבקשים גם לקבל את הסכם עד המדינה".

הפרקליטות: "חוששים שהסכם עד המדינה יודלף"

הפרקליטות השיבה בדיון כי בנוגע להאזנות הסתר, הועברו כל ההאזנות הרלוונטיות וכי אם יש האזנות ספציפיות, הוא יכול לפנות אליהם. בנוגע לתיעוד הווידיאו של חקירות שמעוני, נציגת הפרקליטות השיבה: "יש 14 חקירות, מתוכן ארבע נמסרו ועשר לא נמסרו. אסביר לבית המשפט מה לא נמסר – קודם כול בנוגע לכל 14 החקירות נמסרו התמלולים של החקירות עצמן, כאשר החלקים הפוגעים בצנעת הפרט בתמלילים הושחרו, גם במלל. אומר לבית המשפט מה החלקים האלה: בתיק זה נחקרו חשדות לעבירות מין כנגד הנאשם 1, ישנן מספר מתלוננות, נשים נשואות, מרקע בעייתי, ממגזרים מסוימים, והייתה חשיבות מאוד גדולה להגן על הפרטיות של הנשים האלה. בחקירות תיאורים מפורטים של היחסים האינטימיים והרומנטיים ביניהן לבין הנאשם 1, ומאחר והנושא לא נכלל בכתב האישום, הוא לא חומר חקירה, ולכן השחרנו את השמות של הנשים והפרטים המזהים. לדוגמה ישנה חקירה שלמה שעוסקת רק בנושא זה. ביתר החקירות שלא נמסרו החקירות משולבות, זאת אומרת עוסקים גם בנשים, בעניינים האינטימיים וגם בעבירות השוחד. ולכן אנו ביצענו איזון, ומאחר ובידי ההגנה מצויים התמלילים המלאים, עם השמות מושחרים, אנו נתנו אפשרות לבוא ולצפות בקלטות עצמן במשרדי הפרקליטות, ואם יהיה חלק ספציפי בתוך הקלטת שיהיה חשוב להגנה, נוכל לערוך בקלטת נפרדת את אותו חלק ספציפי. אנו סבורים שבאיזון בין הגנה על אותן נשים שבאמת אלה נשים שהתחננו על נפשן שפרטיהן לא ייחשפו לבין היכולת לשמור על הגנת הנאשם, והאיזון הזה ראוי".

נציגות הפרקליטות עוה"ד קרן צבירן והילה גבאי. צילום: דוד לוי

בנוגע לעדויות ולהסכם עד המדינה אמרו בפרקליטות: "לגבי חוסה, מדובר בעד מדינה בתיק זה שהינו עד מדינה בתיקים אחרים, אשר טרם הוגש בהם כתב אישום. מדובר על נושאים אחרים. למעשה יש הסכם עד מדינה שהוא רלוונטי למספר פרשיות. מאחר ולא הוגש כתב אישום בתיקים אחרים וטרם נשלחו מכתבי שימוע, אני חושבת שהאיזון הראוי לתת לנאשם את זכות העיון בהסכם עד המדינה, בכולו, אבל לא העתקה שלו. מבחינה עקרונית, כאשר יוצאים מכתבי שימוע החומר הזה עוד לא הועבר בתיקים האחרים, אנו חוששים שזה יודלף, ולא חוששים סתם אלא על סמך מאורעות העבר. זה תיק שעוד לא התקבלה בו החלטה, הוא יהיה חומר חקירה בעתיד". עוד אמרו בפרקליטות כי שאר ההודעות שמסר עד המדינה הן לא רלוונטיות לתיק הזה.

הנהג שלו הפך לעד מדינה. גבי מגנזי. צילום: עופר וקנין

הסנגורים של שמעוני בדיון ציינו כי יש רלוונטיות לעניין התיעוד והשמות כי יש בידיהם הקלטה של אחת המתלוננות שמציעה לתפור תיק לשמעוני, "היא מופעלת על ידי עדי תביעה מרכזיים שמבטיחים לה תשלום", אמר רובינשטיין.

נציגת הפרקליטות השיבה על כך כי החומר הרלוונטי הועבר לידי הסנגורים.

השופט אברהם הימן. צילום: אתר בתי המשפט

השופט דוחה הכול

בהחלטתו כתב השופט אברהם הימן בנוגע לתיעוד כי במקרה של התנגשות בין הזכות לעיין בחומר "לבין הזכות לפרטיות של צדדים שלישיים יש למצוא את הדרך שיהא בה לאזן באופן המיטבי ביותר בין השתיים. אני סבור כי הצעת הפרקליטות להעמיד את התיעוד החזותי הכולל פרטים החוסים תחת צנעת הפרט לעיון שמעוני ובא כוחו במשרדי המשיבה הינה דרך המאזנת באופן מידתי והולם בין הזכויות ואינה פוגעת בזכותו של שמעוני להליך הוגן", ולכן דחה את הבקשה לקבל את כלל תיעוד הווידיאו של חקירות שמעוני.

בנוגע להאזנות הסתר, השופט כתב כי הסנגור קיבל תקצירים של שיחות שלא הועברו אליו "ואם סבור הוא כי התקציר אינו מסייע לו לעמוד על טיב השיחה, יכול הוא לפנות לפרקליטות ולבקש פרטים נוספים.  לאור האמור, אני דוחה את הבקשה לעיון בפריט זה".

השופט הימן התייחס לבקשה לקבל את החומרים הנוגעים לעד המדינה, גם ההסכם וגם ההודעות שמסר, "לאחר שעיינתי בהסכם עד המדינה ולנוכח עמדת הפרקליטות אני סבור כי הצעת הפרקליטות לאפשר לבא כוחו של שמעוני עיון בו במשרדיה מאזנת באופן מידתי וראוי בין זכות העיון של שמעוני לבין האינטרס הציבורי כי לא ייחשף בפני מעורבים בפרשיות אחרות הנמצאות בשלב של חקירה ואשר טרם הוגש בהן כתב אישום. באשר להודעות עד המדינה, עיינתי באלה ומצאתי כי צודקת הפרקליטות בעמדתה שלא חלה עליהן זכות העיון משום שאינן רלוונטיות לבירור האישומים המיוחסים לשמעוני. סוף דבר, הבקשה נדחית".

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר