תערוכת 'מוזה מוזאיקה' המוצגת בגלריית בית עלי (הנשיא 70) באשקלון: התערוכה מאגדת עשרות יצירות של כ-40 אמנים מהארץ ומהעולם המושפעות ויונקות השראה מזרמים באמנות, הטבע ותרבויות שונות וכן עבודות הנוצרות בהשראת מיתוסים. המפגש בין האמנים המקומיים לאמנים מרחבי העולם יוצר דיאלוג מרתק – כל אחד מביא את הנרטיב התרבותי שלו ומשלב אותו עם טכניקות המוזאיקה המסורתיות. אלפים כבר הגיעו ונהנו. הכניסה ללא עלות.
שעות ביקור בתערוכה: בחול המועד פסח, בימים שני, שלישי ורביעי (14-16.4.25). במהלך השנה: עד סוף שנת 2025, בימים א', ג' וה', בין השעות 09:00-15:00, בימים ב' וד' בשעות אחר הצהריים בין השעות 16:00-19:00. לקבוצה בתיאום מראש, צופית – 050-9980124.

תערוכת מוזה מוזאיקה. צילום: אלדד עובדיה
מוזיאון החאן: ממוקם במבנה ששימש את המסגד הגדול של העיירה מג'דל. במוזיאון תצוגה הכוללת תצלומים, מפות ותעודות מתארת את תולדות אשקלון מאז מלחמת העצמאות. כדאי לשים לב במיוחד לעותק מדויק של עגל הברונזה מן התקופה הכנענית, שהתגלה בחפירות של תל אשקלון (הגן הלאומי). חדרי החאן הפכו לגלריות של אמנים. במבואה מוצגת תערוכות מתחלפות של אמנים מאשקלון ומחוץ לעיר. בחול המועד פסח, מוזיאון החאן יהיה פתוח לקהל הרחב, בין השעות 9:00-13:00.
חצר הסרקופגים (הנשיא 1), מרכז אפרידר: מתחם עתיקות מרהיבות שהתגלו באשקלון ובראשם ארונות קבורה מפוארים בני כ-1,700 שנה, מהיפים בארץ. הסרקופגים המהודרים נמצאו במפתיע במהלך עבודות בניה שנעשו בשכונת אפרידר. אשקלון היתה עיר מסחר תוססת בקנה מידה בינלאומי, שמה הלך לפניה בטיב התוצרת המעולה שיצאה לרחבי העולם עתיק. מקור כוחה הכלכלי ועוצמתה העירונית, היו הנמל ונתיבי הים המוליכים אליו וממנו.

חצר הסרקופגים ('בית העם'). צילום: סיון מטודי
ארונות קבורה אלה, עולים בפארם ובאיכותם על רוב דומיהם, שנמצאו בתחומי ארץ-ישראל. הארונות עשויים שיש בהיר, מעוטרים בתבליטים סביב סביב. הם נוצרו במרכזי הייצור הגדולים ביוון או באסיה הקטנה (תורכיה של ימינו), והובאו לאשקלון על פי הזמנה מראש.
בחזיתו ובשני צדדיו של אחד הארונות, מתוארת בפירוט סצינת מלחמה. חוקרים מניחים, שמדובר במלחמת היוונים בטרויאנים על גבי הארון השני, מופיע תבליט הלקוח מהמיתולוגיה, בו אל השאול (האדס) חוטף את פרספוני (בתה של דמטר, אלת האדמה והפריון בעולם הקלאסי). על גבי מכסה הסרקופג, מגולפים שני בני זוג ללא פרטים מזהים – הארכיאולוגים סוברים, שעיצובם הסופי של הפנים נועד להיעשות בהתאם לתווי פניהם של הלקוחות העתידיים. בחול המועד פסח, חצר הסרקופגים תהיה פתוחה למבקרים בין השעות 9:00-13:00.

ההצגה שלגיה. צילום: שוקי לוי
במהלך החופשה יתקיימו שלל פעילויות במרכזים הקהילתיים המתאימים לכל המשפחה, ביניהם הצגות ומופעים לילדים, מתנפחים וסדנאות יצירה. את הפירוט המלא תוכלו למצוא בחוברת האירועים הדיגיטלית.