אסאדו בקר וירקות שורש
אסאדו בקר וירקות שורש. צילום: דן פרץ

שף מיקי סויסה מכין סעודה מפסקת

פורסם בתאריך: 27.9.20 12:25

     

תענית יום הכיפורים איננה תענית אבל ועצב אלא תענית שמטרתה תשובה. בגלל היותו יום טוב, חז”ל הדריכו להתכונן אל הצום בצורה טובה ושמחה, תוך אכילת סעודה טובה ודשנה בערב הצום, כתחליף לסעודה שאינה מתקיימת ביום כיפור עצמו.

בקרב יוצאי תוניס יש מנהג לאכול ריבת חבושים, הריבה מסמלת את המתקת הדין, והחבוש – את כל החבושים. המרוקאים נהגו לאכול מרק חרירה. התימנים נהוגים לשתות מרק בשר או מרק עוף. האשכנזים נוהגים לאכול “קרעפלאך” – כיסוני בצק ממולאים בבשר. הבשר מסמל את עולם החומר שאחראי לחטאים או את הדין, והבצק העוטף – את התקווה ל”כיסוי” החטאים ברחמי שמים.

היו שנהגו להכין בערב החג, חלות עגולות בדמות עופות עם כנפים, משום שלפי המסורת, ביום כיפור דומים ישראל למלאכים.

שיהיה צום מועיל וקל!

מרק חרירה מרוקאי

חומרים:

  • כוס חומוס מושרה (או קופסת שימורים)
  • כוס עדשים חומות
  • 3 עגבניות מגוררות
  • 2 בצל קצוצים
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • 6 כוסות מים רותחים (כליטר וחצי)
  • 4 גבעולי כרפס קצוצים קטן
  • 3 כפות שמן
  • חופן אטריות דקות
  • 2 כפות קמח
  • חצי כוס מים קרים
  • חצי לימון סחוט

אופן הכנה:
לטגן בצל עד למצב שקוף, להוסיף כף כורכום ואת העגבניות והחומוס.
מוסיפים כ-6 כוסות מים רותחים, שתי כפות מרק עוף, מלח, פלפל שחור.
מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האטריות הקמח והלימון ואז בישול מלא של הכל.
מוסיפים את האטריות ומבשלים לעוד 5 דקות.
בינתיים, לערבב קמח עם המים קרים שלא ייווצרו גושים, להוסיף למרק תוך כדי ערבוב.
בסוף מוסיפים חצי לימון סחוט ומכבים.
טיפ קטן: אני מרתיח את העדשים לפני הבישול כ-10 דקות ומסנן.

קדירת אסאדו ושומר של חורף

חומרים:

  • 1 ק”ג אסאדו חתוך לחלקים גדולים
  • 5 יחידות שומר חצוי לשניים
  • 3 יחידות בצל חתוך לקוביות גדולות

למשרה:

  • 3 שיני שום פרוסות
  • 5 גבעולי תימין
  • כף חרדל דיז’ון
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט מלח ים
  • כוס יין אדום
  • רבע כוס שמן זית

אופן הכנה:
את כל חומרי המשרה מערבבים היטב ומכניסים את האסאדו פנימה מערבבים מכסים ומכניסים למקרר למשך לילה.
את השומר והבצל מסדרים בתבנית חסינת חום.
מחממים מחבת פסים לחום גבוה וצורבים את נתחי האסדו מכל הצדדים ומניחים מעל השומר בתבנית.
יוצקים את נוזלי המשרה מסביב ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך כ-3.5 שעות בערך.
מוציאים מעבירים לכלי הגשה ומגישים.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




פרגיות ברוטב שרמולה

חומרים:

  • 500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות גסות

לשרמולה:

  • 100 מ”ל שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 3 יחידות פלפל צ’ילי טרי קצוץ
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 3 פרוסות לימון כבוש קצוצות
  • צרור כוסברה קצוצה

אופן הכנה:
מחממים שמן זית לחום נמוך ומוסיפים את שאר חומרי השרמולה מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
מחממים מחבת עם שמן זית לחום גבוה וצורבים את הפרגיות היטב מכל הצדדים.
יוצקים את רוטב השרמולה מעל, מערבבים היטב, מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים עם לחם טרי.


מיקי סויסה, שף ויועץ קולינרי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול
052-8444804 | [email protected]

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר