קבב דגים בפיתה עם צ'יזיקי. צילום: מיקי סוויסה
קבב דגים בפיתה עם צ'יזיקי. צילום: מיקי סוויסה

עונת המלפפונים: שף מיקי סויסה עם מתכונים לירק הירוק

פורסם בתאריך: 16.8.20 12:34

     

המלפפון הוא אחד הירקות הכי נפוצים במטבח הישראלי. אפשר למצוא אותו בתוך כריכים בסלטים ואפילו במשקאות אלכוהוליים. אך למרות הפופולריות שלו הוא סובל מדימוי של ירק חסר כל ערך תזונתי וזה די נכון. כי הירק הזה מכיל ויטמינים ומינרלים, אך בשל מבנה מערכת העיכול שלנו איננו יכולים לקבל אותם.

יש בו אחוז גבוה מאוד של מים ולצד הערך הקלורי הנמוך שלו הוא הפך למאכל חובה כמעט בכל דיאטה. רק חשוב לזכור לפני שמקלפים אותו, כי רוב הערכים התזונתיים מרוכזים בקליפתו.

סלט מלפפונים בחמאת בוטנים

חומרים:

  • 5 יחידות מלפפון חתוך לרצועות במנדולינה
  • חופן נבטים
  • בוטנים גרוסים

לרוטב:

  • 200 גרם חמאת בוטנים
  • 3 שיני שום
  • 1 ראש ג’ינג’ר טרי
  • 50 מ”ל חומץ
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפות סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • 50 מ”ל צילי חריף
  • מעט מים

אופן הכנה:
את חומרי הרוטב מכניסים למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
מערבבים את כל החומרים בקערה
מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל בוטנים גרוסים.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




קבב דג ים בפיתה על ציזיקי

קבב דגים בפיתה עם צ'יזיקי. צילום: מיקי סוויסה

קבב דגים בפיתה עם צ'יזיקי. צילום: מיקי סוויסה

חומרים:

  • 500 גרם פילה דג ים טרי (אינטיאס, לוקוס, מוסר)
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כף צ’ילי גרוס
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • רבע כוס שמן זית

לציזיקי:

  • חצי ליטר יוגורט 3% שומן
  • 2 יחידות מלפפון חתוך גס
  • חופן שמיר קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חצי כף סוכר
  • כפית לימון כבוש

אופן הכנה:
את פילה הדג קוצצים בעזרת סכין מוסיפים את שאר החומרים מתבלים במלח ים ופלפל שחור גרוס ומערבבים למסה אחידה.
מעבירים למקרר למשך שעה.
לציזיקי: מעבירים את כל החומרים מלבד לימון הכבוש למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
להגשה: יוצרים צורת קבב ומחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית, צורבים את קבב הדגים משני הצדדים ומעבירים לתנור בחום של 180 מעלות ל-5 דקות נוספות.
מכניסים את הקבב לפיתה יחד עם רבעי עגבנייה ופרוסות בצל סגול. יוצקים מעל ציזיקי ומגישים.

קוקטייל הוואנה מלפפונים

קוקטייל הוואנה מלפפונים. צילום: שף מיקי סויסה

קוקטייל הוואנה מלפפונים. צילום: שף מיקי סויסה

חומרים:

  • חופן עלי נענע
  • 1 מלפפון פרוס
  • 60 מ”ל רום או טקילה
  • 30 מ”ל מיץ לימון או ליים טרי
  • 20 מ”ל מי סוכר

הכנה והגשה:
כותשים את המלפפון והנענע בתוך השייקר ולאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים
משקשקים היטב יחד עם קרח ומסננים היטב כשההגשה היא ללא קרח
מקשטים מעל בפלח מלפפון ועלי הנענע ומגישים.


מיקי סויסה, שף ויועץ קולינרי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול
052-8444804 | [email protected]

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר