טונה אדומה בכיפת מנגו. צילום: מיקי סויסה
טונה אדומה בכיפת מנגו. צילום: מיקי סויסה

שף מיקי סויסה עם מתכוני מנגו

פורסם בתאריך: 10.7.20 08:07

     

לא הרבה יודעים אבל למנגו יש לא פחות מ-35 זנים. בהתאם לזן פרי המנגו יכול להיות בגדלים שונים, צבעו משתנה בין צהוב, כתום ואדום וטעמו נע בין מתוק לחמוץ.

עץ המנגו זקוק לסביבת גידול חמה ולהשקיה קבועה וגובהו יכול להגיע ל-35-40 מטרים, וקוטרו ל-10 מטרים.

למנגו שימושים שונים מלבד אכילתו כפרי, הוא משמש כמרכיב גם בסלטים, במאפים ובקינוחים. נוסף על כך, מאכל העמבה הנפוץ עשוי ממנגו מוחמץ.

למרות שאזור הגידול הטבעי של המנגו הוא בהודו וסין, גם בישראל יש גידול מנגו נרחב שאף מייצא תוצרת לחו”ל. כשליש מתנובת המנגו בישראל נשלח למדינות אירופה וכל השאר נשאר בארץ.

טונה אדומה בכיפת מנגו

טונה אדומה בכיפת מנגו. צילום: מיקי סויסה

טונה אדומה בכיפת מנגו. צילום: מיקי סויסה

חומרים:

  • 1 מנגו בשל.
  • 200 גרם טונה אדומה טרייה חתוכה לקוביות קטנות.
  • 100 גרם סלמון חתוך לרצועות.
  • חצי אבוקדו חתוך לקוביות קטנות.
  • 1 בצל שאלוט קצוץ.
  • 1 פטריית שיטאקי אחרי השרייה של שעתיים במים, חתוכה לקוביות קטנות.
  • רצועות מפלפל צ’ילי אדום טרי.
  • מעט עלי נענע לקישוט.

לרוטב:

  • 1 כף שמן שומשום
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית רוטב סויה
  • מעט מלח ים

אופן הכנה:
את המנגו חותכים מהצדדים כאשר כל צד חותכים בצורת שתי וערב ופותחים לצורת כיפה.
את האבוקדו השאלוט והשיטאקי מערבבים ביחד עם מעט מהרוטב ומסדרים בצורת חצי גורן .
מסדרים רצועות צ’ילי חריף ועלי נענע מעל. את כיפת המנגו מניחים במרכז ומסדרים מעל את הטונה אדומה יוצקים מעל רוטב מפזרים בצל ירוק לקישוט ומגישים.

מנגו. צילום זאב שטרן

מנגו. צילום זאב שטרן

קוקומנגו

קינוח מרענן ופשוט להכנה לימי הקיץ החמים.

חומרים:

  • 300 גרם סורבה קוקוס איכותי
  • 3 יחידות מנגו בשל
  • 100 מ”ל שמנת מתוקה
  • 100 מ”ל קרם קוקוס
  • 20 עלי נענע טריים

אופן הכנה:
את כל החומרים מלבד הסורבה מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. מעבירים לסיר קטן ומביאים לרתיחה.
מבשלים 3 דקות על אש נמוכה מערבבים היטב ומסירים מהאש. יוצקים בכלי הגשה עמוק מעט את הקרם מנגו. מניחים 3 כדורי סורבה קוקוס קפואים ומגישים.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




סלט עלים מנגו ורוקפור

חומרים:

  • 200 גרם עלי בייבי
  • 1 ראש חסה שטוף וחתוך
  • 3 יחידות מנגו חתוך לקוביות גסות
  • 100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
  • 15 יחידות שרי חצויות
  • חופן נבטים טריים
  • 200 גרם גבינת רוקפור חתוכה לקוביות

לרוטב:

  • 5 כפות חומץ בלסמי
  • חצי כוס שמן זית
  • 1 כף חרדל דיז’ון
  • 2 כפות סילאן תמרים
  • מיץ מתפוז אחד

אופן הכנה:
לרוטב: את כל החומרים מלבד שמן הזית מעבירים למעבד מזון וטוחנים.
תוך כדי פעולת המעבד מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי יד לקבלת רוטב סמיך.
להגשה: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה.
יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים קלות.
מפזרים את גבינת הרוקפור מעל ומגישים.


מיקי סויסה, שף ויועץ קולינרי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול
052-8444804 | [email protected]

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר