סושי. צילום: גליה אבירם
סושי. צילום: גליה אבירם

שף מיקי סויסה ביג אין ג’פאן

פורסם בתאריך: 18.6.20 12:10

     

היום, ה-18 ליוני חל יום הסושי הבינלאומי וזאת הזדמנות להכיר מעט את המאכל היפני הידוע.

תחילה, הסושי מקורו בכל בסין ולא ביפן והוא בכלל אל נועד לאכילה עם אורז, אלא שהאורז ועד לשמר את הדג לאורך זמן.

הסושי הסיני הגיע ליפן רק במהלך המאה ה-17 ולאט לאט החל להיות דומה יותר ויותר במראהו לסושי שאנו אוכלים כיום.

אגב, כל סוגי הסושי שאנו מכירים כיום מקורם כלל לא ביפן, אלא מדובר בסוגי סושי שקיבלו מראה וטעם מערבי יותר.

חלק מהסוגים החדשים כמו הסושי מצופה טמפורה הגיעו ליפן מהמערב.

 

סושי. צילום: גליה אבירם

סושי. צילום: גליה אבירם

טמאגו

טמאגו היא חביתה יפנית המשמשת למילוי סושי. הרעיון של החביתה היפנית הוא הקיפולים והשכבות. עם קצת מאמץ וניסיון מגיעים לטמאגו מוצלח וטעים. במקור מכינים עם מחבת מרובעת, אך למטבח הביתי אפשר במחבת עגולה.

חומרים:

  • 6 ביצים טרופות
  • 1 כף מירין
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1 כפית סוכר

אופן הכנה:
את כל החומרים מערבבים היטב.
מחממים מחבת לחום בינוני ומנמיכים את האש.
בעזרת נייר ספיגה טבול במעט שמן משמנים מעט את המחבת ויוצקים שכבה דקה של נוזל הביצים.
מחכים עד שהשכבה תהיה מבושלת ומגלגלים לצד המחבת.
יוצקים שכבה נוספת של נוזל וכשהוא מבושל מגלגלים את השכבה הראשונה עם השכבה השנייה לצד השני של המחבת.
חוזרים על הפעולה על שנגמר הנוזל.
מקררים וחותכים לרצועות עבות ומשתמשים למילוי הסושי.

אורז סושי

חומרים:

  • 1 ק”ג אורז לסושי
  • 1100 מ”ל מים קרים

לרוטב תיבול:

  • 150 מ”ל חומץ אורז
  • 50 מ”ל מירין
  • 80 גרם סוכר
  • 25 גרם מלח

אופן הכנה:
שוטפים את האורז היטב עד למצב בו הנוזלים הופכים לשקופים.
מייבשים את האורז על גבי מסננת למשך 10 דקות.
מעבירים את האורז והמים לסיר בישול ומבשלים על אש גבוהה כ-8 דקות עד שהמים נעלמים.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה 13 דקות נוספות.
את תערובת התיבול מערבבים היטב במעבד מזון או בחימום עדין עד להמסת המלח והסוכר.
מוציאים את האורז לכלי שטוח ויוצקים את תערובת התיבול מעל ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ.
מקררים מעט ומתחילים לגלגל.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




סושי. צילום: גליה אבירם

סושי. צילום: גליה אבירם

ספייסי טונה טרטר

חומרים לספייסי:

  • 100 גרם טונה אדומה טרייה קצוצה דק
  • 1 כף מיונז
  • כפית רוטב צ’ילי חריף
  • מעט שמן שומשום

חומרים לרול:

  • רצועות מלפפון
  • אבוקדו
  • טמאגו
  • רצועות סלמון טרי

אופן הכנה:
את הטונה מערבבים יחד עם המיונז הצ’ילי חריף ומעט שמן שומשום.
מרכיבים את הרול חותכים לשמונה יחידות ומעל כל יחידה מסדרים מעט ספייסי טונה ומגישים.


מיקי סויסה, שף ויועץ קולינרי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול
052-8444804 | [email protected]

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר