צלעות טלה עם בטטה ושומר. צילום: דן פרץ

שף מיקי סויסה מציין את יום ה”אכול מה שאתה רוצה”

פורסם בתאריך: 11.5.20 08:17

     

בחודש מאי חלים שני ימים מיוחדים מאוד. הראשון הוא יום ללא דיאטה החל ב-6 במאי והוא יום שמוקדש להעלאת המודעות לסכנות שבדיאטות כמו דיאטה לא מאוזנת שנועדה לאבד משקל במהירות, או דיאטה שמבוססת על מספר קטן מדי של קלוריות.

היום השני הוא יום יום ה”אכול מה שאתה רוצה” החל בתאריך 11 במאי והוא יום שבא להתריס נגד האוכל הבריא בטענה שהמאכלים הכי טעימים הם המאכלים הלא בריאים. הדבר גורם לכך שאנשים רבים נמנעים מאכילה של מאכלים אשר טעימים להם רק בגלל שהמאכלים הללו אינם בריאים.

לכבוד שני הימים הללו הבאתי לכם פה שלושה מתכונים של מאכלים שיעשו לכם טוב בחך.

ספריבס טלה על שומר ובטטה

חומרים:

  • 1 שדרת ספריבס טלה
  • 4 י”ח שומר חתוך לשישיות
  • 2 י”ח בטטה פרוסה גס
  • 10 שיני שום טריות
  • 300 מ”ל יין אדום
  • 50 מ”ל שמן זית
  • 10 גבעולי תימין טריים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח ים אטלנטי

אופן הכנה:
את הצלעות מורחים בשמן זית ומתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.
מעבירים לכלי חסין חום ומפזרים את הירקות מסביב.
יוצקים יין אדום ומכסים בנייר אלומיניום.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, למשך שעה וחצי.
מסירים את נייר האלומיניום, מעלים את הטמפרטורה ל-190 מעלות וצולים ל-15-20 דקות נוספות.

לחי עגל בירקות שורש, יין אדום וטימין

חומרים:

  • 1.5 ק”ג לחי עגל
  • 5 יחידות גזר חתוך גס
  • 4 יחידות שורש סלרי חתוך גס
  • 5 יחידות שורש פטרוזיליה שלמים
  • 5 יחידות בצל סגול חתוך לשישיות
  • 10 שיני שום שלמות
  • חצי כוס שמן זית
  • 2 ליטר יין אדום
  • 200 גרם סוכר חום
  • 100 גרם סילאן תמרים
  • חצי כף פלפל שחור גרוס
  • 10 ענפי טימין

אופן הכנה:
תחילה מבשלים את לחי העגל בסיר עם מים עד לריכוך, בערך כשעתיים או עד שבנעיצת סכין בבשר הוא מחליק מהסכין.
מסננים, שומרים את הנוזלים, מקררים את בשר הלחי וחותכים לקוביות.
מחממים סיר עם שמן זית ומכניסים את הגזר, שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה ומטגנים כדקה, מוסיפים את השום והבצל ומטגנים דקה נוספת.
מפזרים מעל את הסוכר חום והסילאן, מביאים לרתיחה קלה מוסיפים את קוביות לחי העגל מערבבים ויוצקים את היין פנימה.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים את הטימין והפלפל השחור הגרוס ומבשלים על אש נמוכה כשעה או עד לריכוך של הגזר ובמידת הצורך מוסיפים מנוזלי בישול הבשר.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




צ’ורוס

הצ’ורוס הוא בצק רבוך מטוגן בשמן עמוק ומוגש עם שוקולטה בכל בר ממוצע בספרד מגישים צ’ורוס בגרסה ביתית ליד הקפה או כקינוח כאן גרסה שקיבלתי מחבר ספרדי במהלך שהותי שם.
החומרים ל-30 צ’ורוס:

  • 1 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 200 גרם קמח
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות קינמון
  • שמן לטיגון
  • לרוטב שוקולד:
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 100 מ”ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
בסיר בינוני מכניסים מים, חמאה ומלח עד להמסת החמאה.
מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
מוסיפים את הקמח והקינמון ומערבבים עד שהבצק נפרד מהדפנות.
מחזירים את הסיר לאש נמוכה ומערבבים כדקה לייבוש הבצק.
מעבירים את הבצק לקערה ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבוב.
מחממים שמן עמוק לטיגון.
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן.
מורידים לשמן את הצ’ורוס וחותכים את הבצק לפני כניסתו לשמן בסכין לגודל הרצוי.
מטגנים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.
לשוקולטה: מחממים את השמנת המתוקה ומוסיפים את השוקולד, מערבבים עד להמסה של השוקולד.
להגשה: מסדרים צ’ורוס בצלחת מפזרים מעל אבקת סוכר ורוטב שוקולד ומגישים


מיקי סויסה, שף ויועץ קולינרי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול
052-8444804 | [email protected]

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר