אוהבים נקניקיות? שף מיקי סויסה עם מתכוני נקניקיות לעצמאות

הפארקים והגנים הלאומיים יישארו השנה שוממים אבל נראה שהשנה עשן המנגלים יאפוף דווקא את שכונות הווילות, אצל אלה שיכולים עדיין לעשות מנגל בחצר. וכשלא מבזבזים שעות בפקקים של יום העצמאות יש הרבה זמן להכין בפעם הראשונה נקניקיות שאתם עשיתם בבית עם המתכון הנפלא של השף מיקי סוויסה

פורסם בתאריך: 28.4.20 08:40

יום העצמאות כמעט פה, לצאת לנפנף בגנים ובפארקים זה נראה כמו חלום ישן ורחוק, אבל עדיין יש מי שיש להם מרפסות וגינות פרטיות שבהן אפשר לשמור על המנהג הקדום.

אין סוד אחד לצליית בשר טובה וכל אחד אוהב את הבשר שלו צלוי ברמה אחרת. רבים מתבלבלים בין רמות הצלייה ולכן אנחנו כאן לעשות סדר:

  • רייר – פנים הנתח הוא אדום ומדמם ורק המעטפת היא אפרפרה-חומה.
  • מדיום רייר – פנים הנתח הוא ורדרד והמעטפת אפורה.
  • מדיום – הנתח ברובו חום וצלוי היטב אך ליבו ורוד.
  • מדיום וול – הנתב ברובו צלוי היטב ובמרכזו גוון ורוד אפור, כמעט ללא עסיס.
  • וול דאן – הנתח כולו צלוי ומוכן בצבע חום וללא עסיס בכלל.

שיהיה חג שמח וטעים!

נקניקיות אנטריקוט ופורטובלו

חומרים:

  • 1 ק”ג אנטריקוט חתוך לקוביות גדולות
  • 2 יחידות בצל קצוץ
  • 10 יחידות פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות
  • 3 גבעולי טימין קצוצים
  • 1 כף חרדל דיז’ון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 150 מ”ל מי סודה
  • רבע כוס שמן זית

אופן הכנה:
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הפטריות.
מאדים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב כ3 דקות נוספות.
מעבירים למסננת להורדת נוזלים.
מערבבים יחד עם האנטריקוט החרדל והטימין ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
מעבירים למטחנת בשר יחד עם השום וטוחנים לתערובת אחידה.
יוצקים מעל את מי הסודה ומקפלים את התערובת.
מלבישים קונוס על מטחנת הבשר ומלבישים את המעיים כמו גרב (רצוי לחתוך את המעיים לאורך מטר).
ממלאים בקצב אחיד ולאחר המילוי מקפלים באורך של 10-12 ס”מ.
צורבים את הנקניקיות על מחבת או על גריל.

נקניקיות. צילום: מתן נעים

נקניקיות מוסר ים

חומרים:

  • 2 ק”ג פילה מוסר טרי נקי מעור ועצמות
  • 5 שיני שום טרי פרוס
  • צרור כוסברה טרייה קצוצה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 3 יחידות פלפל צ’ילי טרי חתוך גס
  • גרידה משני לימונים
  • 200 מ”ל מי סודה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעיים סינטטיות

אופן הכנה:
את פילה הדג חותכים לקוביות גדולות מעבירים למטחנת בשר יחד עם השום, הכוסברה, גרידת הלימון והפלפל צ’ילי וטוחנים לתערובת אחידה.
יוצקים מעל את מי הסודה ומקפלים את התערובת.
מלבישים קונוס על מטחנת הבשר ומלבישים את המעיים כמו גרב (רצוי לחתוך את המעיים לאורך מטר).
ממלאים בקצב אחיד ולאחר המילוי מקפלים באורך של 10-12 ס”מ.
צורבים את הנקניקיות על מחבת או על גריל.


רוצים להישאר מעודכנים?

הצטרפו לוואטסאפ של "כאן דרום אשקלון"

הורידו את "כאן דרום אשקלון" באנדרואיד

הורידו את "כאן דרום אשקלון" באייפון


נקניקיות פרגיות חריפות

חומרים:

  • 2-3 מטר מעיים שטופים ונקיים
  • 2 ק”ג פרגית נקייה
  • 5 שיני שום טריות פרוסות
  • 3 יחידות פלפל צ’ילי טרי חתוך גס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כמון
  • 200 מ”ל מי סודה

אופן הכנה:
את הפרגיות חותכים לרצועות עבות ומתבלים בפפריקה מלח פלפל גרוס וכמון.
מעבירים למטחנת בשר יחד עם השום והפלפל צ’ילי וטוחנים לתערובת אחידה.
יוצקים מעל את מי הסודה ומקפלים את התערובת.
מלבישים קונוס על מטחנת הבשר ומלבישים את המעיים כמו גרב (רצוי לחתוך את המעיים לאורך מטר).
ממלאים בקצב אחיד ולאחר המילוי מקפלים באורך של 10-12 ס”מ.
צורבים את הנקניקיות על מחבת או על גריל.


מיקי סויסה, שף ויועץ קולינרי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול
052-8444804 | [email protected]

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר