סוכריות פילו במילוי עוף. צילום: מיקי סויסה

שף מיקי סויסה מגלה את היופי שבבוטנים

פורסם בתאריך: 7.2.20 14:24

     

משום מה חמאת בוטנים אצל אנשים רבים נתפסת כמאכל מזיק לבריאות או לגזרה. הגיע הזמן לנפץ את המיתוס.

תרמילי הבוטנים צומחים מתחת לאדמה כמו תפוחי אדמה, הם מכילים 26% חלבון שאינו מלא וכן 49% שומן טבעי, נטול כולסטרול, מה שהופך אותם למקור נהדר לשומן חד בלתי רווי, סוג שומן שמעלה את רמות הכולסטרול הטוב. בנוסף, הם מכילים פיטוסטרולים העוזרים בהורדת כולסטרול, ויטמין E, סידן, מגנזיום, אשלגן וויטמין B3. בקליפת הבוטנים מצוי חומר גויטרוגני, זהו חומר סופח יוד המאט את פעילות בלוטת התריס, ולכן יש להימנע מאכילת הקליפה הדקה העוטפת את הבוטנים. כמו כן, הממרח הוא מזין ועתיר קלוריות.

רבים אינם יודעים, אך שילוב חמאת הבוטנים בארוחה מביא תועלת גם לגוף ובעיקר לטעם. הנה כמה רעיונות מקוריים לשדרוג הבטן בבוטנים.

שיהיה בתיאבון!

נתחי פרגית מוקפצים עם אננס וחמאת בוטנים

חומרים:

  • 400 גרם פרגיות חתוכות לקוביות גדולות מעט
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות גסות
  • 2 פלפלים בצבעים חתוכים גס
  • 1 גזר פרוס דק מאוד
  • 1 אננס חתוך לקוביות גדולות
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • חופן עלי כוסברה
  • שמן קנולה להקפצה

לרוטב:

  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 100 מ"ל רוטב סויה
  • 3 כפות סוכר
  • 50 מ"ל מים
  • 1 שן שום קצוצה

אופן הכנה:
לרוטב: את כל החומרים מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-3 דקות.
מוציאים ומקררים.
להקפצה: מחממים בווק או במחבת רחבה מעט שמן ומתחילים להקפיץ לפי הסדר: בצל, גזר, פלפל, אננס ופטריות.
מוציאים את הירקות מהמחבת, מחממים את הווק עם עוד מעט שמן ומקפיצים את הפרגיות עד לבישול מלא.
מחזירים את הירקות פנימה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
מקפיצים כ-1/2 דקה ומוציאים לכלי הגשה.
מקשטים בעלי כוסברה ומגישים.

סוכריות פילו במילוי עוף

חומרים:

  • 400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 3 שיני שום קצוצים
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה דפי פילו

לרוטב:

  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 200 מ"ל קרם קוקוס
  • 2 כפות סויה
  • כף שטוחה סוכר

אופן הכנה:
לרוטב: מערבבים את כל החומרים לרוטב חלק ומעבירים לקירור לחצי שעה.
את העוף ועשבי התיבול מעבירים למעבד מזון, מתבלים במלח ופלפל וטוחנים למחית חלקה.
מערבבים ומעבירים למקרר.
מורחים משטח עבודה בשמן ומסדרים שכבות של 3-2 דפי פילו.
חותכים לריבועים של 10 ס"מ וממלאים במלית במרכז.
סוגרים את הקצוות כמו שק קטן ומהדקים היטב.
אופים בחום של 170 מעלות למשך 15-12 דקות עד להזהבה של הבצק.
מוציאים ומגישים.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




חזה עוף שלם בחמאת בוטנים

חומרים:

  • 4 יחידות חזה עוף שלם
  • 100 גרם חמאת בוטנים
  • 50 מ"ל רוטב סויה
  • 200 מ"ל חלב קוקוס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף ג’ינג’ר טרי קצוץ

אופן הכנה:
את חזה העוף חורצים לאורכו לא עד הסוף.
מערבבים את שאר החומרים בקערה ומכניסים את חזה העוף פנימה.
מעבירים למקרר למשך לילה.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את חזה העוף משני הצדדים.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10-8 דקות.
מוציאים, פורסים לאורך ומגישים לצד אורז לבן.


שף מיקי סויסה, מבעלי "קולינרס" – חברה המתמחה באירועי בוטיק, סדנאות בישול וייעוץ קולינרי למסעדות
052-8444804 | [email protected]

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר