תחרות בישול לזכר עדי בריגה הי"ד

מי זכו בתחרות הבישול לזכרו של החייל עדי בריגה ז"ל?

פורסם בתאריך: 27.12.19 14:04

נר שלישי של חנוכה זה היום שבו מתקיימת תחרות בישול לזכרו של החייל רס"ל עדי בריגה ז"ל מבית שקמה, שנהרג במהלך מבצע צוק איתן.

זאת השנה החמישית שאני זוכה לקחת חלק במיזם ההנצחה המיוחד הזה.

עדי אהב לבשל. הוא למד בישול ועסק בזה. חבריו ומשפחתו מעידים עליו שתמיד ידע לפנק באוכל, ולכן יחד עם שיתוף הפעולה של המועצה האזורית חוף אשקלון והמתנ"ס נולד הרעיון של תחרות בישול.

עדי בריגה ז"ל. באדיבות המשפחה

עדי בריגה ז"ל. באדיבות המשפחה

היום התחיל מוקדם מאוד כאשר שש קבוצות הגיעו עם המון מצב רוח וכמובן רצון לנצח.

כמו כל שנה, הקבוצות מגוונות ואפשר למצוא משפחה, חברים, נוער מהאזור וחיילים מגדוד 75, הגדוד של עדי.

השנה הנושא המרכזי היה מרקים, ולכל קבוצה הוגרל מרק שהם היו צריכים להכין וכמובן להפגין את היצירתיות שלהם על ידי צילחות יפה והוספה של דברים, כגון לחם ועוד.

רב המועצה יעקב אביטן וראש המועצה איתמר רביבו יחד עם הוריו של עדי בתחרות הבישול לזכרו

אז אחרי שחתכו, קצצו, בישלו ובעיקר עזרו אחד לשני עם המון אהבה, הגיע רגע הסרוויס, ובו הוגשו המנות לשולחן השופטים ולשולחנות של הקהל, שגם טעם וניקד כל מנה.

רגע לפני ההכרזה על הקבוצה המנצחת נשאה דברים פנינה אימו של עדי, ריגשה את כולנו והביעה הערכה הרבה לעוסקים במלאכה.

לכולם מגיע, אבל מקום ראשון יש רק אחד, וקטפו אותו החיילים של גדוד 75 עם מרק אפונה צרפתי שהוגש בתוך כיכר לחם. למעשה היה קונצנזוס עליו, הן אצל הקהל והן בשולחן השופטים.

איך אפשר בלי סופגניות?

תודה רבה לראש המועצה איתמר רביבו, ליוסי דהרי האחד והיחיד, לאבי מצויינים על הכול ומעבר,

לדודי דנינו שתמיד כיף להיות לידו. ולמשפחת בריגה היקרה והאהובה – מי ייתן ורק שמחות תדעו. זאת זכות גדולה להיות חלק מהדבר הזה, ואני מודה על כך שנה אחר שנה.

תודה לעדי ז"ל ולכל החיילים שבזכותם אנחנו פה ובמותם ציוו לנו את החיים.

המרק המנצח: מרק אפונה צרפתי

חומרים:

  • 3 בצל קצוץ
  • 2 גזרים קצוצים
  • 1 ראש סלרי קצוץ
  • 1 ק"ג אפונה יבשה
  • 150 גרם חזה אווז חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום פרוס
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • מעט כמון

מרק האפונה הצרפתי שזכה במקום הראשון בתחרות

אופן הכנה:
מחממים בסיר שמן זית ומכניסים פנימה את קוביות חזה האווז.
מטגנים כדקה ומוסיפים את הבצל.
מטגנים דקה נוספת ומכניסים פנימה את קוביות הגזר, הסלרי ושיני השום.
מאדים היטב את הירקות ומכניסים פנימה את האפונה.
מערבבים היטב, מוסיפים מים עד 3/4 גובה הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך של האפונה.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים 15 דקות נוספות.
לקראת סוף הבישול מתבלים במלח ופלפל שחור.
בעזרת מוט ריסוק טוחנים למחית חלקה.
מרתיחים שוב ומגישים.

הזוכים והמשתתפים בתחרות הבישול לזכרו של עדי בריגה הי"ד

מרק קרם כרובית  וחציל קלוי

חומרים:

  • 1 ראש כרובית מפורק ושטוף היטב
  • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות גדולות מעט
  • 3 שיני שום טריות
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 חצילים קטנים
  • 200 גרם חמאה
  • 2 ליטר מים
  • 500 מ"ל חלב קוקוס
  • מלח לפי טעם
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט הל טחון

 

להגשה:

  • לימון טרי
  • עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
  • מעט עירית קצוצה

מרק קרם כרובית וחציל קלוי

אופן הכנה:
את החציל קולים על אש גלויה ומסירים מיד את הקליפה.
ממסים חמאה בסיר עמוק ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
מוסיפים את הכרובית, השום ותפוח האדמה ומאדים כ-2 דקות.
מוסיפים את המים וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-40 דקות.
מתבלים במלח, מעט פלפל והל טחון.
מבשלים 5 דקות נוספות ומסירים מהאש.
בעזרת מוט ריסוק טוחנים למחית חלקה .
מחממים מעט את החציל.
מוזגים מרק לצלחת הגשה מניחים את החציל במרכז, מקשטים ברצועות עגבנייה מיובשת ובעירית קצוצה ומגישים עם רבע לימון טרי.


רוצים להישאר מעודכנים?

הצטרפו לוואטסאפ של "כאן דרום אשקלון"

הצטרפו לטלגרם של "כאן דרום אשקלון"

הורידו את "כאן דרום אשקלון" באנדרואיד

הורידו את "כאן דרום אשקלון" באייפון


מרק שעועית מרוקאי

חומרים:

  • 500 גרם שעועית לבנה מושרית במים למשך לילה
  • 2 יחידות בצל קצוץ
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • צרור כוסברה טרייה קצוצה
  • 2 גזרים מגורדים
  • 8 שיני שום טריות פרוסות
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 1/2 כף כמון
  • 3 יחידות עלי דפנה

מרק שעועית מרוקאי

אופן הכנה:
את השעועית שוטפים לאחר ההשריה ומבשלים עד לריכוך.
מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, כמון ורסק עגבניות.
מערבבים ומטגנים כ-1/2 דקה.
מכניסים פנימה את השעועית, מערבבים ויוצקים את נוזלי הבישול עד ל-3/4 גובה הסיר, כאשר במידת הצורך מוסיפים מים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע, מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים לצד לחם טרי.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר