שף מיקי סויסה מכין מרקים לחורף

החורף אמנם מתעכב, אבל בימים האחרונים מתחילים לראות סימנים של גשם. אז רגע לפני שהחורף יגיע אלינו ובגדול הנה כמה מתכונים וכמה דברים שכדאי לדעת על המאכל הכי מזוהה עם החורף - המרק!

פורסם בתאריך: 8.12.19 14:39

מרק הוא תבשיל נוזלי המקבל את טעמו ממרכיבים שונים שהתבשלו בנוזל.

את המרק בדרך כלל לוגמים חם, והוא מזוהה כמאכל חורפי. אך ישנם מרקים הנלגמים קרים כמאכלי קיץ, בהם גם מרקים מתוקים המוגשים לקינוח.

טעמו של המרק נוצר על ידי מיצוי טעמם של המרכיבים המתבשלים בו.

בבישול המרק ניתן למצות את טעמם של מאכלים שבצורה אחרת קשה לאכול או למצות אותם, כגון שורשים ופקעות, גבעולים, גרעינים, דגנים או עור ועצמות.

המרק נאכל כבר בימי קדם, עוד לפני שהומצא סיר המתכת המודרני. אז בושל המרק ככל הנראה בתוך בורות שלתוכם הוכנסו אבנים לוהטות ומאוחר יותר בקדירות חרס. בתקופות רבות נחשב המרק ל"אוכל של עניים", כיוון שאף אם המרק היה דל במרכיבים מוצקים, הנוזלים שבו מילאו את הקיבה. כמו כן, המרק לכאורה זול יותר ממאכלים אחרים מפני שרובו הוא מים וניתן להכין אותו משאריות של מאכלים אחרים גם כאשר הם לא בשיא טריותם.

בתיאבון!

מרק אפונה צרפתי

חומרים:

  • 3 בצלים קצוצים
  • 2 גזרים קצוצים
  • 1 ראש סלרי קצוץ
  • 1 ק"ג אפונה יבשה
  • 150 גרם חזה אווז חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום פרוס
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • מעט כמון

אופן הכנה:
מחממים בסיר שמן זית ומכניסים פנימה את קוביות חזה האווז.
מטגנים כדקה ומוסיפים את הבצל.
מטגנים דקה נוספת ומכניסים פנימה את קוביות הגזר, הסלרי ושיני השום.
מאדים היטב את הירקות ומכניסים פנימה את האפונה.
מערבבים היטב ומוסיפים מים עד ¾ גובה הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך של האפונה.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים 15 דקות נוספות.
לקראת סוף הבישול מתבלים במלח ופלפל שחור.
בעזרת מוט ריסוק טוחנים למחית חלקה.
מרתיחים שוב ומגישים .

מרק טום יאם

חומרים:

  • 2 ליטר מים
  • ½ראש ג’ינג’ר חצוי
  • 1 גבעול למון גראס שבור
  • 5-4 עלי קפיר ליים
  • 1 בצל לבן חתוך לשישיות
  • 1 גזר חצוי
  • 2 שיני שום חתוך גס
  • חופן גבעולי כוסברה
  • 1 עגבנייה חתוכה לשישיות
  • 1 ראש דג טרי (לא סלמון)
  • 200 גרם משחת טום יאם
  • 800 מ"ל חלב קוקוס
  • 10 גרם מלח
  • 20 מ"ל רוטב דגים)
  • 20 גרם מחית קארי אדום

להגשה:

  • 4 פטריות שיטאקה מושרות במים חמים ל-10 דקות ופרוסות
  • רצועות מ-½ גזר
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • חופן נבטים טריים

אופן הכנה:
את כל החומרים מלבד מחית הטום יאם, המלח ורוטב הדגים ומביאים לרתיחה של 10 דקות.
מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-30 דקות.
לאחר מכן מורידים את הסיר מהאש ונותנים לטעמים להתמזג בציר כשעה לפחות.
מסננים את הציר ומביאים לרתיחה נוספת יחד עם חלב הקוקוס ומשחת הטום יאם.
מצמצמים על אש בינונית כ-15 דקות.
בסוף הבישול מוסיפים את רוטב הדגים והמלח.
מגישים עם בצל ירוק קצוץ, רצועות גזר, רצועות שיטאקה לאחר השרייה ונבטים טריים.


רוצים להישאר מעודכנים?

הצטרפו לוואטסאפ של "כאן דרום אשקלון"

הורידו את "כאן דרום אשקלון" באנדרואיד

הורידו את "כאן דרום אשקלון" באייפון


מרק שעועית

חומרים:

  • 2 ליטר מים
  • ½ראש ג’ינג’ר חצוי
  • 1 גבעול למון גראס שבור
  • 5-4 עלי קפיר ליים
  • 1 בצל לבן חתוך לשישיות
  • 1 גזר חצוי
  • 2 שיני שום חתוך גס
  • חופן גבעולי כוסברה
  • 1 עגבנייה חתוכה לשישיות
  • 1 ראש דג טרי (לא סלמון)
  • 200 גרם משחת טום יאם
  • 800 מ"ל חלב קוקוס
  • 10 גרם מלח
  • 20 מ"ל רוטב דגים)
  • 20 גרם מחית קארי אדום

 

להגשה:

  • 4 פטריות שיטאקה מושרות במים חמים ל-10 דקות ופרוסות
  • רצועות מ-½ גזר
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • חופן נבטים טריים

אופן הכנה:
את כל החומרים מלבד מחית הטום יאם, המלח ורוטב הדגים ומביאים לרתיחה של 10 דקות.
מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-30 דקות.
לאחר מכן מורידים את הסיר מהאש ונותנים לטעמים להתמזג בציר כשעה לפחות.
מסננים את הציר ומביאים לרתיחה נוספת יחד עם חלב הקוקוס ומשחת הטום יאם.
מצמצמים על אש בינונית כ-15 דקות.
בסוף הבישול מוסיפים את רוטב הדגים והמלח.
מגישים עם בצל ירוק קצוץ, רצועות גזר, רצועות שיטאקה לאחר השרייה ונבטים טריים.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר