גויאבות. צילום: דניאל צ'צ'יק

אוהבים גויאבות? לשף מיקי סויסה יש מתכונים בשבילכם

פורסם בתאריך: 1.11.19 13:42

     

הפעם החלטתי לפנק במתכונים על בסיס הפרי הריחני והטעים, פרי הגויאבה. רגע לפני שתנסו ותטעמו הנה כמה פרטים שלא ידעתם על הגויאבה:

הגויאבה היא סוג של צמח ממשפחת ההדסיים, מונה כ-100 מינים של שיחים טרופיים וסובטרופיים ועצים קטנים, ובהם גויאבת התפוח, גויאבת ההר, גויאבת התות וגויאבת קוסטה ריקה. צמחי הגויאבה גדלים בעיקר באיים הקאריביים, באמריקה המרכזית ובצפון אמריקה הדרומית.

במקסיקו משמש הפרי להכנת שייקים ומשקאות בתוספת אלכוהול וכן להכנת ממתקים. בברזיל נפוץ ביותר הגויאבה, קינוח העשוי מריבת גויאבה קרושה החתוכה לקוביות. במזרח הרחוק מגישים את הפרי טרי עם מסלה, ובארצות הים התיכון יש העושים שימוש בגויאבה האדומה תחליף לעגבנייה בימות החורף.

הגויאבה היא בעלת עלים נגדיים, אליפטיים ופשוטים, וגודלם נע בין 5 ל-15 ס"מ. פרחי הגויאבה הם לבנים ובעלי חמישה עלי כותרת.

פרי הגויאבה אכיל לאדם. צורתו כצורת אגס ורוחבו בין 3 עד 12 ס"מ. לגויאבה קליפה עדינה, ריח עז, וצבעה נע בין ירוק, צהוב ואדום. פנים הגויאבה כתום בהיר או לבן בז’, והוא מכיל זרעים קשיחים רבים.

עכשיו שהחכמנו, בתיאבון!

ריבת גויאבה, וניל והל

חומרים:

  • 500 גרם גויאבה חתוכה לקוביות
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 5 תרמילי הל
  • 300 גרם סוכר
  • 4 כפות סילאן

ריבה. צילום: דודו בכר

אופן הכנה:
את כל החומרים מעבירים לסיר ומתחילים בישול על אש נמוכה.
מבשלים כשעה וחצי לפחות ותוך כדי ערבוב. מוציאים ומעבירים לצנצנת.
מקררים ושומרים בקירור.

סלט עלים ופרמז’ן בוויניגרט גויאבה ונענע

חומרים:

לוויניגרט:

  • 3 גויאבות בשלות
  • חופן עלי נענע
  • 100 מ"ל חומץ
  • 100 מ"ל מיץ תפוזים טרי
  • 2 כפות דבש
  • 400 מ"ל שמן זית

לסלט:

  • 1 ראש חסה טרייה שטופה וחתוכה לרצועות גסות
  • חופן עלי רוקט
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • חופן נבטים טריים
  • חופן צנוברים קלויים
  • 1 סלסילת פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
  • 100 גרם גבינת פרמז’ן

אופן הכנה
את הגויאבה חותכים לקוביות ומעבירים את כל חומרי הרוטב מלבד שמן הזית למעבד מזון.
טוחנים למחית חלקה ומסננים מגרעינים.
מחזירים למעבד המזון, ותוך כדי פעולת המעבד מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי עד לקבלת מרקם סמיך.
מערבבים את כל חומרי הסלט מלבד הפרמז’ן, יוצקים ויניגרט גויאבה ומערבבים היטב.
בעזרת קולפן מקלפים רצועות מהפרמז’ן ומניחים מעל הסלט ומגישים.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




קוביות סלמון ברוטב שמנת גויאבה ופסטיס

חומרים:

  • 2 גויאבות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
  • 200 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות
  • 100 גרם חמאה
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 מ"ל פסטיס
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח ים
  • חופן עלי כוסברה קצוצים

אופן הכנה:
מחממים חצי מכמות החמאה במחבת ומוסיפים את הגויאבה פנימה.
מקפיצים כדקה.
יוצקים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה.
מתבלים במלח ים ופלפל גרוס ומוסיפים את הפסטיס.
מצמצמים לרוטב סמיך ומניחים בצד.
מחממים את שאר החמאה במחבת אחרת וצורבים את קוביות הסלמון לדרגת מדיום.
מניחים במרכז הצלחת את קוביות הסלמון, מחממים מעט את הרוטב, יוצקים מעל, מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר