סלטים. צילום: עדי תשובה

אחרי החגים כבר כאן ושף מיקי סויסה קוצץ לכם סלטים

פורסם בתאריך: 27.10.19 12:37

     

כמה דברים שכדאי לדעת על הסלט: סלט הוא סוג של מזון המוגש הן כמנה ראשונה, הן כתוספת למנה עיקרית או כמנה עיקרית ואף כקינוח. הסלט הוא תערובת של מזונות קרים, ובעיקר ירקות או פירות, עם רוטב. לעתים נוספים לסלט אגוזים, קרוטונים ופיסות דגים, בשר וגבינה.

סלטים רבים נהוג לתבל בעזרת רטבים או שמנים כדי להעשיר ולעדן את טעמם. בין רוטבי הסלטים הבולטים ניתן למנות את הרטבים על בסיס המיונז: רוטב החווה, רוטב רוסי ורוטב אלף האיים; ואת הרטבים על בסיס שמן זית: רוטב צרפתי, רוטב איטלקי, ויניגרט ועוד. בנוסף, יש המוסיפים לסלטים מרכיבים נוספים כגון: פטריות, בשר עוף, בשר בקר, דגים, פירות ים, דגנים, מאפים כגון קרוטונים או פסטה, אורז וגבינות.

סלט קיסר. צילום: עדי תשובה

סלט ירקות, המכונה בהתאם לאופן הכנתו "סלט ישראלי", "סלט ערבי" או "סלט יווני", כולל ירקות קצוצים. מגוון ירקות משמשים להכנתו, בהם: עגבנייה, מלפפון, פלפל, בצל, גזר וצנון או צנונית. סלט יווני מכיל בדרך כלל גם חסה וגבינת פטה. בתיאבון!

סלט קיסר

חומרים:

  • 1 חבילה חסה טרייה, אפשר גם אנדיב
  • 1 יחידה סלק טרי חתוך לרצועות דקות
  • גרידה מלימון אחד

לרוטב:

  • 1 חבילה אנשובי עם השמן
  • 1 כף חרדל דיז’ון
  • 4 יחידות צלפים
  • 1 שן שום טרייה
  • 4 חלמונים
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1 כוס שמן זית

להגשה:

  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

אופן הכנה:
לרוטב: את כל חומרי הרוטב, מלבד שמן הזית, מכניסים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. תוך כדי פעולת המעבד יוצקים את שמן הזית פנימה בזילוף איטי עד לקבלת מרקם של רוטב סמיך.
להגשה: את עלי החסה קורעים לחתיכות גסות. מוסיפים סלק וגרידת לימון ומערבבים עם הרוטב בקערה. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל פרמזן מגורד.

סלט שומר תפוזים וזיתי טאסוס

חומרים:

  • 3 יחידות שומר
  • 2 יחידות תפוז
  • 100 גרם זיתי טאסוס ללא חרצנים
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • מעט מלח ים
  • חופן קשיו קלוי קצוץ
  • מעט חומץ בלסמי

אופן הכנה:
את השומר פורסים דק מאוד.
את קליפת התפוז מסירים וחותכים לקוביות קטנות.
קוצצים את זיתי הטאסוס.
את כל החומרים מערבבים בקערה, מתבלים במלח ים, שמן זית וחומץ בלסמי ומערבבים היטב.
מעבירים לכלי הגשה, מפזרים קשיו קלוי מעל ומגישים.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




סלט מלפפונים בחמאת בוטנים

חומרים:

  • 5 יחידות מלפפון חתוך לרצועות במנדולינה
  • חופן נבטים
  • בוטנים גרוסים

לרוטב:

  • 200 גרם חמאת בוטנים
  • 3 שיני שום
  • 1 ראש ג’ינג’ר טרי
  • 50 מ"ל חומץ
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפות סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • 50 מ"ל צ’ילי חריף
  • מעט מים

אופן הכנה:
את חומרי הרוטב מכניסים למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק. מערבבים את כל החומרים בקערה, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל בוטנים גרוסים.

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר