פסטה לסעודה מפסקת. צילום: עדי תשובה

צום יום כיפור: שלושה מתכונים מנצחים לסעודה מפסקת

היישר מהמטבח של השף מיקי סויסה: פסטה ברוטב עגבניות, סלמון מאודה על אורז ושעועית ירוקה או חזה עוף ופסטה מוקפצים עם ארטישוק וגמבה. כדי שתצלחו את הצום הזה בצורה הכי קלה

פורסם בתאריך: 8.10.19 08:07

     

חודש תשרי הגיע ואיתו הצום הכי ידוע בשנה: צום יום הכיפורים. אז רגע לפני שאעזור עם כמה מתכונים לארוחה המפסקת, חייב אחת ולתמיד להבהיר מה היא אותה ארוחה מפסקת

ארוחה מפסקת או בשמה הנכון יותר סעודה מפסקת היא הסעודה האחרונה הנאכלת לפני יום תענית מלא ביהדות: יום כיפור ותשעה באב. הסעודה המפסקת נקראת כך מכיוון שהיא ה’מפסיקה’ את האכילה, ולאחריה מתחיל צום.

אמרו חז"ל ש"כל האוכל ושותה בתשיעי – מעלה עליו הכתוב כאילו מתענה תשיעי ועשירי" כלומר על אף שהמצווה נמשכת כל היום, הדגש בקהילות ישראל היה בעיקר על הסעודה המפסקת, המתבצעת סמוך לכניסת הצום.

חז"ל הדריכו להתכונן לצום בצורה טובה ושמחה, תוך אכילת סעודה טובה ודשנה בערב הצום, כתחליף לסעודה שאינה מתקיימת ביום כיפור עצמו.

בתאבון וצום קל.

פסטה ברוטב עגבניות

חומרים:

  • 1 ק"ג פסטה פוזילי (ביסלי)
  • 10 יח' עגבנייה בשלה
  • 2 יח' בצל
  • 2 יח' גזר
  • 3 גבעולי סלרי
  • 3 שיני שום כתוש
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט סוכר

אופן הכנה

מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל הגזר והסלרי כ-3 דקות.
מוסיפים את השום ורסק העגבניות ומערבבים היטב.
מכניסים פנימה את העגבניות מערבבים ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד לריכוך של הגזר בערך כ-50 דקות.
משלימים טעם, מוסיפים עלי בזיליקום טריים וטוחנים לרוטב חלק.
את הפסטה מבשלים לפי הוראות היצרן ומערבבים היטב עם הרוטב.
מפזרים מעל עשבי תיבול טריים ומגישים.

סלמון מאודה על אורז ושעועית ירוקה

חומרים ל-4 מנות :

  • 4 יח' פילה סלמון במשקל 150 גרם ליחידה
  • 3 כוסות אורז
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 1 כף מלח
  • 2 יח' עלי דפנה
  • 400 גרם שעועית ירוקה חלוטה
  • מעט שמן זית

אופן הכנה

מחממים מעט שמן זית ומטגנים את האורז עד לחום אצבעות.
לאחר מכן מתבלים במלח ועלי דפנה ומוסיפים מים רותחים.
מערבבים היטב מנמיכים לאש נמוכה ומכסים את הסיר היטב.
מבשלים על אש נמוכה 18 דקות, לאחר מכן מכבים את האש וממתינים 5 דקות נוספות לפני שפותחים את הסיר.
בזמן שהאורז מתבשל מחממים מים בסיר אידוי (אפשר להשתמש בסיר קוסקוס).
מסדרים את השעועית ומעל מניחים את פילה הסלמון.
מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.
מאדים כ10-15 דקות.
מגישים את השעועית והדג מעל האורז.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




חזה עוף ופסטה מוקפצים עם ארטישוק וגמבה

חומרים ל-4 מנות:

  • 500 גרם פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות יצרן
  • 600 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • 8 תחתיות ארטישוק פרוסות דק
  • 4 יח' גמבה חתוכה לרצועות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום פרוסות
  • רבע כוס שמן זית
  • חצי כוס יין לבן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומקפיצים את הגמבה והארטישוק כשתי דקות.
מוסיפים את חזה העוף ומקפיצים שתי דקות נוספות.
מוסיפים את הפסטה, הפטרוזיליה והיין הלבן.
מתבלים במלח ופלפל שחור ומקפיצים כדקה נוספת ומגישים.

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר