טלה במילוי בשר ופירות יבשים

לשנה טעימה ומתוקה: שף מיקי סויסה מכין לכם ארוחת חג

פורסם בתאריך: 29.9.19 09:56

בראש השנה, כמו בכל שנה, בבתי ישראל פותחים שולחן חג.

המאמות היהודיות טורחות סביב הבישולים וכל מה ששולחן החג צריך.

הפעם התגייסתי לעזור בכמה מתכונים שישדרגו את השולחן ויגרפו מחמאות מהאורחים, החל ממנה ראשונה ועד הקינוח שכולו תפוחים.

שנה טובה, מתוקה וטעימה לכולם!

סלט עלים ובטטה צלויה בוויניגרט תפוח בדבש

חומרים:

  • 3 בטטות קלופה
  • חבילת עלי בייבי
  • חבילת עלי חסה
  • מעט עגבניות שרי
  • טבעות בצל סגול

 

לוויניגרט:

  • 1 כוס מיץ תפוחים
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 5 כפות דבש
  • 2 כפות חרדל
  • 3 כוסות שמן זית
  • מעט פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
לוויניגרט: מעבירים את כל החומרים מלבד שמן הזית למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
תוך כדי פעולת המעבד מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי עד לקבלת מרקם סמיך.
מורחים את הבטטה במעט ויניגרט ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
מערבבים בקערה את עלי הבייבי, החסה ועגבניות השרי ומתבלים בוויניגרט.
מסדרים בטטה מסביב ומוסיפים טבעות בצל מעל.

אוכף טלה במילוי בשר ופירות יבשים

חומרים:

  • 1 אוכף טלה (לבקש מהקצב לפתוח למילוי רולדה)
  • 400 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 50 גרם משמש מיובש קצוץ
  • 50 גרם שזיף מיובש קצוץ
  • חופן צנוברים קלויים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית בהרט
  • שמן זית לפי צורך

אופן הכנה:
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל.
מוסיפים את השום והבשר ומבשלים עד שצבעו של הבשר הופך להיות אפור.
מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ובהרט ומוסיפים פנימה הפטרוזיליה והצנוברים, המשמש והשזיף.
מערבבים היטב ומניחים בצד לקירור.
פורסים את הכתף על משטח עבודה ומשטחים מעל את מלית הבשר.
מגלגלים לרולדה וקושרים בעזרת חוט שיכול להיכנס לתנור.
במחבת רחבה מחממים שמן זית וצורבים את רול הכתף מכל הצדדים.
עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך שעה ורבע.
מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.
פורסים לפרוסות עבות מעט ומגישים.


רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החשובות באשקלון? 

הורידו את אפליקציית "כאן דרום אשקלון" באנדרואיד

הורידו את אפליקציית "כאן דרום אשקלון" באייפון

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כאן דרום אשקלון"


טארט טאטן של תפוחים

חומרים:
לבצק הפריך:

  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 300 גרם קמח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים

לתפוחים:

  • 10 תפוחי עץ גרנד סמית קלופים וחתוכים לשישיות
  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר חום

אופן הכנה:

לבצק: את כל חומרי הבצק מעבירים למעבד מזון ומעבדים עד שהבצק נפרד מהדפנות.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.

לתפוחים: ממיסים חמאה במחבת שיכולה להיכנס לתנור ומוסיפים את הסוכר החום.
מקרמלים ומוסיפים את שישיות התפוחים.

מבשלים על אש נמוכה כשתי דקות והופכים לצד השני לשתי דקות נוספות.
מרדדים על משטח מקומח את הבצק הפריך ועוטפים בו את המחבת.
דוחפים את יתרת הבצק פנימה בדפנות.
מברישים בביצה טרופה ומחוררים מעט בעזרת מזלג.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-14-10 דקות.
מוציאים והופכים בזהירות על צלחת.
מגישים עם גלידת וניל איכותית.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר