קבלו שלושה מתכונים לפני הצום

פורסם בתאריך: 9.8.19 14:48

     

בראשון הקרוב חל צום ט' באב. ט' באב הוא יום תענית, שיא תקופת האבלות של ימי בין המצרים. תענית זאת היא החמורה מבין ארבע התעניות על חורבן בית המקדש ומתאבלים בה על אסונות שונים שאירעו לעם היהודי לאורך הדורות, בדגש על אסונות שהתחוללו סמוך ליום ט' באב. האירועים שהתחוללו ביום זה גרמו לגלות עם ישראל בתקופות שונות ולבסוף לגלות בת 2,000 שנה.

בניגוד לכל שאר התעניות, תענית זו נמשכת מערב עד ערב (ולא מבוקר עד ערב) וכוללת את כל חמשת העינויים הנהוגים ביום כיפור. בנוסף, כוללת התענית מנהגי אבלות מיוחדים, כמו ישיבה על הרצפה ואיסור על לימוד תורה. עם תחילת התענית נהוג לקרוא בציבור את מגילת איכה ולאורך היום לומר קינות על חורבן הבית ואסונות אחרים. עם זאת, במקרה שט' באב חל בשבת, התענית נדחית לי' באב.
אז לפני שצמים, הנה לכם כמה מתכונים.

פסטה ברוטב עגבניות

חומרים:

  • 1 ק"ג פסטה פוזילי (ביסלי)
  • 10 עגבניות בשלה
  • 2 בצלים
  • 2 גזרים
  • 3 גבעולי סלרי
  • 3 שיני שום כתוש
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט סוכר

פסטה פוזילי לפני הצום. צילום: עדי תשובה

אופן הכנה:
מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי כ-3 דקות.

מוסיפים את השום ורסק העגבניות ומערבבים היטב.

מכניסים פנימה את העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מבשלים עד לריכוך של הגזר, בערך כ-50 דקות.

משלימים טעם: מוסיפים עלי בזיליקום טריים וטוחנים לרוטב חלק.

את הפסטה מבשלים לפי הוראות היצרן ומערבבים היטב עם הרוטב.

מפזרים מעך עשבי תיבול טריים ומגישים.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




קוביות תפוח אדמה ונתחוני בקר בשום ועשבי תיבול

חומרים ל-4 מנות:

  • 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 400 גרם אנטריקוט חתוך לנתחונים
  • 2 בצלים פרוסים
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 4 שיני שום פרוסות
  • מעט מלח
  • מעט שחור גרוס
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 1/4 כוס שמן זית

אופן הכנה:
את תפוח האדמה מקלפים וחותכים לקוביות.

מכניסים לסיר עם מים קרים ומבשלים על אש גבוהה 7 דקות מרגע הרתיחה.

מסננים ומקררים מעט.

מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומכניסים את תפוחי האדמה פנימה ל-10 דקות.

בזמן שתפוחי האדמה בתנור מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

מוסיפים את השום והאנטריקוט, מתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור גרוס.

מוסיפים את תפוחי האדמה ועשבי התיבול, מערבבים בעדינות ומגישים.

סלמון מאודה על אורז ושעועית ירוקה

חומרים ל-4 מנות:

  • 4 פילה סלמון במשקל 150 גרם ליחידה
  • 3 כוסות אורז
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 1 כף מלח
  • 2 עלי דפנה
  • 400 גרם שעועית ירוקה חלוטה
  • מעט שמן זית

אופן הכנה:
מחממים מעט שמן זית ומטגנים את האורז עד לחום אצבעות. לאחר מכן מתבלים במלח ועלי דפנה ומוסיפים מים רותחים.

מערבבים היטב, מנמיכים לאש נמוכה ומכסים את הסיר.

מבשלים על אש נמוכה 18 דקות, מכבים את האש וממתינים 5 דקות נוספות לפני שפותחים את הסיר.

בזמן שהאורז מתבשל מחממים מים בסיר אידוי (אפשר להשתמש בסיר קוסקוס).

מסדרים את השעועית ומעל מניחים את פילה הסלמון.

מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.

מאדים כ-15-10 דקות.

מגישים את השעועית והדג מעל האורז.

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר