שניר אברהם ומיקי סויסה. צילום: עדי תשובה

ונהפוכו: שף שניר אברהם מארח את שף מיקי סויסה

השבוע החלטנו לרגל פורים לעשות ונהפוך הוא. אני מארח את מיקי סויסה למדור שכולו בנוי על בית הגידול שלנו

פורסם בתאריך: 24.3.19 11:50

     

מיקי ואני בני דודים, ועוד בימים עברו הוא עשה עליי בייביסיטר. כשהחלטתי ללמוד בישול כמובן שהתייעצתי איתו, וככה לאורך שנים רבות אנחנו קשורים לא רק משפחתית אלא גם מקצועית.

בתקופה האחרונה אנחנו משתפים פעולה באירועי בוטיק, וכך מביאים את האני מאמין שלנו אל בית הלקוח מתוך אמונה שאוכל צריך להיות מוגש בשמחה ובאהבה, וכך על ידי האוכל אנחנו מעבירים את ההנאה שלנו הלאה.

שף שניר אברהם בפעולה. צילום: עדי תשובה

במדור השבוע בחרתי לשים מנה שמשותפת לשנינו שזה הברקוקש, מעדן מרוקאי על בסיס סולת שסבתא שלנו הייתה מכינה שהיינו קטנים, ובעצם מסמן שחג פורים הגיע.

בהזדמנות זאת אני רוצה להודות על ההזדמנות וכמובן לאחל לכולם חג פורים שמח.


חזה עוף במילוי עגבניות מיובשות

חומרים:

  • 150 גרם עגבניות מיובשות
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 3 שיני שום טרי
  • מלח
  • פלפל
  • בצק פילו
  • שומשום שחור ולבן
  • 4 יחידות חזה עוף שלם

חזה עוף במילוי עגבניות. צילום: עדי תשובה

אופן הכנה:
קוצצים את העגבניות המיובשות יחד עם הכוסברה והבזיליקום. את השום קוצצים, מוסיפים מעט פלפל, מלח. מוסיפים מעט שמן זית ומערבבים הכול ביחד ליצירת מסה אחידה.

לוקחים את נתח החזה עוף השלם ויוצרים בו בעזרת סכין כיס בזהירות וממלאים חזה העוף במסה.

מחממים מחבת וסוגרים את החזה מכל הכיוונים.

עוטפים את חזה העוף בשלושה דפי פילו. בצורה יפה משמנים את דפי הפילו ומעל מפזרים שומשום שחור ולבן. מכניסים לתנור למשך 20 דקות ל-180 מעלות.


ברקוקש

קוסקוס חלבי מבית סבתא שמלווה אותנו כל הפורים. השנה לצערנו זאת שנה ראשונה ללא סבתא, ולכן נקדיש לה אני ומיקי את המתכון עם הרבה אהבה וגעגוע

חומרים:

  • 1/2 קילו סולת
  • 1 כוס שמן
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כוס חלב
  • 1 כפית מלח
  • 2 אשל

אופן הכנה:
שמים את חצי קילו הסולת בתוך מיקסר עם וו גיטרה.
מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומתחילים לטפטף את המים בהדרגה עד ליצירת גושים.
שופכים את הסולת למסננת את הגושים שמים בצד ומה שעבר חוזר למיקסר עד לסיום הסולת.
שופכים את כוס השמן לעטיפת הגושים של הסולת ומעבירים אותם לתוך סיר של קוסקוס לאידוי למשך 1/2 שעה.
כל 5 דקות יש לערבב את הסולת.
לאחר חצי שעה מקררים את הסולת ויש לנו ברקוקש.
שמים בתוך סיר 2 כוסות מים, 1 כפית מלח, 50 גרם חמאה ומבשלים עד לרתיחה.
מוסיפים 1 כוס חלב, מכניסים 200 גרם ברקוקש ומערבבים למשך 5 דקות, לא יותר.
מכבים את הגז ומכסים למשך 2 דקות.
ואז מוספים בצלחת 2 כפות אשל ובתאבון

דלעת אהבה

חומרים:

  • 1 דלורית
  • 1 חבילה פטריות טריות
  • חופן ערמונים קצוצים גס
  • 5 יחידות עגבניות שרי חצויות
  • 100 גרם שערות חלבה
  • 1 כפית כמון
  • קמצוץ פלפל שחור
  • מעט מלח

דלעת אהבה. צילום: עדי תשובה

אופן הכנה:
מורידים לדלורית רק את הראש ומכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהדלורית רכה מבפנים. מוציאים בזהירות את הגרעינים מבפנים ונזהרים לא לעשות חור למטה.
מחממים מחבת עם שמן, מקפיצים את הפטריות, הערמונים והשרי ביחד עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים מעט פלפל ומלח, כפית כמון
מפזרים את החלבה על הצלחת ויוצרים חור באמצע לדלורית. ממלאים את הדלורית במילוי החם.
איך מומלץ לאכול את זה? לפתוח את הדלורית ולהכניס פנימה את שערות החלבה ופשוט לשרוף אותן באמצעות ברנר ומיד לאכול.

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר