מיקי סויסה. צילום: אורי קריספין
מיקי סויסה. צילום: אורי קריספין

שף מיקי סויסה עם הצעות לאוכל רחוב

והפעם אוכל רחוב. השמש יצאה, השדות פורחים, פסטיבל "דרום אדום" ממשיך זה השבוע השני ברציפות, העם יוצא לשדות ולרחובות, ואני חשבתי שזה זמן מעולה לשם את אוכל הרחוב על הבמה

פורסם בתאריך: 8.2.19 14:47

     

מהו אוכל רחוב בעצם? מזון פשוט, עממי וזול, שאפשר לאכול תוך כדי הליכה ברחוב. בכל מדינה או אזור יש אוכל רחוב אופייני – פיש אנד צ'יפס באנגליה, המבורגר, נקניקיות או פיצה בארצות הברית, ראמן יפני, דים סאם סיני. בהודו מוצעים מאכלי רחוב מגוונים: סמוסה, טוגנים ממולאים, פאני-פורי, כדורים פריכים במילוי תפוחי אדמה, ופורי-צ'פאטי מטוגן המוגש עם תוספות שונות. בישראל מאכלי הרחוב האופייניים הם כמובן פלאפל, שווארמה, חומוס ושיפודים.

מאכלי רחוב נמכרים מאז תחילת ההתיישבות העירונית, לפני אלפי שנים. בערי הקיסרות הרומית היו דוכני לחם וזיתים. בערים במזרח אסיה היו דוכנים שבהם נמכרו אטריות מוכנות לאכילה. במערב אפריקה מקובלים דוכני רחוב המוכרים בשר צלוי על שיפודים. זה שנים שרשתות המזון המהיר הבינלאומיות מתחרות בדוכני אוכל הרחוב.

פיש אנד ציפס

חומרים:

  • 500 גרם פילה מוסר חתוך לאצבעות
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כוס בירה לבנה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • פירורי לחם פנקו
  • 2 ק”ג תפוח אדמה
פיש אנד צ'יפס. צילום: עדי תשובה

פיש אנד צ'יפס. צילום: עדי תשובה

אופן הכנה:
לצ'יפס: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלונים. מעבירים לסיר עם מים קרים ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-7 דקות, מסננים ומקררים באוויר הפתוח.
לבלילה: את הקמח, הקורנפלור, הבירה, המלח, הפלפל והשום מערבבים היטב לבלילה סמיכה.
להגשה: טובלים את רצועות הדג בבלילה ומעבירים לציפוי בפנקו.
מטגנים את הציפ’ס ורצועות הדג בשמן עמוק ועד להזהבה ומגישים עם לימון טרי.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




עראיס דגים לצד סלט עגבניות

חומרים:

  • 500 גרם פילה דג ים טרי (אינטיאס, לוקוס ,מוסר)
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 כף צ’ילי טרי קצוץ
  • 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 פיתות

עראיס דגים. צילום: עדי תשובה

לסלט עגבניות:

  • עגבניות בשלות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 שן שום פרוסה
  • חופן זיתי קלמטה
  • מלח ים
  • מיץ מלימון אחד
  • מעט שמן זית

אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים היטב ביחד ומעבירים למקרר לכ-1/2 שעה.
את הפיתות חוצים לשניים וממלאים כל חצי במילוי הדג תוך כדי הידוק.
מורחים את הפיתה במעט שמן זית וצולים על גבי גריל או מחבת משני הצדדים.
צורבים גם את צד הפתח ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-80 מעלות למשך כ-5 דקות.
לסלט העגבניות: מערבבים את כל החומרים בקערה, מתבלים לפי טעם.
להגשה: כל חצי פיתה חוצים לשניים לאחר האפייה ומגישים לצד סלט עגבניות.

טורטייה (בוריטו) במילוי צ’ילי קון קרנה

חומרים לזוג:

  • 1 טורטייה 22 ס”מ
  • 200 גרם בשר טחון
  • 100 גרם שעועית שחורה מושרת ומבושלת
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 בצל קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 פלפל צ’ילי חריף
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כוסות ציר בקר /מים

אופן הכנה:

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את שיני השום והצ’ילי החריף ומטגנים מעט.
מוסיפים פנימה את הבשר ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כ-1/2 דקה.
מתבלים במעט מלח, פלפל שחור גרוס וכף פפריקה מתוקה.
יוצקים פנימה את ציר הבקר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומכניסים את השעועית השחורה.
מבשלים על אש נמוכה עד לאידוי של כל הנוזלים.
מוסיפים כוסברה טרייה, מערבבים היטב וממלאים את הטורטיייה במילוי הבשר.
מגלגלים ומהדקים היטב ומכניסים לתנור עד להשחמה.
פורסים את הטורטייה ומגישים לצד סלסה עגבניות וגוואקאמולה.


שף מיקי סויסה, מבעלי “קולינרס” – חברה המתמחה באירועי בוטיק, סדנאות בישול וייעוץ קולינרי למסעדות
052-8444804 | [email protected]

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר