בריק של בוקר. צילום: עדי תשובה
בריק של בוקר. צילום: עדי תשובה

שף מיקי סויסה מכין ארוחות בוקר

פורסם בתאריך: 2.2.19 08:43

     

פינוק של ארוחת בוקר משפחתית לכבוד יום המשפחה. הפעם הבאתי לכם כמה ארוחות בוקר מיוחדות, כאלו שקשה למצוא במסעדות, והן יותר פינוק של בוקר משפחתי בבית.

כמה דברים שלא ידעתם על ארוחת הבוקר:
כבר בתלמוד מיוחסת חשיבות רבה ל”פת שחרית”, היכולה לתחלואים שונים ומשונים. גם כיום מכיר המחקר הרפואי בחשיבות ארוחת הבוקר.

תזונאים מעלים על נס את חשיבות ארוחת הבוקר כארוחה שמספקת את צורכי האנרגיה שהגוף זקוק להם כדי לפצוח בעמל היום.

מחקרים גילו כי תלמידים שקיבלו ארוחת בוקר שיפרו את הישגיהם הלימודיים: השתפר הזיכרון קצר הטווח, יכולת הקריאה והחישוב האריתמטי.

מחקרים אחרים הראו שיפור בטווח רחב של יכולות ריכוז ולמידה, כולל יכולת פתרון בעיות ויצירתיות.

בארוחת הבוקר המשקאות המקובלים הם מיצי פירות, המיץ הקלאסי במערב לארוחות בוקר במערב הוא מיץ תפוזים.

בריק של בוקר

חומרים:

  • 12 עלי סיגר
  • 12 ביצים טריות
  • 100 גרם בולגרית מגורדת
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • מלח לפי טעם

אופן הכנה:
את הבולגרית והבצל הירוק מערבבים ביחד.

במרכז עלה הסיגר שוברים ביצה ומוסיפים כף נדיבה מתערובת הבצל והבולגרית.

סוגרים ומורידים לשמן עמוק עד להזהבה.

מגישים מיד כדי שהביצה תהיה עדיין רכה.

בוקר בלאפה

חומרים ללאפות:

  • 300 גרם קמח
  • 20 גרם שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן זית

למילוי:

  • 8 ביצים טריות
  • 2 יחידות אבוקדו פרוס
  • עלי חסה טריים
  • פרוסות משתי עגבניות
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • חופן זיתי קלמטה
טוסט. צילום: עדי תשובה

טוסט. צילום: עדי תשובה

אופן הכנה:
ללאפה: בתוך קערה מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים 1 כוס מים קרים ולשים חצי דקה. מוסיפים את המלח ומעט שמן זית וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וחלק (במידת הצורך מוסיפים עוד מים).

מכסים ומתפיחים כחצי שעה. לשים את הבצק דקה נוספת ומחלקים לכדורים. מתפיחים מעט. מרדדים את כדורי הבצק על משטח מקומח ואופים על גבי מחבת הפוך על להבת אש משני הצדדים.

להגשה: מהביצים מכינים אומלטים (אפשר כמובן לגוון בעשבי תיבול, פטריות וכו’).

מורחים גבינת שמנת ומסדרים את הירקות והאומלט מעל.

מגלגלים תוך כדי הידוק וסוגרים משני הצדדים.

חוצים לשניים ומגישים לצד סלט עלים מפנק.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




ביצים עלומות ורוטב הולנדייז

חומרים:

  • 12 ביצים טריות
  • 1.5 ליטר מים
  • 100 מ”ל חומץ
  • 120 גרם חמאה
  • 5 חלמונים
  • 1/2 כפית מלח
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 כפות מים

אופן הכנה:
להולנדייז: בבן מארי ממסים חמאה, לאחר מכן מוסיפים את החלמונים, טורפים בעדינות לקבלת מרקם חלק ואחיד, מוסיפים את הלימון, מלח ומים ושומרים על הבן מארי כאשר הוא כבוי. טורפים להסמכה למרקם קרמי מסירים מהאש

לביצים העלומות: מחממים את המים והחומץ עד לסף רתיחה.

את הביצים שוברים ומניחים בתוך ניילון נצמד מרוח במעט שמן זית אחת אחת. מורידים לתוך המים החמים ומבשלים בערך כ-6-5 דקות .

מניחים ביצים עלומות על לחם קלוי, יוצקים מעל רוטב הולנדייז ומגישים.


שף מיקי סויסה, מבעלי “קולינרס” – חברה המתמחה באירועי בוטיק, סדנאות בישול וייעוץ קולינרי למסעדות
052-8444804 | [email protected]

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר