סלמון בקרם שמנת תפוז. צילום: עדי תשובה
סלמון בקרם שמנת תפוז. צילום: עדי תשובה

שף מיקי סויסה מגלה לכם מה אפשר להכין עם תפוזים

פורסם בתאריך: 27.1.19 12:02

     

כמה דברים שכדאי לדעת על התפוז:

התפוז הוא מין של עץ מסוג הדרים. פרי התפוז הוא אחד מפירות ההדר הנפוצים ביותר.

התפוזים גדלים באקלים ים-תיכוני ונפוצים בכל רחבי העולם. בישראל קיימים התפוזים במקומות לחים.

טעמו של התפוז נע בין מתוק לחמוץ. את טעמו החמוץ מעניקה לו, כמו לכל פירות ההדר, החומצה הציטרית.

תפוזים. אילוסטרציה: א.ס.א.פ קריאייטיב / INGIMAGE

לרוב אוכלים את התפוז כאשר הוא מקולף וטרי, או שסוחטים אותו ושותים את מיצו. לתפוז קליפה מרירה אשר לרוב לא נעשה בה

שימוש, אך במאכלים מסוימים היא משמשת כחומר טעם או כקישוט, ויש המייחסים לקליפה סגולות רפואיות. היא יכולה לשמש גם להכנת ריבה או חטיף מתוק (קליפות תפוזים מסוכרות).

עצי תפוז הובאו לישראל לפני מאות שנים, כנראה בידי סוחרים פורטוגליים, ומכאן נגזר שמם הערבי “בֻּרתֻקאל” (שיבוש של המילה פורטוגל).

בראשית המאה ה-20 כונה הפרי בעברית בפי ראשוני המתיישבים תפוח זהב, שם שניתן לו בהשראת הכתוב “תַּפּוּחֵי-זָהָב בְּמַשְׂכִּיּוֹת כָּסֶף” משלי, כ”ה, י”א.

שומר צלוי ופלחי תפוז

חומרים:

  • 3 שומרים חתוכים לשישיות
  • 10 תפוזים קלופים וחתוכים לפלחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ים אטלנטי
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • 100 גרם גבינת רוקפור מפוררת

אופן הכנה:

את השומר מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 12-10דקות. מוציאים ומקררים.

מערבבים את כל שאר החומרים יחד בעדינות ומניחים בצד למשך כ-1/2 שעה לספיגת טעמים.

מוסיפים גבינת רוקפור מעל ומגישים.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




סביצ’ה חורפי

חומרים:

  • 200 גרם פילה מוסר טרי חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שומר פרוס דק מאוד
  • פילטים מתפוז אחד
  • 1 פלפל צ’ילי אדום טרי פרוס דק
  • חופן עלי כוסברה
  • מיץ מלימון אחד
  • 6 כפות שמן זית משובח
  • מלח ים שחור
  • מעט פלפל גרוס

אופן הכנה:

מסדרים בתחתית הצלחת רצועות שומר, מעליהן את קוביות הדג פילטים של תפוז, צ’ילי וכוסברה.

מתבלים במלח ים ושחור גרוס ויוצקים מעל מיץ לימון טרי ושמן זית.

מגישים לצד לחם קלוי.

פילה סלמון בשמנת תפוזים על ריזוטו פטריות

חומרים:

  • 4 יחידות פילה סלמון טרי במשקל 200 גרם ליחידה
  • מיץ מ-5 תפוזים
  • 200 מ”ל שמנת מתוקה
  • 5 ענפי תימין
  • 2 שיני שום פרוסות
  • מעט שמן זית
  • מלח ים

לריזוטו:

  • 400 גרם אורז ארבוריו
  • 5 פטריית פורטובלו
  • 5 פטריות שמפיניון
  • 100 גרם פרמזן מגורד
  • 100 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין לבן
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה

לציר ירקות :

  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • 2 גבעולי סלרי
  • חופן עלי פטרוזיליה

אופן הכנה:

לציר ירקות: את כל הירקות חותכים גס ומעבירים לסיר יחד עם 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מבשלים כ-1/2 שעה ומסננים.

לריזוטו: ממיסים חמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הפטריות ומאדים כ-2 דקות. מוסיפים את האורז, מאדים כדקה נוספת ומתחילים להוסיף מציר הירקות מעט עד שנספגים הנוזלים ומוסיפים שוב.

חוזרים על הפעולה עד למצב שבו האורז רך, בערך 15-12 דקות.

יוצקים את השמנת מתוקה ומבשלים עד לקבלת קרמיות סמיכה.

לסלמון: מחממים לחום גבוה מחבת טפלון עם שמן זית וצורבים את הסלמון תחילה את צד העור ולאחר מכן את צד הבשר.

יוצקים את מיץ התפוזים פנימה יחד עם השום והתימין ומתבלים במלח ים. מבשלים עד אש נמוכה כ-2 דקות ומעבירים לכלי חסין חום יחד עם הנוזלים והשמנת.

מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 5 דקות.

מוציאים, מסדרים ריזוטו במרכז הצלחת, מניחים את הסלמון, יוצקים רוטב מעל ומגישים.


שף מיקי סויסה, מבעלי “קולינרס” – חברה המתמחה באירועי בוטיק, סדנאות בישול וייעוץ קולינרי למסעדות
052-8444804 | [email protected]

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר