מיקי סויסה. צילום: אורי קריספין
מיקי סויסה. צילום: אורי קריספין

המרקים החמים של שף מיקי סויסה

13.1.19 00:43

אמנם כבר אמצע ינואר, אבל סוף סוף החורף הגיע. קר ורטוב בחוץ, והפתרון המושלם תמיד יהיה מרק חם.

מרק הוא תבשיל נוזלי, המקבל את טעמו ממרכיבים שונים שהתבשלו בנוזל.

בבישול המרק ניתן למצות את טעמם של מאכלים שבצורה אחרת קשה לאכול או למצות אותם, כגון שורשים ופקעות, גבעולים, גרעינים, דגנים או עור ועצמות. מרקים מוכנים בכל העולם וממגוון רחב מאוד של מרכיבים.

המרק נאכל כבר בימי קדם, עוד לפני שהומצא סיר המתכת המודרני. אז בושל המרק ככל הנראה בתוך בורות שלתוכם הוכנסו אבנים לוהטות ומאוחר יותר בקדירות חרס.

בתקופות רבות נחשב המרק ל”אוכל של עניים”, כיוון שאף אם המרק היה דל במרכיבים מוצקים, הנוזלים שבו מילאו את הקיבה.

כמו כן, המרק לכאורה זול יותר ממאכלים אחרים מפני שרובו הוא מים וניתן להכין אותו משאריות של מאכלים אחרים, גם כאשר הם לא בשיא טריותם.

מרק טום יאם

חומרים:

  • 2 ליטר מים
  • 1/2 ראש ג’ינג’ר חצוי
  • 1 גבעול למון גראס שבור
  • 5-4 עלי קפיר ליים
  • 1 בצל לבן חתוך לשישיות
  • 1 גזר חצוי
  • 2 שיני שום חתוך גס
  • חופן גבעולי כוסברה
  • 1 עגבנייה חתוכה לשישיות
  • 1 ראש דג טרי (לא סלמון)
  • 200 גרם משחת טום יאם
  • 800 מ”ל חלב קוקוס
  • 10 גרם מלח
  • 20 מ”ל פיש סוס (רוטב דגים)
  • 20 גרם מחית קארי אדום

להגשה:

  • 4 פטריות שיטאקה מושרות במים חמים ל-10 דקות ופרוסות
  • רצועות מ-1/2 גזר
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • חופן נבטים טריים

אופן הכנה:

את כל החומרים מלבד מחית הטום יאם המלח והפיש סוס שמים בסיר ומביאים לרתיחה של 10 דקות.

מנמיכים לאש בינונית כ-1/2 שעה נוספת,לאחר מכן מורידים את הסיר מהאש ונותנים לטעמים להתמזג בציר כשעה לפחות.

מסננים את הציר ומביאים לרתיחה נוספת יחד עם חלב הקוקוס ומשחת הטום יאם. מצמצמים על אש בינונית כ-15 דקות.

בסוף הבישול מוסיפים את הפיש סוס והמלח.

מגישים עם בצל ירוק קצוץ, רצועות גזר, רצועות שיטאקה לאחר השרייה ונבטים טריים.


רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החשובות באשקלון? 

הורידו את אפליקציית "כאן דרום אשקלון" באנדרואיד

הורידו את אפליקציית "כאן דרום אשקלון" באייפון


הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים על הנושאים שמעניינים אתכם

מרק קרם בטטה

חומרים:

  • 5 בטטות קלופות וחתוכות גס
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים גס
  • 3 בצלים פרוסים
  • 6 שיני שום
  • 400 מ”ל חלב קוקוס
  • 1 ליטר שמנת מתוקה
  • 1.5 ליטר מים
  • 3 פלפל צ’ילי חריף
  • 1 כפית מחית קארי אדום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט שמן

אופן הכנה:

מחממים מעט שמן בסיר עמוק ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.

מכניסים פנימה את הבטטה ואת תפוחי האדמה, מוסיפים את השמנת, חלב הקוקוס והמים ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות ומכניסים פנימה את הצ'ילי. מתבלים במלח, פלפל שחור וקארי ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות נוספות.

מסירים מהאש ומוציאים את הצ’ילי מהמרק.

מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.

משלימים טעם ומגישים .


מרק קרם כרובית וחציל קלוי

חומרים:

  • 1 ראש כרובית מפורק ושטוף היטב
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות מעט
  • 3 שיני שום טריות
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 חצילים קטנים
  • 200 גרם חמאה
  • 2 ליטר מים
  • 500 מ”ל חלב
  • 500 מ”ל שמנת מתוקה
  • מלח לפי טעם
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט הל טחון

להגשה:

  • לימון טרי
  • עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
  • מעט עירית קצוצה

מרק קרם כרובית וחציל קלוי. צילום: עדי תשובה

אופן הכנה:

את החציל קולים על אש גלויה ומסירים מיד את הקליפה.

ממיסים חמאה בסיר עמוק ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.

מוסיפים את הכרובית, השום ותפוח האדמה ומאדים כ-2 דקות.

מוסיפים את המים והחלב ומביאים לרתיחה.

מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ 40 דקות.

מתבלים במלח, מעט פלפל והל טחון ומוסיפים את השמנת.

מבשלים 5 דקות נוספות ומסירים מהאש.

בעזרת מוט ריסוק טוחנים למחית חלקה.

מחממים מעט את החציל. מוזגים מרק לצלחת הגשה, מניחים את החציל במרכז, מקשטים ברצועות עגבנייה מיובשת ובעירית קצוצה ומגישים עם 1/4 לימון טרי.


שף מיקי סויסה, מבעלי “קולינרס” – חברה המתמחה באירועי בוטיק, סדנאות בישול וייעוץ קולינרי למסעדות
052-8444804 | [email protected]

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר