הצוות והמשתתפים בתחרות עדי שף. צילום: יאיר הרוש

שף מיקי סויסה בתחרות עדי שף

בכל שנה משתתף שף מיקי סויסה בתחרות הבישול "עדי שף" על שמו של החייל עדי בריגה ז"ל, ובכל פעם הוא מתרגש מחדש

פורסם בתאריך: 20.12.18 15:09

     

עדי בריגה הי”ד נהרג במבצע צוק איתן כחייל מילואים, וכך ברגע אחד נגדעו חיים שלמים של אדם מלא בעשייה שכל חלומו היה להיות טבח. משפחה שלמה מצאה את עצמה מצטרפת למשפחה גדולה אחרת משפחת – השכול. כמה חודשים לאחר מותו נחשפתי למשפחתו המדהימה של עדי, וכך שנה אחר שנה אני מוצא את עצמי מזיז הכול כדי להיות שופט בתחרות בישול לזכרו. משנה לשנה נפתח לי ולעמיתיי חלון נוסף לדמותו של עדי.

עדי בריגה ז"ל. באדיבות המשפחה

המתנ"ס של המועצה האזורית חוף אשקלון הרים את הכפפה ומדי שנה מתחרים חיילים מהגדוד, תלמידים מבית הספר לבישול, נוער, משפחה וחברים של עדי. כולם מגיעים משעות הבוקר המוקדמות מלאים באנרגיה ורצון להנציח את עדי בדרך שהוא כל כך אהב, דרך הבישול.

התחרות מורכבת משתי מנות שאותן מכינות הנבחרות: אחת היא מנת הדגל, שהיא אחת מהמנות שעדי אהב להכין, ומנה שנייה היא מנה שיוצאת בהגרלה לכל נבחרת.

 

תחרות עדי שף. צילום: יאיר הרוש

מרגש לראות כמה אנשים מתגייסים למטרה כל כך מקודשת ובאיזה רצון ושמחה הם מגיעים חדורי מטרה.

בסופו של דבר זאת תחרות עם מקום ראשון ופרסים, אולם כל שנה יחד עם רמת הקולינריה שעולה, אני מרגיש שכולנו מנצחים.

תחרות עדי שף. צילום: יאיר הרוש

תודה רבה על הזכות להיות חלק בפרויקט ההנצחה הכל כך מיוחד הזה. תודה לעוסקים במלאכה: יוסי דהרי, דודי ה”מנוע” דנינו, עובדי המתנ"ס, מתמודדים וקהל שהגיע לשפוט, לקולגות המיוחדים שלי מאיה קליין ויוסי צרף, תודה על הזכות להיות לידכם. ומעל כולם תודה רבה למשפחה בריגה היקרה, שמתוך השכול הנורא מצאו את הדרך המדהימה הזאת להאיר את דרכו של עדי.

כולי תקווה שכולנו נדע ימים יפים וטובים יותר ויגיע השקט והשלום לנחלתנו.


פטריות צלויות לחומוס

חומרים:

  • סלסילת פטריות שמפיניון טריות
  • סלסילת פטריות פורטובלו טריות
  • 1 בצל קצוץ
  • שמן זית להקפצה
  • פלפל שחור
  • מעט כורכום
  • 1/2 כוס מים

אופן הכנה:
במחבת בינונית וכבדה מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
פורסים את הפטריות ומוסיפים למחבת. מתבלים בפלפל, כורכום. מטגנים הכול יחדיו במשך כ-10 דקות.
מוסיפים מים למחבת, מערבבים ומבשלים דקה נוספת.
טועמים ובמידת הצורך מוסיפים קצת מלח.

 

סיגר דג ים

חומרים:

  • 500 גרם דג לבן נקי מעור וחתוך לקוביות
  • 12 עלי סיגר
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 פלפל צ’ילי חריף
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • גרידה מחצי לימון
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם

אופן הכנה:
את הדג חותכים דק ומתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס, כוסברה טחונה וגרידת לימון. מוסיפים מעט כוסברה קצוצה, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב ומניחים בצ .
מורחים מעט קמח ומים על עלה סיגר, ממלאים במילוי הדג, מגלגלים ומהדקים היטב.
מטגנים את הסיגר בשמן עמוק ומוציאים לנייר סופג.
להגשה: במרכז הצלחת מניחים רוטב עגבניות, חוצים לשניים את הסיגר ומניחים מעל הרוטב.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




חציל קלוי לחומוס

חומרים:

  • 1 חציל בינוני
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • מיץ מלימון טרי
  • ופלפל שחור
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • פטרוזיליה קצוצה להגשה

אופן הכנה:
את החציל קולים על אש גלויה מכל הצדדים עד לריכוך מוחלט.
מסירים את קליפת החציל. קוצצים בצורה גסה ומועכים קלות בעזרת מזלג.
מערבבים את החציל עם שום כתוש ותבלינים.
במרכז הקערה מסדרים חומוס ובמרכזו מוסיפים את מלית החציל. יוצקים מעט טחינה גולמית מעל, מוסיפים שמן זית ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.


שף מיקי סויסה, מבעלי “קולינרס” – חברה המתמחה באירועי בוטיק, סדנאות בישול וייעוץ קולינרי למסעדות
8444804-052 | [email protected]

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר