שף מיקי סויסה מבשל בשדות השרופים של עוטף עזה. צילום: עדי תשובה

דרום שחור אבל גם טעים

שף מיקי סויסה לא רוצה שנתעלם מהדרום השחור אז הוא יצא לבשל לכם בשדות במפוייחים 3 מתכונים שווים

פורסם בתאריך: 27.7.18 15:37

קוראים יקרים,
אוכל מסמן בעבורי חיים, והוא למעשה צורך קיומי. כולנו נחשפנו לצערנו למראות ולתמונות הקשות של שטחים ושדות שלמים עולים בלהבות.

חייהם של חיות בר, עצים וצמחים שכל חטאם הוא שהם נמצאים בקו של שנאה, נגדעים כמו היו לא חשובים.

השדות השרופים בעוטף עזה. צילום: דוברות כב"ה

דווקא מהמקום הזה של הרס חיים על ידי בני עוולה בחרתי להקדיש השבוע את המדור לאותם מקומות שנשרפו ובחרתי שם לבשל אוכל שהוא מקור חיים.

בחרתי להביא את התמונות כדי שלא נוכל להתעלם ולעבור לסדר היום בזמן שהדרום שלנו בוער ופרי עמלם של חקלאים ושל עובדי אדמה יורד לטימיון ולומר בגאווה שאנחנו כאן ושאת המנגינה שלנו אי אפשר להפסיק.

מיקי סויסה מבשל בשדות השרופים של עוטף עזה. צילום: עדי תשובה

פרויקט הצילום של אדי ישראל, שגייס מאות צלמים כדי שייקחו חלק בהסברה בעזרת תמונות שצילמו, הגיע עד לאו”ם ולקהילות יהודיות ברחבי העולם, וזאת הוכחה לכולנו שאדם אחד עם עזרה של אנשים יכול לשנות דברים אם רק ירצה בכך.

בתקווה שנדע ימים טובים יותר, והאש שתבער תהיה לתבשילים ומאכלים מיוחדים וטעימים .

בתיאבון


בטטה צלויה ופטריות מוקפצות בסויה

חומרים:

  • 2 יחידות בטטה חצויות לשניים
  • חצי ק”ג מיקס פטריות פורטובלו ושמפיניון
  • שמן זית
  • 4 גבעולי בצל ירוק חתוכים
  • 100 גרם בוטנים קלויים להגשה

בטטה צלויה ופטריות מוקפצות בסויה. צילום: עדי תשובה

לרוטב:

  • 100 מ”ל רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן
  • 2 שיני שום כתוש
  • כף ג'ינג'ר טרי מגורד

אופן הכנה:
את הבטטה מורחים בשמן זית ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות למשך 50-40 דקות.

במחבת מחממים שמן זית ומקפיצים את הפטריות היטב. מוסיפים את חומרי הרוטב ומקפיצים דקה נוספת.

מניחים את הבטטה הצלויה במרכז הצלחת, מניחים מעל פטריות מוקפצות, מקשטים בבצל ירוק ובוטנים ומגישים.


ניוקי ערמונים

חומרים:

  • 1/2 ק”ג תפוחי אדמה
  • 200 גרם ערמונים קלופים
  • 100 גרם קמח
  • 2 חלמונים
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • מעט אגוז מוסקט

ניוקי ערמונים: צילום: עדי תשובה

לרוטב:

  • 1 ליטר שמנת מתוקה
  • חופן עלי בזיליקום
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
  • מלח ופלפל לפי טעם

אופן הכנה:
את תפוחי האדמה עוטפים בנייר כסף ומניחים בתבנית על מצע מלח גס. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך שעה עד שתפוחי האדמה מוכנים. מקלפים אותם ומגרדים במגרדת דקה.

את הערמונים מגרדים במגררת דקה ומערבבים יחד עם תפוחי האדמה. מוסיפים את הביצים והקמח, מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט ומערבבים היטב.


רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החשובות באשקלון? 

הורידו את אפליקציית "כאן דרום אשקלון" באנדרואיד

הורידו את אפליקציית "כאן דרום אשקלון" באייפון

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כאן דרום אשקלון"


מקמחים משטח עבודה ובעזרת הידיים מרדדים את הבצק לנקניק ארוך. בעזרת סכין מקומחת חותכים באלכסון. בסיר עמוק מרתיחים מים עם מעט מלח ושמן זית ומבשלים את הניוקי עד שהם צפים. מוציאים לתוך כלי עם מעט שמן זית ולאחר מכן מעבירים למקרר.

לרוטב: מביאים לרתיחה שמנת ובזיליקום ומתבלים במלח ופלפל. מצמצמים לרוטב סמיך מעט ומוסיפים את הפרמז'ן.
לפני ההגשה בסיר עם מים רותחים מכניסים את הניוקי עד שהם צפים ומוסיפים לתוך הרוטב, מבשלים ביחד כדקה ומגישים.

סלט אטריות שעועית

חומרים:

  • 1 חבילה אטריות שעועית
  • 2 יחידות מלפפון פרוס ללא הליבה
  • 2 יחידות גזר חצוי ופרוס
  • חצי חבילה נבטים
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 1 אבוקדו

סלט אטריות שעועית. צילום: עדי תשובה

לרוטב:

  • 200 מ”ל רוטב סויה
  • מיץ משני לימונים
  • כף שמן שומשום

לקישוט:

  • חופן בוטנים קלויים

אופן הכנה:
את אטריות השעועית משרים במים חמים ל-10 דקות ולאחר מכן מסננים ומקררים.

את כל חומרי הרוטב מערבבים היטב בבקבוק לחיץ

בקערה מערבבים את האטריות יחד עם הירקות ויוצקים רוטב מעל.

מערבבים היטב ומעבירים לצלחת הגשה.

מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים.


מיקי סויסה, שף ויועץ קולינארי בנייה והקמה של תפריט , הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול .
8444804-052

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר