הקרפצ'יו של מיקי סויסה. תנסו בבית. צילום: עדי תשובה
הקרפצ'יו של מיקי סויסה. תנסו בבית. צילום: עדי תשובה

דק דק בצלחת: שף מיקי סויסה מציג את הקרפצ’יו

הידעתם? קרפצ’יו בקר נעשה בדרך כלל מחלקי פילה או סינטה. שם המאכל נגזר משמו של הצייר ויטורה קרפצ’ו, שנהג להשתמש בגוון אדום המזכיר את צבעו של בשר בקר נא. המונח "קרפצ’יו" הושאל למגוון מאכלים המוגשים כפרוסות דקיקות, כולל תפוחים, עגבניות, לובסטר, טונה, טרוטה ורבים נוספים. השף הישראלי אייל שני משתמש במונח זה לקרפצ’יו סלק, והשף עזרא קדם - לקרפצ’ו חציל

פורסם בתאריך: 20.7.18 17:44

קרפצ’יו בקר עם קריספי צנונית

חומרים:

  • 200 גרם פילה בקר קצוץ
  • 5 יחידות צנונית
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • חופן עלי רוקט טריים
  • רבע כוס שמן זית משובח
  • מלח ים
  • פלפל ארבע העונות

אופן הכנה
את פילה הבקר משטחים דק בעזרת פטיש שניצל בין שני דפי ניילון ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

את הצנונית פורסים לרצועות דקות ככל האפשר ומעבירים למי קרח.

להגשה: את הקרפצ’יו מעבירים לצלחת הגשה. מסירים את הניילון ומתבלים במלח ים, פלפל ארבע העונות, חומץ בלסמי ושמן זית. מפזרים עלי רוקט מסביב ומעל מפזרים את הצנונית. מגישים לצד לחם חם.


קרפצ’יו אינטיאס חם

חומרים

  • 400 גרם פילה אינטיאס טרי פרוס דק
  • רבע כוס שמן זית
  • מיץ מלימון טרי
  • מלח ים אטלנטי
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • פלפל שחור גרוס
  • חופן עלי רוקט
  • גבינת רוקפור
  • כמה יחידות עגבניות שרי חצויות לקישוט

אופן הכנה
את פילה האינטיאס מסדרים בין שני דפי הפרדה ומשטחים מעט בעזרת פטיש שניצל. מסדרים בצלחת את האינטיאס. מתבלים במלח ים, פלפל שחור גרוס, לימון ושמן זית. בעזרת מבער מחממים מעט את הקרפצ’יו ומסדרים את עלי הרוקט והשרי מסביב. מגרדים מעל מעט גבינת רוקפור ומגישים.

קרפצ’יו סלק והדרים

חומרים

  • 2 יחידות סלק קלוף
  • 3 יחידות תפוז טרי מפולט
  • מלח ים
  • שמן זית
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 100 גרם פרמזן קלופה בעזרת קולפן
  • עלי בזיליקום לתיבול

למשרה:

  • 100 מ”ל חומץ אורז
  • 50 מ”ל מירין
  • 50 מ”ל שמן זית

אופן הכנה
את הסלק פורסים בעזרת מנדולינה או קולפן לעיגולים דקים. מערבבים את חומרי המשרה ומכניסים את הסלק לתוכו למשך כשעתיים לפחות. מסדרים את הסלק על צלחת.

מסדרים פילטים של תפוז, ומפזרים גבינת שמנת ופרמזן. מזלפים שמן זית מעל ומלח ים, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.


מיקי סויסה, שף ויועץ קולינרי. בנייה והקמה של תפריט. הדרכות מהמטבח האסייתי. שף עד הבית וסדנאות בישול
8444804-052 | [email protected]

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר