החיים בפיתה

שף מיקי סויסה מציג את החיים בפיתה: עראיס

קבלו את העראיס (ערוס, כלה בערבית), אשר עושה היום צעדים מתקדמים לכיבוש חלקה באוכל הרחוב בארץ ומככב בכל תכניות הריאליטי של הבישול החל מ"מאסטר שף" ועד "משחקי השף". מדובר ברבעי פיתה ממולאים בעיסות בשר מתובלות שונות, אשר עוברים צלייה באש. בשל כך מתקבלת מצד אחד פיתה צלויה היטב מבחוץ אשר סופגת חלק מטעמי הקציצה, ומצד שני מבפנים הקציצה שומרת על המיצים שלה ולא מתייבשת

פורסם בתאריך: 6.7.18 15:26

     

עראיס כבש וצנוברים

חומרים:
4 פיתות טריות
250 גרם בשר בקר טחון רצוי צלעות
250 גרם בשר כבש טחון
1 בצל גדול קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי סלרי קצוצים
חופן צנוברים קלויים
חצי כף בהרט
מלח לפי טעם
מעט פלפל שחור גרוס
200 מ”ל מי סודה
שמן זית

אופן הכנה
מערבבים את כל החומרים יחד, למעט הפיתות. מוסיפים מי סודה ומעבדים מעט להכנסת אוויר ומעבירים למקרר לכחצי שעה.
את הפיתות חוצים לשניים וממלאים כל חצי במילוי הבשר תוך כדי הידוק. מורחים את הפיתה במעט שמן זית וצולים על גבי גריל או מחבת משני הצדדים. צורבים גם את צד הפתח ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-80 מעלות למשך כ-5 דקות. מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה. מוציאים מהמקרר ומגישים. מגישים לצד טחינה וסלט ירקות.

מיקי סויסה בפעולה. צילום: אורי קריספין

עראיס במילוי שקדי עגל מוקפצים עם פטריות פורטובלו וערמונים

חומרים:
400 גרם שקדי עגל חתוכים לקוביות קטנות
4 פטריות פורטובלו קצוצות
רבע כוס שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
רבע כוס יין לבן
5 ערמונים קלופים וקצוצים
צרור כוסברה קצוצה
מעט פלפל שחור גרוס
4 פיתות

 

אופן הכנה
מחממים מחבת לחום גבוה ומוסיפים שמן זית. מכניסים את שקדי העגל פנימה ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הבצל והפורטובלו ומקפיצים כדקה נוספת. יוצקים יין לבן ומתבלים במעט פלפל שחור גרוס (שקדי העגל מלוחים בדרך כלל, לא צריך להוסיף מלח. רצוי לטעום לפני). מבשלים כ-2 דקות נוספות על אש בינונית לצמצום הנוזלים. מפזרים ערמונים וכוסברה ומערבבים. את הפיתות חוצים לשניים וממלאים כל חצי במילוי תוך כדי הידוק. מורחים את הפיתה במעט שמן זית וצולים על גבי גריל או מחבת משני הצדדים. צורבים גם את צד הפתח ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-80 מעלות למשך 5 דקות ומגישים.

עראיס דגים לצד סלט עגבניות

חומרים:
500 גרם פילה דג ים טרי (אינטיאס, לוקוס, מוסר)
1 בצל סגול קצוץ
צרור כוסברה קצוצה
חצי כף צ’ילי טרי קצוץ
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
מלח ים
פלפל שחור גרוס
1 שן שום קצוצה
רבע כוס שמן זית
4 פיתות
לסלט עגבניות:
עגבניות בשלות
חופן כוסברה קצוצה
1 שן שום פרוסה
חופן זיתי קלמטה
מלח ים
מיץ מלימון אחד
מעט שמן זית

אופן הכנה
מערבבים את כל חומרי המילוי היטב ומעבירים למקרר לכחצי שעה. את הפיתות חוצים לשניים וממלאים כל חצי במילוי הדג תוך כדי הידוק.

מורחים את הפיתה במעט שמן זית וצולים על גבי גריל או מחבת משני הצדדים. צורבים גם את צד הפתח ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-80 מעלות למשך כ-5 דקות.

לסלט העגבניות: מערבבים את כל החומרים בקערה מתבלים לפי טעם.

להגשה: כל חצי פיתה חוצים לשניים לאחר האפייה ומגישים לצד סלט עגבניות.

מיקי סויסה, שף ויועץ קולינרי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול 052-8444804 | [email protected]

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר