ברוקול. צילום: אי אס אי פי

מתכונים: שף מיקי סויסה עם תבשילי ברוקולי

זהו מדור שכולו בריאות וכולו מתכוני ברוקולי. למה דווקא ברוקולי במדור הבריא שלי?

פורסם בתאריך: 13.12.19 12:42

     

הברוקולי הוא מאכל בעל ערך תזונתי גבוה ותועלת בריאותית מגוונת לגוף. לדוגמה, בעוד שברוקולי מכיל רק 43 קלוריות למנה של כוס אחת, הוא מכיל 205.7% של הצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, כ-90 מיליגרם ל-100 גרם. להשוואה, בתפוזים יש 50 מ"ג ל-100 גרם, בתרד 30, בעגבניות 10, ובתפוחים 6. הברוקולי מכיל מרכיבי מזון חיוניים אחרים, כמו סידן, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, מנגן, חומצת האמינו טריפטופן, אשלגן, וויטמין B6.

לברוקולי מיוחסת היכולת למניעת מחלות רבות. מחקרים רבים מצאו כי צריכת ברוקולי מסייעת במניעת סרטן. בדומה לצמחים אחרים במשפחתו, ברוקולי מכיל כימיקלים המסוגלים למנוע סרטן ולבלום התפשטות או התפתחות גידולים.

ברוקולי הוא מאכל בעל תועלת רבה לבריאות הלב. צריכת הצמח מסייעת לחיזוק מערכות ההגנה בגוף, ובכך למנוע מחלות לב ולהפחית את נזקיהן. מרכיבים מסוימים בברוקולי מסוגלים לסייע בתיקון תאי עור שניזוקו על ידי השמש, ולכן במניעת סרטן העור.

לברוקולי יש תועלות רבות למערכת העצמות בזכות הריכוז הגדול של ויטמין C וסידן ויתרונות במניעת קטרקט, דלקת מפרקים, מומים מולדים וכיבים.

שיהיה לבריאות!

ברוקולי. צילום: אי אס אי פי

קדירת עוף וברוקולי בקארי אדום

חומרים:

  • 100 גרם פרגית חתוכה לקוביות
  • 200 גרם ברוקולי טרי
  • 1 בצל פרוס
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
    לרוטב:
  • 200 מ"ל רוטב קארי אדום
  • 200 מ"ל קרם קוקוס
  • מעט ג'ינג'ר קצוץ

אופן הכנה:
שמים מעט שמן בווק ומקפיצים את הפרגית קלות.
מוסיפים את הירקות ומקפיצים כחצי דקה נוספת.
יוצקים מצקת וחצי של מים ומוסיפים את הקארי האדום וקרם הקוקוס.
מביאים לרתיחה ומבשלים עד לצמצום של הנוזלים לרוטב סמיך.
מוסיפים כוסברה קצוצה ובזיליקום.
מגישים לצד אורז לבן.

ריזוטו ברוקולי ופרמז'ן

חומרים:

  • 400 אורז ארבוריו
  • 200 גרם ברוקולי לאחר חליטה קצרה
  • 100 פרמז'ן מגורד
  • 100 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין לבן
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • לציר הירקות:
  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • 2 גבעולי סלרי
  • חופן עלי פטרוזיליה

ריזוטו ברוקולי ופרמז'ן. צילום: עדי תשובה

אופן הכנה:
לציר הירקות: את כל הירקות חותכים גס ומעבירים לסיר יחד עם 2 ליטר מים.
מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ-1/2 שעה ומסננים.
לריזוטו: ממסים חמאה במחבת רחבה ומקפיצים את האורז מעט.
מוסיפים את הברוקולי ומאדים כ-1/2 דקה נוספת.
מוסיפים מציר הירקות מעט עד שנספגים הנוזלים ומוסיפים עוד.
חוזרים על הפעולה עד למצב שבו האורז רך, בערך 15-12 דקות.
יוצקים את השמנת המתוקה ומבשלים עד לקבלת קרמיות סמיכה מהשמנת.
מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ומגישים.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




פסטה קצרה בקרם שמנת וברוקולי

חומרים:

  • 200 גרם פרחי ברוקולי לאחר חליטה
  • 100 גרם חמאה
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • חופן עלי בזיליקום טרי
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם .
  • 500 גרם פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן

אופן הכנה:
מביאים לרתיחה את השמנת ופרחי הברוקולי.
מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ופרמז'ן ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך.
יוצקים את הרוטב על הפסטה, מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים היטב ומגישים.

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר