מתכונים עם תפוזים. צילום: עדי תשובה

עונת התפוזים כבר פה ושף מיקי סויסה עם מתכונים

פורסם בתאריך: 10.11.19 11:40

     

החורף אמנם בושש לבוא, אבל מתכונים עם תפוזים כבר יש.

רגע לפני שנצלול למתכונים הנה כמה דברים שכדאי לדעת על התפוז:
מקור שמו הוא ראשי תיבות של תפוח זהב. התפוז הוא מין של עץ מסוג הדרים. פרי התפוז הוא אחד מפירות ההדר הנפוצים ביותר. הוא עגול וצבעו כתום. התפוזים גדלים באקלים סובטרופי ובאקלים ים-תיכוני ונפוצים בכל רחבי העולם, בישראל קיימים במקומות לחים. טעמו של התפוז נע בין מתוק לחמוץ. את טעמו החמוץ מעניקה לו, כמו לכל פירות ההדר, החומצה הציטרית. ועכשיו בתיאבון!

פילה לברק בקרם שמנת תפוז על פירה חרדל

חומרים:

  • 4 יחידות פילה לברק
  • 100 גרם פילה סלמון חתוך לרצועות עבות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • גרידה מלימון טרי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • לקרם שמנת תפוז:
  • מיץ מ-3 תפוזים
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 שן שום פרוסה
  • מעט מלח
  • גבעול תימין קצוץ

לפירה:

  • 500 גרם תפוחי אדמה קלופים
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה רותחת
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • מלח דק
  • מעט אגוז מוסקט מגורד

אופן הכנה:
לפירה: מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, מסננים ומועכים למחית חלקה.
יוצקים את השמנת הרותחת, חותכים את החמאה לקוביות ומבליעים את החמאה פנימה.
מתבלים במלח ומוסקט, מוסיפים את החרדל ומערבבים היטב.
לפילה לברק: מתבלים כל פילה במלח ים, פלפל שחור גרוס, פטרוזיליה וגרידת לימון.
מניחים רצועת סלמון במרכז ומגלגלים את פילה הלברק.
מורחים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך 9-7 דקות.
לקרם שמנת תפוז: בסיר קטן או מחבת מביאים לרתיחה מיץ תפוזים יחד עם תימין ושום.
מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את השמנת פנימה.
מצמצמים לרוטב סמיך.
להגשה: במרכז הצלחת מסדרים 2 יחידות פילה לברק מגולגל עם סלמון, מסדרים פירה מסביב, יוצקים רוטב תפוז מעל ומגישים.

שומר צלוי ופלחי תפוז

חומרים:

  • 3 יחידות שומר חתוך לשישיות
  • 10 יחידות תפוז קלוף וחתוך לפלחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ים אטלנטי
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • 100 גרם גבינת רוקפור מפוררת

אופן הכנה:
את השומר מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 12-10 דקות.
מוציאים ומקררים.
מערבבים את כל שאר החומרים יחד בעדינות ומניחים בצד למשך כחצי שעה לספיגת טעמים.
מוסיפים גבינת רוקפור מעל ומגישים.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




חורף של תפוזים

חומרים:

  • 2 יחידות קולרבי
  • מיץ מ-3 תפוזים
  • 1 שן שום קצוצה
  • 400 גרם סלמון חתוך לקוביות גדולות
  • שמן זית
  • 1 כפית שמן שומשום
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • שומשום שחור

חורף של תפוזים. צילום: עדי תשובה

אופן הכנה:
את הקולרבי פורסים דק בעזרת קולפן לרצועות ארוכות.
מעבירים לסיר עם מים רותחים וחולטים למשך 3 דקות.
מקררים מעט ומגלגלים לגלילים מעט רחבים.
מתבלים את הקולרבי והסלמון במלח ים ושמן זית ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 5 דקות.
את מיץ התפוזים מעבירים למחבת יחד עם השום ומביאים לרתיחה.
מתבלים במלח ים, שומשום שחור ושמן שומשום ומצמצמים לרוטב מעט סמיך.
בכלי מעט עמוק יוצקים את רוטב התפוזים, מסדרים סלמון וגלילי קולרבי ומגישים.

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר