מיקי סויסה במטבח עם יונתן סבג. צילום: עדי תשובה

האיש, הקיסם והקסם: שף מיקי סויסה מארח את יונתן סבג

פורסם בתאריך: 9.7.19 20:21

     

את יונתן סבג פגשתי במקרה במשחק כדורסל עם החבר'ה, ומשם זה הפך לחברות אמיתית וכנה של שנים. רובכם מכירים אותו ככוכב רשת בתור הדמות של צחי רבינא, הדמות שכבשה את הרשת עם הומור עצמי גבוה ובגובה העיניים, וממש בקרוב נראה פרקים חדשים של צחי וסדרת דוקו שמצולמת בימים אלו.

אז הרבה לפני צחי רבינא, יונתן הוא יוצר מוכשר שכתב ביים ושיחק בהצגות. “ושבו בנים לגבולם”, “הסמוי” עם אורי גבריאל ובתחילת דרכו בשלישיית “מכים בצחוק” בערוץ ביפ המיתולוגי. הבמה היא כל עולמו של יונתן ובנוסף לכל העשייה הוא גם מלמד משחק בבתי ספר, וכך מכשיר את הנוער שלנו למקצועות הבמה.

מיקי סויסה ויוני סבג

הוא מייצג את אשקלון בגאון וגאווה בארץ וחולם להגיע למסך הגדול כדי שהכישרון שלו יתגלה לכול.

אז בין מסיבת סיום לצילומים גנבתי אותו אליי למטבח לבישול בין הסירים ובעיקר לזמן איכות.

בחרנו לבשל לכם את קציצות הדג המרוקאיות שיונתן כל כך אוהב ושיפודוני סלמון על קיסם של צחי.

אצל יוני אין דברים רגילים, אז שביקשתי ממנו לחשוב על מנה מפנקת לקיץ. הוא אמר לי, “אבטיח בולגרית, אבל זה בטח נדוש”. מפה לשם עם קצת דמיון ושילוב של הקיסם המפורסם של צחי רבינא יצרנו יחד את האבטיח בולגרית כקובייה הונגרית.

האבטיח והבולגרית כקוביה הונגרית

צורת הגשה מעט מורכבת, אבל האבטיח מקבל מליחות עדינה מהגבינה, והגבינה מקבלת מתיקות של אבטיח ובעזרת קיסם (של צחי רבינא) שולפים כל פעם קובייה אחרת. אז זה החטיף שלנו בצורה מעט אחרת לקיץ.

יוני, מי ייתן ותגיע הכי גבוה שרק אפשר ותמשיך להסב גאווה למשפחה לחברים ולעיר המדהימה שלנו.

ובמילים של עולם המשחק: מאחל לך לשבור הרבה רגליים.

מיקי סויסה עם יונתן סבג

קבב סלמון על ציזיקי שמיר ולימון כבוש

חומרים:

  • 500 גרם פילה סלמון טרי
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1/2 כף צ’ילי גרוס
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס שמן זית

לציזיקי:

  • 1/2 ליטר יוגורט 3% שומן
  • צרור שמיר קצוצה
  • 1 שן שום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף סוכר
  • פרוסות לימון כבוש

סויסה וסבג במטבח

אופן הכנה:
את פילה הסלמון קוצצים. מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים במלח ים ופלפל שחור גרוס ומערבבים למסה אחידה.
מעבירים למקרר למשך שעה.

לציזיקי: מעבירים את כל החומרים מלבד הלימון הכבוש למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.

להגשה: יוצרים צורת קבב ומחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית, צורבים את קבב הדגים משני הצדדים ומעבירים לתנור בחום של 180 מעלות ל-5 דקות נוספות.

בתחתית הצלחת מניחים מהציזיקי, מעל מניחים את קבב הדג ומקשטים בפרוסת לימון כבוש.

תבשיל קציצות דג מרוקאי

ללקק את האצבעות

חומרים:

  • 1 קילו פילה דג ללא עור וללא עצמות קצוץ דק
  • 2 בצלים מגורדים
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כפית שאטה גרוס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פרוסת לחם מושרה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 4 עגבניות מגורדות
  • 1/2 כוס שמן פפריקה אדום
  • 5 יחידות פלפל צ’ילי חריף
  • 10 שיני שום שלמות
  • צרור כוסברה
  • 2 כוסות גרגירי חומוס לאחר השרייה ובישול עד ריכוך
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כמון

אופן הכנה:
לקציצות: את כל החומרים מערבבים היטב בקערה, מתבלים ומעבירים לקירור ל-1/2 שעה.

מחממים שמן אדום בסיר ומטגנים מעט את שיני השום ופלפל הצ’ילי.

מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, עגבניות מגורדות וגרגירי חומוס ומבשלים שתי דקות נוספות.

מוסיפים כוסברה קצוצה ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

מוסיפים מים מעט מעל גובה התבשיל ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, יוצרים קציצות ומכניסים לתבשיל. מבשלים על אש נמוכה כ-40-35 דקות.


שף מיקי סויסה, מבעלי “קולינרס” – חברה המתמחה באירועי בוטיק, סדנאות בישול וייעוץ קולינרי למסעדות. 052-8444804 | [email protected]

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר