אירוע מבהיל התרחש אמש ברחוב בלפור באשקלון כאשר תושבים הבחינו בפיצוץ ברכב חונה. התושבים המבוהלים מיהרו להתקשר למוקדי המשטרה וההצלה לדווח על האירוע החריג.
רכב עולה באש ברחוב בלפור. צילום: מד"א
כוחות מד"א שהגיעו במהירות למקום בדקו את הזירה וקבעו כי למרבה המזל לא היו נפגעים באירוע.
בינתיים הרכב החל לעלות באש ולמקום הוזעקו מיד גם כוחות כיבוי אש. לוחמי האש מתחנת אשקלון נכנסו לפעולה והצליחו להשתלט על האש שאחזה ברכב, ומנעו את התפשטותה לרכבים סמוכים ולמבנים באזור.
במקביל לפעולות ההצלה והכיבוי, חוקרי משטרת ישראל מתחנת אשקלון הגיעו לזירה ופתחו בחקירת נסיבות האירוע. ממצאים ראשוניים מצביעים על כיוון מעניין – לפי גורמים במשטרה, הרקע לאירוע נראה פלילי.
עם זאת, חוקרי המשטרה טרם הצליחו לקבוע למי בדיוק כוון המעשה ומה היו המניעים מאחוריו.
מה שכן עלה בינתיים מהחקירה הראשונית הוא שככל הנראה לא מדובר במטען חבלה שהתפוצץ ברכב, כפי שנחשד בתחילה. בכל אופן, המשטרה ממשיכה לחקור את האירוע ולאסוף ראיות מהזירה, כשנסיבות המקרה המדויקות עדיין בבדיקה.
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך