צליל אסולין: לחצים וסטרס הפכו עם השנים להיות לחלק בלתי נפרד מהשגרה שלנו, אבל האם מדובר בגזירת גורל? מתברר שלא. יש דרכים פשוטות ויעילות לצד ערכת הרגעה טבעית המבוססת על תורת הרמב"ם שביחד מסייעות להתמודד אחרת. על חלק מהאפשרויות מספרת צליל אסולין, מנכ"לית ובעלים של חברת פריחת השלווה הידועה
במציאות הישראלית של היום בלתי אפשרי להתעלם מהעובדה שלחצים וסטרס הפכו להיות לחלק בלתי נפרד מהחיים שלנו.
בין אם זו שגרת היום-יום האינטנסיבית של גידול ילדים, העומס בעבודה, הלחצים בלימודים או הדאגות הכלכליות, ובשנה וחצי האחרונות גם המתחים הביטחוניים, דבר אחד בטוח. רובנו פשוט חיים בתחושת סטרס מתמשכת שמעמיקה מיום ליום. לעיתים נדמה שחוסר השקט הפנימי הוא זה שמנהל אותנו, מכתיב לנו את הקצב וקובע איך ייראו לוחות הזמנים.
באופן טבעי הגוף והנפש לא נשארים אדישים למצב הזה. למעשה הם מאותתים לנו שוב ושוב שמשהו לא בסדר, שצריך לעצור לרגע ולקחת אוויר, אבל אנחנו לרוב ממשיכים לרוץ. עם הזמן ההצטברות של הלחץ נותנת את אותותיה. אם זה בשינה לא איכותית, בירידה ברמת הריכוז, בתחושת עייפות מתמשכת, בפגיעה במערכת החיסונית וגם ביחסים האישיים. כל זה עד שמגיע הרגע בו כבר אי אפשר עוד להתעלם ומרגישים במעין תחושת מחנק.
תרגולים קטנים מובילים לשינויים גדולים: הכלים הפשוטים שבאמת עובדים
בנקודה הזו בדיוק מגיעה גם הבשורה החיובית. יש דרכים רבות להתמודד עם סטרס ולחצים. חלקן פשוטות וטבעיות שכל אחד יכול ליישם באופן עצמאי, כאשר הפעולות הללו יכולות לשפר את איכות החיים באופן משמעותי. לא מדובר בהכרח בטיפול ארוך או יקר, אלא בבחירה להקדיש תשומת לב לעצמנו ולמה שאנחנו באמת צריכים.
צליל אסולין, מנכ"לית ובעלים של חברת פריחת השלווה, מפרטת על כך מעבר:
"אחת הדרכים המרכזיות להתחיל להתמודד עם לחץ וסטרס היא תרגול נשימות עמוקות. זה אולי נשמע כמו דבר בסיסי, אבל תתפלאו לגלות כמה עוצמה יש בפעולה כל כך פשוטה. חמש דקות ביום של נשימה איטית יכולות להאט את קצב הלב, לאזן את מערכת העצבים ולשלוח לגוף מסר ברור, הכל בסדר, אפשר להרפות ולהירגע.
הטכניקה הזו באה לידי ביטוי גם במדיטציות מודרכות, תרגולים שעוזרים להחזיר את תשומת הלב לגוף ולרגע הזה, כדי לאפשר למחשבות וללחצים להשתחרר".
עוד מוסיפה צליל אסולין שגם פעילות גופנית נחשבת לכלי בסיסי ויעיל במיוחד. "לא צריך לרוץ מרתון אלא מספיק לצאת להליכה רגועה פעם ביום. התנועה עצמה מפעילה את השרירים, משחררת מתחים, ובעיקר גורמת לגוף לייצר סרוטונין ואנדורפינים, שהם הורמונים טבעיים שמורידים חרדה ומשפרים את מצב הרוח".
גם מוזיקה יכולה לשחק תפקיד משמעותי. לא סתם כשאנחנו מגיעים לעיסוי רפואי או טיפול מרגיע, אנחנו שומעים צלילים של מים, ציפורים או מוזיקה שקטה. לצלילים יש כוח רגשי עמוק מאחר והם חודרים פנימה ומרגיעים את הגוף ואת הנפש גם יחד.
כמובן, יש גם מי שפונים לשיחה עם אנשי מקצוע. פסיכולוגים, יועצים או מדריכים שמציעים לא רק אוזן קשבת אלא גם כלים מעשיים שמסייעים להתמודד עם מצבים רגשיים מורכבים.
כל אחת מהשיטות האלה יכולה להיכנס לארגז הכלים שלנו, ולהוות דרך לגיטימית ויעילה להרגעה.

צילום יח"צ
ערכת הרגעה טבעית עושה פלאים
אבל לצד כל אלה יש גם פתרונות טבעיים נוספים, שאפשר להיעזר בהם באופן מיידי, לבד או בשילוב עם השיטות האחרות.
מדובר בערכת הרגעה טבעית מבית פריחה השלווה, שמסייעת להתמודד עם סטרס, לחץ ומתחים. הערכה הזו פותחה על בסיס צמחי מרפא והיא מביאה משהו אחר לגמרי, שילוב בין חוכמה עתיקה לרפואה טבעית שעובדת גם היום.
ערכת הרגעה טבעית כוללת פורמולה ייחודית עליה מסבירה צליל אסולין:
"הערכה בנויה משני חלקים שעובדים יחד וכל אחד מהם נותן מענה אחר. מצד אחד יש את התמצית הטבעית המרוכזת שהיא מהווה פתרון מעולה לרגעים שבהם הלחץ תופס אותך פתאום. כמה טיפות בכוס מים, וזה נספג מהר בגוף ומסייע להוריד את הסטרס כמעט מיד. מצד שני יש את הכמוסות שמתאימות לשימוש קבוע בכל יום, כדי לעזור לגוף להישאר רגוע ומאוזן לאורך זמן. היופי הוא ששתיהן בונות תשתית של שקט פנימי, מסייעות לאזן את המערכות ולכן יכולות לתרום לשינה איכותית יותר ולהתנהלות הרבה יותר רגועה במשך היום, תוך כדי שהן מעודדות את המערכת מבפנים, עם השפעה מצטברת ומשמעותית".
הצמחים שנבחרו בקפידה, כמו פרחי פסיפלורה, קערורית סינית, עלי ורבנה, שורשי אשווגנדה ואחרים, הם צמחים מוכרים כבר מאות שנים בעולם הרפואה הטבעית וידועים בזכות ההשפעה המרגיעה שלהם.
הבסיס לערכה הזו מגיע מהתפיסה של הרמב"ם שלא רק היה חכם דגול, אלא גם רופא ידוע ומוערך שראה בגוף ובנפש מערכת אחת. הרמב"ם דיבר על איזון, הוא האמין שמניעה היא הרפואה הכי טובה, ושהטבע כבר נותן לנו את הכלים להתמודד, כך שכל מה שנותר לנו לעשות הוא לעשות בהם שימוש נכון, כך שערכת הרגעה טבעית מיישמת למעשה את תורתו.
"היתרון הוא שלא צריך לשנות את כל החיים בשביל להתחיל. לא צריך להתחייב לטיפולים ארוכים. הערכה הזו משתלבת בתוך השגרה, בבית, בעבודה, לפני שינה או ברגע של קושי. אנחנו חיים בתקופה לא קלה, אבל זה לא אומר שחייבים להישאר בלחץ, לשם כך יש דרכים טבעיות ופשוטות להרגיש טוב יותר, ומבחינתי הערכה הזו היא כמו עזרה ראשונה למצבי לחץ ולשקט הנפשי", צליל אסולין סיכמה את הדברים.