חשמל זורם. דניאל ביטון. צילום: יח"צ

הצעירה מכרמיה שמייצרת חשמל על הגגות שלכם

דניאל ביטון, המובילה חברה בתחום האנרגיות המתחדשות, נבחרה לאחת הצעירות המבטיחות בענף הכלכלה הירוקה, מה שהקנה לה השבוע פרס

פורסם בתאריך: 26.3.25 23:19

היא רק בת 28, מחזיקה בחברת אנרגיה ונבחרה ל'צעירה מבטיחה': הכירו את דניאל ביטון מקיבוץ כרמיה, בעלים ומייסדת של אי.די.איי אנרגיה, שנבחרה לאחת מהצעירים המבטיחים בתחום הכלכלה הירוקה עד גיל 40.

ביטון הקימה את החברה שלה בשנת 2020 ביחד עם שותפה, עדי לוי. "עדי ואני הכרנו בתואר השני", היא מתארת. "עבדתי בהייטק בתור מנהלת פרויקטים באינטל והוא עבד בתחום של האנרגיה המתחדשת בתור סמנכ"ל תפעול. הוא הכיר לי את התחום ומהרגע הראשון הייתה לי תחושה טובה. בנוסף לכך שהחיבור שלנו מהתואר השני היה מעולה, לא חשבנו שאם נפתח חברה היא תהפוך להיות חברה מובילה בתחום כמו היום".

ביטון היא זוכת פרס וועידת ישראל לכלכלה ירוקה שהתקיימה הערב (רביעי) במיוזיק סיטי באר-שבע תחת הכותרת: "האירוע היחיד שמזיז דברים בכלכלה הירוקה".

לדבריה, "בהתחלה חשבנו שנכון לנו להיות קבלנים, לבנות מתקנים סולארים ולמסור את המערכות לבעלי הגגות. במקומות עם גגות גדולים קיבלנו מהלקוחות סירוב מפני שהם לא רצו להשקיע סכומי כסף של מיליונים על התשתיות, ההקמה של המערכת ואפילו פחדו מסיטואציה בה המערכת אולי לא תתחבר. לכן חשבנו על מודל שבו נוכל להביא את הערך שלנו והיכולות שלנו והחלטנו לשכור מאנשים את הגגות שלהם ולהתקין את המתקנים הסולאריים בעצמנו. מהחודש השני להפעלת העסק התחלנו לשווק רק את המודל הזה וכך צברנו עשרות רבות של הסכמי שכירות, לאט לאט זה הפך למשהו גדול מאוד, גייסנו מיליוני שקלים מהבנקים ואנחנו עובדים עם שותפים בורסאיים לטובת המימון של הפרויקטים".

 

"היום אנחנו שוכרים גגות מלקוחות, לוקחים הלוואות, מבצעים שדרוג לתשתיות ואפילו הקמה של גגות מ-0 ולאחר מכן מתקינים את המערכות הסולאריות על גבי הגגות החדשים. את החשמל שהמערכת הסולארית מייצרת אנחנו מוכרים לחברת החשמל וכך הלקוחות מרוויחים שכירות קבועה ואנחנו מרווחים ממכירת החשמל שנוצר בגגות".

ביטון מציינת כי "יזמות בתחום של האנרגיה המתחדשת מתחילה ונגמרת ברגולציה. הרגולציה להקמה של פרויקטי אנרגיה מתחדשת מורכבת ממשרדים ממשלתיים רבים כמו משרד האנרגיה והתשתיות, רשות החשמל, חברת החשמל, מנהל התכנון, רמ"י ועוד רבים והרגולציה נוטה להשתנות כמעט כל רבעון".

"לאחר עשרות פרויקטים", היא מוסיפה, "הפכתי למומחית בתחום הרגולציה. אני כל יום עובדת עם משרד האנרגיה וחברת החשמל ואני עוזרת לפתור הרבה בעיות בירוקרטיות. אני מתעסקת בסוגיות של אמות מידה (ספר החוקים שמתווה את הדרך לעבוד במשק החשמל הישראלי) והרבה פעמים אמות המידה שרשות החשמל ומשרד האנרגיה כותבים סותרים את מה שנכון לשטח. הרבה מהעבודה שלי הוא לפעול אל מול אותם גופים, ולשנות את הלקוניות בחוק. כך גם שאר היזמים והקבלנים בתחום מרוויחים ונהנים מהפתרונות ומהחוקים החדשים".

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר