אריאל עידן, הדר מוכתר
אריאל עידן, הדר מוכתר

עם הדר מוכתר ומנחה מערוץ 14: מה קרה בפאנל בחירות במקיף א'?

נציגים מכל קצוות הקשת הפוליטית התייצבו והשתתפו בפאנל בחירות שקיימו תלמידי שכבת י"ב באורט מקיף א' אשקלון. בסוף התקיימה הצבעה ומפלגה אחת היא המובילה

פורסם בתאריך: 16.9.26 16:37

בבית הספר אורט מקיף א' אשקלון התקיים פאנל בחירות מיוחד לתלמידי שכבת י"ב, במסגרת פעילות חינוכית לקראת הבחירות. עבור חלק מהתלמידים מדובר בהזדמנות הראשונה לקחת חלק בתהליך דמוקרטי ולהצביע בבחירות הקרובות.

נציגים מכל קצוות הקשת הפוליטית

את הפאנל הנחה עיתונאי ערוץ 14 אריאל עידן, ובו השתתפו נציגים ונציגות ממגוון רחב של מפלגות ועמדות פוליטיות: הדר מוכתר מהליכוד, לימור סון הר-מלך מעוצמה יהודית, יהודית אוליאל מכחול לבן, ניר חג'בי ממפלגת ישר, מורן זר-כצנשטיין מהדמוקרטים ולירן אבישר בן-חורין ממפלגת ביחד.

פאנל בחירות מקיף א' אשקלון

פאנל בחירות מקיף א' אשקלון

לאורך הפאנל הציגו הנציגים את עמדות מפלגותיהם בנושאים המרכזיים העומדים כיום על סדר היום הציבורי, ובהם יוקר המחיה, דמותה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, וכן סוגיות חברתיות ולאומיות נוספות שמעסיקות את הציבור הישראלי.

דיון סוער והצבעות דיגיטליות

התלמידים גילו עניין רב בפאנל והקשיבו בקשב רב לדברי המשתתפים. הדיון היה לעיתים סוער, כאשר חילוקי הדעות בין נציגי המפלגות הובילו להתלהטות הרוחות ולוויכוחים ערים, לא שונה מהאופן שבו מתנהל לעיתים קרובות השיח הפוליטי בישראל.

ייחודו של הפאנל התבטא בשילוב פעיל של התלמידים בדיון עצמו. לאורך המפגש נערכו הצבעות דיגיטליות, שבאמצעותן הביעו התלמידים את עמדתם בנושאים השונים שעלו. כך הפך האירוע ממפגש האזנה בלבד להתנסות מעשית בתהליך של גיבוש עמדה וקבלת החלטה.

פאנל בחירות מקיף א' אשקלון

פאנל בחירות מקיף א' אשקלון

מטרת הפעילות הייתה להעניק לתלמידים כלים להבנת השיח הפוליטי והדמוקרטי, לעודד אותם לשאול שאלות, להיחשף למגוון דעות ולגבש עמדה עצמאית ומושכלת לקראת הבחירות.

מי ניצח בהצבעת התלמידים?

בתום ההצבעה הדיגיטלית, שעסקה בנושאים שונים שעלו לדיון, התברר כי המפלגה שהובילה בהצבעת התלמידים הייתה מפלגת הליכוד, ואחריה מפלגות ביחד וישר.

מנהלת בית הספר, רחלי עמר, התייחסה לחשיבות הפעילות ואמרה כי בית הספר רואה בחינוך לדמוקרטיה ולמעורבות אזרחית חלק בלתי נפרד מתפקידו החינוכי. לדבריה, "בית הספר שלנו דוגל בחינוך לאזרחות פעילה, לחשיבה ביקורתית, להקשבה לאחר ולכבוד למגוון הדעות בחברה הישראלית". היא הוסיפה כי "אנו רוצים שהתלמידים שלנו לא רק ילמדו על הדמוקרטיה בכיתה, אלא יחוו אותה הלכה למעשה – ישאלו, יתווכחו, יקשיבו, יגבשו עמדה ובעיקר יבינו שהקול שלהם חשוב ומשמעותי".

הפאנל היווה עבור תלמידי י"ב הזדמנות משמעותית להתנסות בשיח דמוקרטי בלתי אמצעי, ולהבין מקרוב את המשמעות של הבחירה האזרחית העומדת בפניהם בעוד זמן קצר.

באורט מקיף א' אשקלון ממשיכים לחבר בין הלמידה בכיתה לבין המציאות הישראלית, מתוך מטרה להצמיח דור של אזרחים מעורבים, חושבים ומשפיעים על עתיד המדינה.


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:





אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.