אוטובוס דן בדרום. צילום: דוברות העירייה
אוטובוס דן בדרום. צילום: דוברות העירייה

זה כל מה שנהגי האוטובוס באשקלון מבקשים ממי שעולה לקו

ביוזמה משותפת לעירייה ולדן בדרום, נהגי אוטובוס ותלמידים נפגשו לשיחה פתוחה על כבוד, אחריות ומה הופך נסיעה יומיומית לרגועה יותר

פורסם בתאריך: 16.2.26 12:24

בחודשים האחרונים יצאה עיריית אשקלון, באמצעות מינהל חינוך ותנו"ס, לשיתוף פעולה עם דן בדרום, במסגרתו מתקיימים מפגשים בבתי ספר בעיר בין תלמידים לנהגי אוטובוס. המטרה: נסיעה בטוחה יותר – ובעיקר רגועה ומכבדת יותר, לשני הצדדים.

במפגשים יושבים הנהגים והתלמידים לשיחה פתוחה על מה שקורה באמת באוטובוס: תיקוף נסיעה, התנהגות נאותה, אחריות אישית – וגם על הדברים הקטנים שמעצבים את כל האווירה. הנהגים לא נשארו רק בצד ההסברתי, אלא שיתפו גם בחוויות אישיות מהכביש: איך נראית נסיעה כשעולים בלי לומר שלום, ומה מרגישה משמרת שבה אף אחד לא טורח להגיד תודה.

מפגש עם נהגי אוטובוס. צילום: דן בדרום

מפגש עם נהגי אוטובוס. צילום: דן בדרום

'מחווה קטנה משנה הכול' – אמרו הנהגים לתלמידים, והבהירו עד כמה מילה טובה או קשר עין משפיעים על התחושה, ועל הרצון להגיע לעבודה עם תחושת שליחות. מעבר לשיח הערכי, המפגשים כללו גם היכרות עם הרגלי הנסיעה של התלמידים עצמם, במטרה להתאים טוב יותר את התחבורה הציבורית לצרכים שלהם.

מפגש עם נהגי אוטובוס. צילום: דן בדרום

מפגש עם נהגי אוטובוס. צילום: דן בדרום

בעירייה מציינים כי מדובר בתהליך מתמשך, שצפוי להתרחב בחודשים הקרובים לבתי ספר נוספים, ולהתמקד גם בנושאי בטיחות בדרכים, דו-גלגליים חשמליים ונסיעה אחראית במרחב הציבורי. "אנחנו רוצים שהתלמידים שלנו ידעו שיש להם כוח להשפיע על הנסיעה שלהם ושל כולנו בתחבורה הציבורית", מסר ראש העיר תומר גלאם. "השיחה בין הילדים לנהגים יוצרת קשר אמיתי ומחזקת את הקהילה שלנו".

מנכ"ל דן בדרום, מיכה קופילובסקי: "אני מלא תקווה ואמונה שהמפגשים בין התלמידים והנהגים ישפרו את חווית הנסיעה הן לנהגים והן למשתמשי התחבורה הציבורית. רוב הנהגים הם תושבי אשקלון וזו זכות עבורם להסיע את תושבי העיר".


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:


אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.