רשת אשקלון הוקמה באמצע השנה שעברה כגוף שאחראי על ניהול המרכזים הקהילתיים ברחבי העיר, במקום החברה העירונית לתרבות נוער וספורט (תנו"ס).
תחת אחריותה פעלו 14 מרכזים קהילתיים בשכונות השונות, לצד מתחם "חוצותרבות" שבו שכן בעבר הקולנוע בקניון חוצות, וכן המרכז הימי בחוף דלילה. החברה, תחת ניהולו של המנכ"ל יוני רהימי, פעלו עשרות עובדים, ובמהלך תקופת פעילותה הקצרה אף הוקם בה אגף קהילות, בראשות סופי חוטובלי פנחס.
כעת, בתוך פחות משנה וחצי מאז הקמתה, הוחלט להחזיר את כל פעילות המרכזים הקהילתיים לניהול החברה העירונית, כפי שהיה נהוג בשנים האחרונות לפני הקמת הרשת.
ביקורת חריפה מהאופוזיציה
פעילות הרשת ספגה ביקורת נוקבת מקרב האופוזיציה בעיר, ובראשה חברת המועצה לשעבר אווה איבגי טוטאי. במהלך אחת מישיבות המועצה, מתחה טוטאי ביקורת על ההסדר שאפשר לעירייה להעביר לרשת תקציבים בהיקף של מיליוני שקלים, וטענה כי המהלך מעולם לא אושר במועצת העיר – זאת למרות שלטענתה, בהסכם התפעול של הרשת נכתב כי המועצה אכן אישרה אותו.
טוטאי טענה אז כי העירייה מעבירה לרשת כספים כאילו מדובר בספק חיצוני, בעוד שבפועל היא מנהלת אותה באמצעות חברי דירקטוריון שהומלצו על ידה. "היא מנסה ליהנות משני העולמות", אמרה טוטאי בישיבת מועצה, "זה בדיוק מסלול עוקף שקיפות".
בהמשך לביקורתה, פנתה טוטאי למנכ"ל הסוכנות היהודית, דורון אלמוג, ודרשה ממנו לבדוק את התנהלות הרשת ואת מערך היחסים שלה מול עיריית אשקלון.
לא הפעם הראשונה
רשת אשקלון פעלה מתוקף חברה בשם מרכז קהילתי ע"ש מלקולם וולדנברג, חברה למען הציבור שבבעלות הסוכנות היהודית.
זו אינה הפעם הראשונה שבה מתבצע מהלך דומה בעיר: בעבר פעלו המתנ"סים באשקלון תחת השם רשת "פיכמה", גם היא במסגרת אותה חברה של הסוכנות היהודית, עד שבשנת 2019 נסגרה הפעילות והועברה לחברה העירונית.
תגובת העירייה
מעיריית אשקלון נמסר: "המרכזים הקהילתיים מהווים את ליבת העשייה העירונית בקהילה. לצרכי ייעול הפעילות למען התושבים בשכונות השונות ואיגום משאבים מיטבי, ניהולם יוחזר לחברה העירונית. העשייה בתחום והמענה הנרחב בתחומי הפנאי וההעשרה החל מהגיל הרך ועד לגיל השלישי, תימשך ביתר שאת".
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:
⇔
⇔
⇔ ![]()



