עורך דין אלון קריטי. צילום: ג'ני גפטרשוסטר
עורך דין אלון קריטי. צילום: ג'ני גפטרשוסטר

הותר לפרסום: זה עורך הדין הנאשם בסחיטה באיומים

עו"ד אלון קריטי, סנגור פלילי ידוע, נאשם כי הפנה איומים ואף שלח אנשים לביתו של אדם שלקח ממנו הלוואה ולא החזיר אותה. "כשהם מתקתקים לך בדלת אני במצלמה איתם. אני גם נותן את ההוראות", כך כתב למתלונן

פורסם בתאריך: 16.8.26 13:20

בית המשפט קיבל את עמדת פרקליטות מחוז מרכז והתיר לפרסום את שמו של עורך הדין אלון קריטי (52), נגדו הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של סחיטה באיומים. לפי כתב האישום, קריטי איים על אדם שלווה ממנו כסף ולא החזיר אותו במלואו, ובשיא הפרשה שלח שני אנשים לביתו של אותו אדם כדי להפחידו.

הלוואה שלא הוחזרה במלואה

על פי כתב האישום, בין קריטי לבין המתלונן התקיימו קשרי חברות, בין היתר על רקע ייצוגו המשפטי של המתלונן על ידי קריטי. באוגוסט 2025 הלווה קריטי למתלונן כ-50 אלף שקלים במזומן, כאשר סוכם ביניהם כי הכסף יוחזר במלואו וללא ריבית בתוך מספר חודשים. בהמשך החזיר המתלונן לקריטי כ-30 אלף שקלים בלבד.

בנוסף, בין החודשים פברואר למרץ 2026 הלווה למתלונן גם יניב, קרוב משפחה וחבר קרוב של קריטי, סכום כולל של כ-20 אלף שקלים בשני תשלומים. את ההלוואה הזו, כך נטען בכתב האישום, לא החזיר המתלונן כלל. אי-החזרת הכספים היא זו שעוררה, לפי הנטען, את זעמו של קריטי כלפי המתלונן.

"היום אני מז**ן אותו"

לפי כתב האישום, ב-12 ביולי 2026 בשעה 13:06 לערך, החל קריטי לשלוח למתלונן הודעות מאיימות בוואטסאפ. בין ההודעות שכתב: "כמה מנייאק ושרמוטה אתה יכול להיות?", וכן: "ואל תדאג אתמול בערב כבר עלית בשיחה עם כמה בחורים סע לשלום".

בעקבות ההודעות שלח המתלונן בתגובה הודעות מאיימות משלו ליניב, "קח בחשבון שאתה בבעיה קשה איתי מה שיקרה עם אלון היום יחזור אלייך לבית כל מלחמה שתהיה תבוא עלייך בחזרה יפגע לי הבית יפגע לך הבית, יפגעו לי ילדים גם לך יש בחרת לקחת את אלון יועץ שלך תיסע באחריות יום טוב".

יניב, כך נטען, העביר את ההודעות לקריטי ושאל אותו למה הכוונה. קריטי השיב לו בהודעה קולית: "יניבי, אח שלי היקר, היום אני מזיין אותו. אל תייחס להודעות ממנו, ביי, תשחרר אותו".

שלח שני אנשים לביתו

לפי כתב האישום, בסמוך ליום 21 ביולי 2026, משלא הוחזרו ההלוואות, יצר קריטי קשר עם שני אנשים – שזהותם ידועה לפרקליטות, אך על אף ניסיונות רבים טרם אותרו על ידי המשטרה – וביקש מהם להגיע לביתו של המתלונן כדי להפחידו ולהניע אותו להשיב את הכסף.

באותו יום, בשעה 12:47, שלח קריטי למתלונן הודעות נוספות ובהן איים: "המפתחות כבר בסוויץ. המנוע התניע. כמה דק תדע יותר לא הרבה. מקווה שאתה בבית", וכן: "רק שהזין הזה עומד לחנוק אותך על איך שדיברת והתנהגת ומדבר אז אתה תקבל יותר ממה שמגיע לך". כעבור דקות אחדות שלח לו גם שתי הודעות קוליות, ובהן אמר, בין היתר: "תוך שעה, שעה אצלך בבית בחורים, שעה לא יותר", והוסיף: "כשהם מתקתקים לך בדלת אני במצלמה איתם. אני רואה מה הולך להיות, אתה מבין אחי? הכל בסדר אני גם נותן את ההוראות".

זמן קצר לאחר מכן, בשעה 13:06, אכן הגיעו השניים לבניין מגוריו של המתלונן ודפקו על דלת הכניסה לביתו. המתלונן, ששהה באותה עת בבית עם בנו בן ה-9, ראה את השניים דרך מצלמות האבטחה בכניסה ופחד לפתוח את הדלת. כעבור כמה דקות, בשעה 13:12, עזבו השניים את המקום.

"פעם הבאה אני אבוא"

גם לאחר שהשניים עזבו, המשיך קריטי לשלוח למתלונן הודעות מאיימות. בין היתר כתב לו: "אתה הלכת רחוק ממש ואין משם דרך חזרה… אותך אני לא עוזב", וכן: "מתחייב שבסופו של יום אתה תצא מהבית ויצליחו לתפוס אותך לשיחה ולהבין…". בהודעה נוספת כתב: "הפעם באו לבדוק ואמרו שאתה לא בבית אז לא באתי פעם הבאה אני אבוא".

בעקבות ההודעות פנה המתלונן למשטרה והגיש תלונה. קריטי נעצר ב-25 ביולי 2026, ומעצרו הוארך מעת לעת בהחלטת בית משפט השלום באשקלון. התיק נחקר על ידי שוטרי תחנת קריית מלאכי.

גרסתו של קריטי בחקירה

על פי בקשת המעצר, קריטי הודה בחקירתו כי הוא ששלח את ההודעות למתלונן וכי יצר קשר עם השניים כדי שיגיעו לביתו. בתחילה מסר גרסה לפיה מטרת שליחתם הייתה לבדוק את מצבו הנפשי של המתלונן, אך לאחר שעומת עם תוכן ההודעות שאינו מתיישב עם גרסה זו, אמר כי שליחתם הייתה על רקע ההודעות המאיימות ששלח המתלונן ליניב.

הפרקליטות: "סיכון רב נשקף מקריטי"

במקביל להגשת כתב האישום, הגישה עו"ד ענבר ריגר מטעם פרקליטות מחוז מרכז בקשה למעצרו של קריטי עד תום ההליכים המשפטיים נגדו. בבקשה נטען כי קריטי ביצע את העבירות באופן אינטנסיבי, שלח במשך ימים הודעות רבות בעלות תוכן מאיים, ואף הרהיב עוז ושלח אנשים לביתו של המתלונן – הכול כדי להפחידו ולהניע אותו להחזיר את ההלוואות. לטענת הפרקליטות, תעוזה כזו מלמדת על הסיכון הרב הנשקף מקריטי, ומידת החומרה מקבלת משנה תוקף לאור העובדה שמדובר בעורך דין פלילי במקצועו.

הפרקליטות ציינה בבקשה גם חשש מפני שיבוש הליכי משפט, בין היתר משום שהשניים ששלח קריטי לביתו של המתלונן טרם אותרו על ידי המשטרה חרף ניסיונות רבים. עוד נטען בבקשה כי עבירות מסוג סחיטה באיומים נוטות שלא להתאים לחלופות מעצר, בין היתר משום שניתן להמשיך ולאיים על קורבנות ועדים גם מהבית, באמצעות הטלפון בלבד. בבקשה צוין גם כי לקריטי אין עבר פלילי.


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:


אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.