הגבאים רון נעים ויוסי חמיאס
הגבאים רון נעים ויוסי חמיאס

זה הסיפור מאחורי המיזם שגרם למאות אשקלונים לפתוח את הכיס

חלום אחד של גבאי בית כנסת גרם למאות תושבי אשקלון לתרום מכיסם עבור ספר תורה ייחודי, לעילוי נשמת כל הנופלים והנרצחים בשבעה באוקטובר. מחר - בטקס מרגש, יערך טקס הכנסת ספר התורה וכולכם מוזמנים להתרגש

פורסם בתאריך: 8.10.25 09:53

בשנה האחרונה, מאות תושבי אשקלון השתתפו במיזם יוצא דופן שנועד להנציח את הנופלים והנרצחים מה-7.10 באמצעות ספר תורה לזכרם – שהכנסתו תתקיים מחר בערב חגיגי. רון נעים, ויוסי חמיאס, גבאי בית הכנסת 'משכן אלעד' באשקלון, יזמו את הפרויקט המרגש, שהתחיל מחלום לילה אחד.

בשיחה עם 'כאן דרום' סיפר רון על הרגע שבו שותפו לתפקיד יוסי – הצליח לרתום אותו למיזם המדהים. "הכל התחיל בחלום שיוסי חלם בלילה", סיפר. "בחלום יוסי פגש אותי, ושאל אותי כמה כסף יש לנו בבית הכנסת – כי אני גם הגזבר, ואומר לי שיש לו רעיון לכתוב ספר תורה לעילוי כל הנופלים", ופה נגמר החלום. למחרת החלום הוא פגש אותי וסיפר לי עליו, ואמרתי לו מיד שאני בעד הרעיון ותוך 12 שעות הוצאנו את זה לפועל.

רון נעים, גבאי בית הכנסת

רון נעים, גבאי בית הכנסת

המיזם נועד לאפשר לכל תושב בעיר להשתתף במצווה. "רצינו שכולם יוכלו לקחת חלק, גם בתרומות קטנות", מספר רון. "התחלנו עם בני משפחה, מפה לאוזן, ופתאום מאות אנשים תרמו. היה לנו אפילו רגע של חשש – לא ידענו אם נגיע ליעד – ואז הגיעה תרומה גדולה של 15 אלף שקל, וזה נתן דחיפה מדהימה".

מחר תצא תהלוכת הכנסת ספר התורה מהשכונה לבית הכנסת, בליווי שירים, תופים וריקודים, ולאחר מכן ייערכו הקפות שניות במוצאי שמחת תורה. האירוע, שהחל מחלום קטן, הפך לאחד הרגעים המרגשים בשכונה ובאשקלון כולה.

הזמנה להכנסת ספר תורה

הזמנה להכנסת ספר תורה


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:


אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.