אנשי אבטחה באשקלון. צילום: דוברות עיריית אשקלון
אנשי אבטחה באשקלון. צילום: דוברות עיריית אשקלון

עיריית אשקלון בהנחיה מיוחדת בעקבות הפיגוע בירושלים

בישיבת חירום שהתכנסה בעיריית אשקלון הוחלט על מספר צעדים לחיזוק תחושת הביטחון של התושבים

פורסם בתאריך: 8.9.25 13:00

עיריית אשקלון הכריזה הבוקר על מהלכי ביטחון מיוחדים בעיר, בעקבות אירוע הטרור הקשה שהתרחש הבוקר בירושלים ובו נרצחו שישה אזרחים. המהלכים כוללים תגבור משמעותי של כוחות הביטחון ברחבי העיר, עם דגש מיוחד על אזורים הצמודים למוסדות החינוך.

ההחלטה התקבלה במהלך ישיבת חירום שכינס ראש העירייה תומר גלאם עם בכירי מערכת הביטחון בעיר. בישיבה השתתפו נציגי משטרת ישראל, גורמי הביטחון העירוניים ונציג מאגף הביטחון במשרד החינוך.

ישיבה ביטחונית

הישיבה, שנמשכה כשעה, התמקדה בהערכת המצב הביטחוני החדש שנוצר בעקבות הפיגוע בבירה. במהלכה נדונו האיומים הפוטנציאליים על העיר ונקבעו פרוטוקולי הביטחון החדשים שיופעלו החל מהיום.

בסיום הישיבה הנחה גלאם על יישום מידי של תגבור מערך האבטחה ברחבי העיר. המטרה המוצהרת: חיזוק תחושת הביטחון בקרב התושבים ושמירה על המשך השגרה התקינה בעיר.

פריסת כוחות ביטחון מוגברת

בהתאם להנחיות החדשות, פועלת מחלקת הביטחון העירונית לתגבור נוכחות של אנשי ביטחון בקרבת מוסדות החינוך ובנקודות הציבוריות המרכזיות בעיר. הכוחות המתוגברים ייפרסו בסמוך לבתי הספר, הגנים ומרכזי הקהל הגדולים.

בעירייה מדגישים כי החלטת התגבור נקבעה כאמצעי זהירות בלבד וכי לפי הערכות גורמי החירום והמודיעין, אין איום קונקרטי או החלטה על העלאת רמת הכוננות בעיר אשקלון.

ראש העירייה תומר גלאם פנה הבוקר לתושבים במסר מרגיע: "תגבור האבטחה נועד להבטיח את תחושת הביטחון של ההורים, התלמידים וכלל התושבים". במהלך הודעתו הוסיף גלאם: "בהזדמנות זו, אני שולח מכאן את תנחומינו מעומק הלב למשפחות הנרצחים ואיחולי החלמה מהירה לפצועים".


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:


אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.