נבחרת ישראל בלקרוס עשתה היסטוריה השבוע, כשזכתה באליפות אירופה לאחר ניצחון דרמטי 8:9 על נבחרת איטליה בגמר שנערך בפולין. מאחורי ההישג המרשים עומדים גם שישה שחקנים מאשקלון: דולב גבע, אורי בר דוד, אנדרו מוריס, בו צ'טנר, סשה גנון וברנדון גרוב – ששיחקו במדי הנבחרת ותרמו משמעותית לזכייה.
אשקלון, נחשבת לבירת הלקרוס המקומית – בין היתר בזכות העובדה שהיא הייתה העיר הראשונה שהכניסה את הענף לארץ, ובשטחה ממוקם האצטדיון הלאומי היחיד ללקרוס במזרח התיכון.
בשנים האחרונות צובר הענף תאוצה עולמית, והוא אף צפוי להיכנס למשחקים האולימפיים בלוס אנג'לס 2028. הזכייה באליפות אירופה מחזקת את סיכויי הנבחרת להשתתף בטורניר האולימפי.
ראש העיר, תומר גלאם, בירך את השחקנים המקומיים: "אנחנו נרגשים מהישג חסר התקדים של נבחרת ישראל בלקרוס, ומלאי גאווה עבור דולב, אורי, אנדרו, בו, סשה וברנדון תושבי העיר שייצגו אותנו בכבוד רב. זהו הישג מרשים שמעמיד את אשקלון על המפה הספורטיבית העולמית ומעיד על איכות הענף והשחקנים בעירנו. ישר כוח".
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:
⇔
⇔
⇔ ![]()


