לאחר מאבק ממושך שהוביל חבר האופוזיציה במועצת העיר אשקלון, עו"ד איתי סהר, הוכרז בישיבת מועצת העיר ביום רביעי, שאשקלון תצורף למנהלת תקומה – הגוף המרכזי האמון על שיקום האזור בעקבות טבח השבעה באוקטובר.
לדברי סהר, ההודעה מסמנת תפנית במדיניות העירייה, לאחר שתומר גלאם התנגד בעבר לצירוף העיר בטענה כי "תקומה זה תקומה ואשקלון זה אשקלון". ויכוחים רבים בנושא שנרשמו בין סהר לבין גלאם, בין היתר גם בוועדת החינוך של הכנסת.
סהר העלה בישיבת המועצה האחרונה הצעה לסדר בנושא לנוכח אישור חוק השיקום בכנסת. במשך חודשים ארוכים מתח סהר ביקורת חריפה על גלאם והנהלת העיר על כך שהותירו את אשקלון מחוץ למעגל קבלת ההחלטות, לתקציבי השיקום ולתכנון מחדש של הדרום.
בהתאם פעל סהר רבות מול גורמים עירוניים וארציים להביא לצירוף אשקלון למנהלת תקומה. כעת ניתן לומר שהמאמצים נשאו פרי. "זהו רק הצעד הראשון", אמר סהר.
לצירופה של אשקלון למנהלת תקומה, מסביר סהר, ישנה חשיבות עצומה. היא מאפשרת לעיר לקחת חלק בתקציבי השיקום הלאומיים, להכניס את תושביה למעגלי ההטבות שניתנים ליישובי הדרום, ולהשתלב באופן מלא וכגורם מרכזי בתקציבי הפיתוח והתוכניות לעתיד האזור.