זירת האירוע ברחוב האופן. שימוש לפי סעיף 27א'
זירת האירוע ברחוב האופן. שימוש לפי סעיף 27א'

יצא ממעצר בית עם אקדח: זה מה שקרה במגרש החנייה

צעיר בן 20 מאשקלון מואשם בכך שהפר מעצר בית וירה לעבר ארבעה אנשים לאור יום. הוגש נגדו כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים

פורסם בתאריך: 26.3.26 17:34

ביום 5 במרץ 2026, בשעות אחר הצהריים, התרחש אירוע חריג באזור התעשייה הצפוני באשקלון. על פי כתב האישום שהוגש על ידי פרקליטות מחוז דרום, מי שעומד מאחורי האירוע הזה הוא נחמן נתן לוגסי, בן 20 מאשקלון.

רכבים מתחלפים ושיטוט באזור

באותו היום, כך לפי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד חן עסיס לביא, לוגסי יצא מביתו בשעה 11:50 בניגוד להוראות מעצר הבית המלא שהוטל עליו על ידי בית משפט השלום באשקלון. הוא עלה על רכב מסוג יונדאי ועזב את ביתו. בשלב מסוים, עבר לרכב מסוג יגואר.

לוגסי לאחר מעצרו. צילום: דוברות המשטרה

לוגסי לאחר מעצרו. צילום: דוברות המשטרה

צילומי מצלמות האבטחה העלו כי בשעה 12:07 הגיע לצומת שדרות התעשייה ובן גוריון, שם חבר רכב היגואר לרכב נוסף מסוג סקודה ראפיד. על פי כתב האישום, נהג הסקודה עבר למושב הנוסע, ולוגסי עלה למושב הנהג של הסקודה והחל לנהוג בה.

שני הרכבים נסעו זה אחר זה באזור התעשייה, ובשעה 12:14 פנו שמאלה משדרות התעשייה לרחוב האופן ועמדו זה לצד זה. מהיגואר יצא אדם רעול פנים, ומהסקודה יצא אדם נוסף עם כובע מצחייה. השניים המתינו בסמוך לעגלה שחנתה על המדרכה, בעוד לוגסי התקדם עם הסקודה והחנה לפני רכב היגואר.

ירה באקדח ואחר כך הסתפר

על פי כתב האישום, לוגסי יצא מהסקודה והלך לעבר העגלה, שם הצטייד באקדח בקוטר 9 מילימטר. במקביל, האדם הרעול פנים הלך לכיוון מגרש חנייה סמוך וסימן בידו לארבעה אנשים שהיו במגרש שיגיעו אליו.

בקשת המעצר מתארת את המשך האירוע: "הארבעה החלו להתקרב, כאשר שניים התקדמו יותר ושניים נותרו מאחור. בהמשך לאמור, רץ הנאשם אף הוא למגרש, כשהוא נושא על גופו את האקדח וירה במגרש ירייה אחת". השניים שהיו קרובים יותר ללוגסי ברחו ותפסו מחסה.

לאחר הירי, לוגסי ושני המלווים שלו ברחו מהמקום ברכב הסקודה. צילומי מצלמות אבטחה במושב משען הצביעו על כך שהסקודה עם שלושת האנשים נסעה למושב לאחר האירוע. בהמשך חזר לוגסי לביתו והסתפר, לכאורה במטרה למנוע את זיהויו.

טביעות אצבע ודנ"א

בידי התביעה מגוון ראיות, ביניהן צילומי מצלמות אבטחה שבהן לוגסי זוהה על ידי שוטרים ועל ידי בת משפחה, עדות של עד ראייה שראה אותו יורה באקדח, עדויות של אנשים ששמעו את הירייה, תרמיל בודד שנתפס סמוך למקום בו עמד וירה, וסכין שנמצא על עגלה עם טביעת אצבע ודנ"א של לוגסי. לוגסי בחקירותיו שמר על זכות השתיקה.

צפו בדבריו של מפקד משטרת אשקלון, סנ"צ אלדד אל-ישיב:

על פי בקשת המעצר, ללוגסי אין עבר פלילי, אך תלויים ועומדים נגדו שלושה כתבי אישום בעבירות של החזקת סכין, הפרת הוראה חוקית, עבירות סמים והפרעה לשוטר. באחד מהתיקים הוא משוחרר בתנאים, אותם הפר בתיק הנוכחי.

"אין לו מורא מהחוק"

הפרקליטות ייחסה ללוגסי שלוש עבירות: עבירה בנשק, ירי מנשק חם והפרת הוראה חוקית. הפרקליטות הגישה גם בקשה למעצר של לוגסי עד תום ההליכים המשפטיים.

בבקשה נטען כי קמה עילת מעצר בשל מסוכנותו הרבה כלפי הציבור: "הנאשם הגיע יחד עם אחרים לאזור התעשייה באשקלון, אחז באקדח בצהרי היום בעיר אשקלון וירה באמצעותו לעבר חנייה שבה היו אנשים, לאחר שאדם נוסף שהיה עימו סימן לאנשים להתקרב אליו, כשבכל אותה העת הוא אמור היה להיות בביתו במעצר בית מלא ובפיקוח".

בנוסף, הפרקליטות טענה לחשש משיבוש הליכי משפט והתחמקות מהדין: "חשש זה נובע משתיקתו בחקירה, מכך שביצע את העבירה כאשר הוא מפר תנאים בתיק אחר, מהעובדה שביום האירוע החליף מספר רכבים, ברח עם הסקודה למושב משען חזר לביתו והסתפר בכדי למנוע את זיהויו. כל אלה מלמדים כי אין לו מורא מהחוק ומגבירים את החשש משיבוש".

התיק נחקר על ידי משטרת אשקלון, "משטרת ישראל מדגישה כי תמשיך לפעול בנחישות ובאפס סובלנות נגד עבירות נשק ואלימות חמורה, הפוגעות בביטחון הציבור ובשלומו. המשטרה תפעיל את כלל האמצעים העומדים לרשותה לאיתור חשודים, סיכול אירועים ומיצוי הדין עם המעורבים", נמסר.


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:


אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.