אירוע דרמטי התרחש הבוקר בעיריית אשקלון, כאשר שוטרי היחידה המרכזית (ימ"ר) לכיש הגיעו למשרדי העירייה וביצעו חיפושים נרחבים. מדובר בשלב הגלוי של חקירה סמויה שנוהלה במשך החודשים האחרונים.
במסגרת הפעילות המשטרתית עוכבו לחקירה מספר עדים, ביניהם עובדים נוספים בעירייה. הפשיטה מגיעה לאחר שהתגבשה, לפי המשטרה, תשתית ראייתית משמעותית.
חקירה נפרדת מפרשת התרומות
חשוב לציין כי מדובר בחקירה שאינה קשורה לפרשת המעילה בתרומות, שבמסגרתה נחקרו ראש העירייה תומר גלאם ובכירים נוספים בעירייה.
במוקד החקירה הנוכחית עומד מנהל אגף בעירייה, שנעצר הבוקר. החשדות נגדו חמורים: קבלת כספים במרמה וסחיטה באיומים של קבלני משנה, במסגרת עבודות ושירותים שסיפקו לעירייה.
"פגיעה ישירה בכספי ציבור"
מפקד הימ"ר, סנ"צ שחר לוי, מסר כי "מדובר בחקירה מורכבת ורגישה שנוהלה על ידי חוקרי ימ"ר לכיש". לדבריו, "הבוקר עברנו לשלב הגלוי לאחר שהתגבשה תשתית ראייתית המצביעה על חשד לעבירות שחיתות ציבורית חמורות בתוך רשות מקומית".
לוי הוסיף: "שחיתות ציבורית היא פגיעה ישירה באמון הציבור ובכספי הציבור. כאשר כספים שנועדו לשירות התושב מוצאים את דרכם לכיסים פרטיים, תפקידנו לפעול בנחישות וללא מורא".
מפקד היחידה הדגיש כי "ימ"ר לכיש תמשיך לנהל את החקירה במקצועיות, באחריות ובשקיפות הנדרשת, במטרה להגיע לחקר האמת ולמצות את הדין עם המעורבים, ככל שיידרש".
ממשטרת ישראל נמסר כי היא "תמשיך במאבקה הנחוש והבלתי מתפשר נגד השחיתות הציבורית וגורמי הפשיעה, למען שמירה על שלום הציבור וביטחונו".
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:
⇔
⇔
⇔ ![]()



