זירת השריפה ברחוב שילה. צילום: כב"ה
זירת השריפה ברחוב שילה. צילום: כב"ה

חילוץ דרמטי מדירה בוערת: זה מה שקרה באשקלון

לוחמי אש נאבקו בלהבות בקומה הרביעית ברחוב שילה. מערכת אחת בבניין מנעה אסון כבד יותר, והצוותים חילצו לכוד מתוך האש והעשן

פורסם בתאריך: 23.1.26 12:22

שעות של מתח חוו תושבי בניין מגורים ברחוב שילה באשקלון, כאשר שריפה פרצה באחת הדירות בקומה הרביעית. הדיווח הראשוני שהתקבל במוקד 102 של כבאות והצלה תיאר אש פורצת ועשן סמיך בוקע מהבניין.

לוחמי האש מתחנת אשקלון הוזנקו מיידית למקום. עם הגעתם לזירה, התמודדו הצוותים עם תמונה קשה – להבות ועשן כבד בוקעים מהדירה הבוערת בקומה הרביעית.

מרוץ נגד הזמן

תחת תנאי ראות קשים ועשן חונק, פעלו לוחמי האש במהירות. הצוותים חתרו למגע עם האש תוך ביצוע סריקות מהירות בדירה, כאשר כל שנייה הייתה קריטית.

במהלך פעולת הכיבוי והחילוץ, זיהו הלוחמים אדם שנלכד בתוך הדירה הבוערת. הצוותים פעלו במהירות ובנחישות וחילצו אותו מהדירה, כאשר לאחר מכן הוא הועבר לטיפול גורמי הרפואה שהגיעו למקום.

המערכת שהצילה חיים

התברר כי מערכת הספרינקלרים (מתזים) שהותקנה בבניין הוכיחה את ערכה והצילה חיים. המערכת פעלה כנדרש ובלמה את התפשטות הלהבות, דבר שסייע באופן משמעותי למנוע נזק כבד יותר לנפש ולרכוש עד להגעת צוותי הכיבוי.

נסיבות פרוץ השריפה ייבדקו על ידי חוקר דליקות, שיגיע לזירה על מנת לבדוק את הגורמים שהובילו לאירוע.


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:


אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.