תאונה קטלנית התרחשה היום אחר הצהריים במושב בית שקמה שבמועצה אזורית חוף אשקלון, כאשר רוכב טרקטורון בן כ-50 נפגע בהתנגשות עם רכב.
סביב השעה 16:42 התקבל דיווח במוקד 101 של מגן דוד אדום במרחב לכיש על התאונה. צוותי מד"א מיהרו למקום והחלו מיד בטיפול הרפואי לפצוע שהוגדר במצב אנוש.
מאבק על החיים במקום
חובשים ופרמדיקים של מד"א מצאו את הרוכב עם חבלת ראש קשה והחלו בביצוע פעולות החייאה. המאבק על חייו של הגבר נמשך זמן רב במקום.
פרמדיק מד"א איתן לסרי וחובש מד"א אנדריי וולקוב תיארו את המקרה: "רוכב הטרקטורון היה מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה כשהוא סובל מחבלה קשה בראשו. הענקנו לו טיפול רפואי וביצענו פעולות החייאה ממושכות אך לצערנו הרב מצבו לא הוטב ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותו במקום".
אלישיב מזרחי, שלום שמואל וצחי שרביט חובשי איחוד הצלה מסרו: "מדובר בתאונה עם מעורבות רכב וטרקטורון. ביצענו פעולות החייאה ממושכות על רוכב הטרקטורון בניסיון להציל את חייו אך למרבה הצער נקבע מותו עקב אופי הפציעות הקשות מהן סבל".
לאחר פעולות החייאה ממושכות, נאלצו צוותי מד"א לקבוע את מותו של הגבר במקום. כמו כן, חובשי איחוד הצלה העניקו סיוע רפואי בזירה לנהג הרכב כבן 45 שנפצע קל עד בינוני. נסיבות התאונה המדויקות נמצאות בבדיקה.

זירת התאונה במושב בית שקמה. צילום: זק"א
מתנדבי זק"א מרחב לכיש – צוות אשקלון מטפלים בכבוד המת ובאיסוף הממצאים בזירה הקשה.
מאיר בוסקילה ראש צוות זק"א אשקלון וצבי עזרא ונתי שחף מתנדבי זק"א מרחב לכיש – צוות אשקלון, סיפרו: "הגענו למקום וראינו את רוכב הטרקטורון כשהוא ללא רוח חיים לאחר שנפגע מרכב, מדובר בזירה קשה מאוד. יחד עם חבר מתנדבי זק"א צוות אשקלון אנחנו מטפלים בכבוד המת ובאיסוף הממצאים."
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:
⇔
⇔
⇔ ![]()


