שינוי משמעותי עומד להתרחש בעולם המוסיקה האנדלוסית בישראל. תושבי אשקלון יצטרכו להתרגל לשם חדש: מעתה, התזמורת האנדלוסית מטרוז תישא את שמה של העיר ותיקרא "התזמורת האנדלוסית מטרוז-אשקלון".
ההחלטה התקבלה במשותף על ידי מייסד מטרוז והמנהל האמנותי מוטי מלכא, יחד עם ראש עיריית אשקלון לשעבר ד"ר בני וקנין, המשמש כיום כיו"ר הנהלת התזמורת.

בני וקנין, מוטי מלכא. צילום: פוטו דוד אסייג
מלכא מסביר את הרקע: "ההחלטה התקבלה מתוך ראיית החיבור והקשר המיוחד של תושבי אשקלון לפיוט והמוסיקה האנדלוסית, ולקראת הרחבת הפעילות של מוסדות מטרוז בעיר".
מתי זה יקרה?
השם החדש יוכרז באופן רשמי במופע מיוחד שיתקיים ב-6 בינואר בהיכל התרבות בעיר. המופע, שהוא טקס נעילת תחרות העוד הבינלאומית, יהווה הצדעה לאחד מגדולי הזמרים והפייטנים – איש אשקלון שנים ארוכות, אמיל זריהן.
במסגרת האירוע המרכזי תופיע התזמורת האנדלוסית מטרוז-אשקלון לצד תזמורת אנדלוסית ממרוקו. יחד איתם יעלו על הבמה אנסמבל פייטני מטרוז עם הפייטנים המובילים: אמיל זריהן, משה לוק, בנימין בוזגלו וליאור אלמליח. כאורחים מיוחדים יופיעו גדולי הזמרים ממרוקו – מוחמד וואריטי ובנאנו עבדל-רייף.
מה זה אומר לתושבי אשקלון?
ד"ר בני וקנין הבהיר: "התזמורת האנדלוסית מטרוז-אשקלון תמשיך לפעול מתוך שליחות להנגיש את התרבות האנדלוסית לכל הקהלים בישראל. תושבי העיר ייהנו מעתה משלל פעילויות ומופעים שתוביל מטרוז באשקלון".
רק לאחרונה, קיבל מייסד התזמורת מוטי מלכא, את עיטור נשיא המדינה, על תרומתו לתרבות ועל כך שהוא "גיוון והעמיק את פס הקול הישראלי".
יצוין כי בעבר כבר הצטרפה לאשקלון תזמורת אנדלוסית אחרת – התזמורת האנדלוסית הישראלית, לאחר שעברה מאשדוד. היא פעלה תקופה בעיר, אך בעקבות נסיבות פוליטיות נאלצה לעזוב ועברה לירושלים, ומאז גם שינתה את שמה.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:
⇔
⇔
⇔ ![]()


