כתף טלה במילוי בשר ופירות יבשים. צילום מתן נעים
כתף טלה במילוי בשר ופירות יבשים. צילום מתן נעים

ראש השנה: שף מיקי סויסה עושה לנו ארוחת חג

פורסם בתאריך: 18.9.20 14:33

     

בראש השנה נהוג לערוך סעודה חגיגית. בסעודות ליל החג נהוג לערוך סדר אכילה מיוחד הכולל אכילת מאכלים המכונים “סימנים” ואמירת תפילות לפני אכילת אותם המאכלים אשר דומה מבחינת הצליל לשם המאכל.

ישנו מנהג לאכול מאכלים מתוקים כסימן לשנה מתוקה ומנגד יש הנמנעים אף מלאכול מאכלים מסוימים שטעמם מלוח או חמוץ. כך נפוץ המנהג שאת הלחם שבוצעים בתחילת הסעודה אין טובלים במלח אלא בדבש.

נוהגים גם לברך שהחיינו בסעודה ובלילה השני מברכים על פרי חדש, כאשר רבים נוהגים לברך על חבוש.

אוהבים חבוש? שניים מהמתכונים ישדרגו לכם אותו.

חג שמח ושנה טובה!

אוכף טלה במילוי בשר ופירות יבשים

חומרים:

  • 1 אוכף טלה (פתוח למילוי רולדה)
  • 400 גרם בשר טחון
  • 2 יחידות בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 50 גרם משמש מיובש קצוץ
  • 50 גרם שזיף מיובש קצוץ
  • חופן צנוברים קלויים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית בהרט
  • שמן זית לפי צורך

אופן הכנה:
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל מעט.
מוסיפים את השום והבצל ומבשלים עד שצבעו של הבשר הופך להיות אפור.
מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ובהרט ומוסיפים פנימה את הפטרוזיליה, הצנוברים, המשמש והשזיף, מערבבים היטב ומניחים בצד לקירור.
פורסים את הכתף על משטח עבודה ומשטחים מעל את מלית הבשר.
מגלגלים לרולדה וקושרים בעזרת חוט שיכול להיכנס לתנור.
על גבי מחבת רחב מחממים שמן זית וצורבים את רול הכתף מכל הצדדים.
עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך שעה ורבע.
מוציאים, מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות, פורסים לפרוסות עבות מעט ומגישים.

סלט עלים וחבושים ברוטב רימונים ויין לבן

חומרים:

  • 3 יחידות חבושים
  • 100 גרם סוכר
  • מיקס עלי חסה טריים
  • מיקס עלי בייבי טריים
  • 6 יחידות תמר צהוב פרוס דק
  • חופן נבטים
  • 200 גרם שעועית ירוקה חצי מבושלת

לרוטב:

  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1/2 כוס מיץ רימונים טרי
  • 1 כף חרדל דיז’ון
  • 3 כפות דבש
  • 1 כוס שמן זית משובח
  • חופן עלי נענע

אופן הכנה:
את החבושים מקלפים ומבשלים במים כ30 דקות.
מסירים את הליבה וחותכים לשישיות.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות טובלים את שישיות החבושים בסוכר מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור ל5-8 דקות מוציאים ומקררים מעט.

לרוטב: את כל החומרים מלבד שמן הזית מעבירים למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק. תוך כדי פעולת המעבד מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי עד לקבלת מרקם סמיך, מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור.
את כל חומרי הסלט מערבבים בקערה יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. מעבירים לכלי הגשה, מסדרים מעל את שישיות החבוש המקורמלות ומגישים מיד.
אם הארוחה לא בשרית, אפשר להגיש עם גבינת עיזים מעל או גבינת רוקפור.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"


חבושים במילוי בשר טלה אורז

חומרים:

  • 12 חבושים בגודל בינוני
  • 300 גרם בשר טלה טחון
  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 3 יחידות בצל קצוץ
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס אורז יסמין
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם

לרוטב:

  • 3 יחידות בצל פרוס
  • 3 יחידות גזר פרוס
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • 50 גרם דבש

אופן הכנה:
את האורז מבשלים במים רותחים למשך 5 דקות, מסננים ומקררים מתחת למים זורמים.
את בשר הטלה יחד עם בשר הבקר, עשבי התיבול, הבצל הקצוץ, האורז, המלח והפלפל מעבירים לקערה רחבה.
מערבבים היטב, מכסים ומעבירים למקרר למשך כשעה.
את החבושים מקלפים ומעבירים לסיר עם מים רותחים למשך כ-20 דקות.
מוציאים, מקררים מעט ובעזרת כף מוציאים את התוכן מהאמצע ומשאירים את הדפנות טיפה עבות.
מעבירים מן המילוי פנימה וממלאים היטב.
מסדרים בתבנית חסינת חום את הבצל והגזר ומסדרים את החבושים.
יוצקים את היין והדבש מעל מכסים בנייר אפייה ונייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כשעה.
מסירים את נייר האפייה ונייר האלומיניום ומחזירים לתנור למשך 10 דקות נוספות. מוציאים ומגישים כמנה עיקרית.


מיקי סויסה, שף ויועץ קולינרי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול
052-8444804 | [email protected]

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר