אתרוגים. צילום: שמוליק דוד

שלושה מתכונים עם אתרוג מאת שף מיקי סויסה

פורסם בתאריך: 20.10.19 08:03

     

חג הסוכות הסתיים, ואחד הסמלים של חג הסוכות – מלבד הסוכה עצמה, כמובן – הוא ארבעת המינים:
האתרוג – שייך לפירות ההדר. הוא דומה בצורתו ללימון, אך גדול בהרבה. יש לו טעם וגם ריח. הוא מסמל אדם המקיים תורה ומעשים טובים.
הלולב – אמנם יש לו טעם, אך אין לו ריח. הוא מסמל אדם שעוסק בתורה, אך לא עושה מעשים טובים.
ההדסים – הם בעלי ריח, אך חסרי טעם. הדבר מסמל אדם העושה מעשים טובים, אך אינו עוסק בתורה.
הערבות – חסרות טעם וגם ריח. סמל לאדם שאין בו תורה ואין בו מעשים טובים.

 

אתרוג תימני ענק. צילום באדיבות: ישעיהו עצר, מרכז האתרוג התימני

לא ניתן לקיים את מצוות ארבעת המינים אם חסר אחד מהם.
אז לכבוד הושענה רבה, היום בו נפרדים ממצוות ארבעת המינים לשנה זו ומאות אלפי אתרוגים שנותרים מהיום ללא שימוש – קבלו כמה מתכונים עם האתרוג המהולל. בתיאבון!

ידיו של ראש עיריית אשדוד, יחיאל לסרי בוחנות את טיבו של האתרוג. צילום: שמוליק דוד

ריבת אתרוגים

חומרים:

  • 500 אתרוגים חתוכים לקוביות
  • 2 מקלות קינמון
  • 2 כוכבי אניס
  • 400 גרם סוכר

אופן הכנה:

את האתרוגים שמים בסיר עם מים רותחים.
מביאים לרתיחה ומסננים כשבע פעמים.
לאחר מכן מחזירים את האתרוגים לסיר, מוסיפים את הסוכר, הקינמון והאניס ומבשלים על אש בינונית עד להמסת הסוכר.
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
מעבירים לכלי ושומרים בקירור.

פילה סלמון מאודה ברוטב שמנת אתרוג ויין לבן

חומרים ל-4 מנות:

  • 600 גרם פילה סלמון חתוך ל-4 מנות
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • גרידה מאתרוג אחד
  • מלח ים אטלנטי
  • מעט שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט אגוז מוסקט
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ

אופן הכנה:
מורחים את הסלמון במעט שמן זית
מפזרים מעל מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס וחצי מכמות גרידת האתרוג
מניחים על סיר אידוי (ניתן להשתמש בסיר קוסקוס ) ומאדים כ-12-10 דקות.
במקביל לאידוי הסלמון מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומקפיצים מעט את השום.
מוסיפים את היין הלבן, גרידת האתרוג והשמנת ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד לצמצום של הרוטב בחצי ומתבלים במלח, מוסקט ופלפל שחור גרוס.
כשהרוטב סמיך מוסיפים בצל ירוק, מערבבים בעדינות ומסירים מהאש.
מניחים את הסלמון במרכז הצלחת, יוצקים מעל רוטב אתרוג ושמנת ומגישים.

אתרוגים תימניים בשלושה גדלים. צילום באדיבות ישעיהו עצר, מרכז האתרוג התימני


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"




קדירת עוף ואתרוגים

חומרים:

  • 1 ק"ג כרעי עוף חתוכים ל-2
  • גרידה משני אתרוגים
  • 3 בצלים חתוכים גס
  • 4 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
  • 3 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 עלה דפנה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • מלח לפי טעם
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כף שטוחה כורכום

אופן הכנה:
מחממים סיר רחב לחום גבוה וצורבים את חלקי העוף מכל הצדדים היטב.
מוציאים לכלי, יוצקים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הגמבה ומאדים דקה נוספת.
מתבלים במעט מלח, פלפל שחור גרוס וכורכום ומערבבים היטב.
מחזירים את חלקי העוף פנימה, מוסיפים את גרידת האתרוג, חצי מכמות הכוסברה, הפלפל האנגלי ועלה הדפנה.
מערבבים ויוצקים מים מעט מעל גובה העוף.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מכסים, משאירים מעט פתח ומבשלים על אש נמוכה ביותר כשעתיים.
מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר